Povremeno cima - Mondeo mk4 1,8 TDCi
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 14
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2015. u 10:13h
Povremeno cima - Mondeo mk4 1,8 TDCi
Poštovani. Izvinite al imam problem sa mojim Ford mondeom mk4. 2008 god. U pitanju je TDCi motor 1,8.
Neznam šta se dešava. Bio sam više puta kod ovlašćenog servisera i na dijagnostici al ista govori da nema nikakve greške.
A u pitanju je da mi auto pri 1800 obrtaja počne nekako da štuca to jest cima. Čim dodam gas on tad normalno radi tj. kad pređe 2000 obrtaja. I da ovo se nedešava uvek nema neki kako bih ja nazvao ustaljeni režim to se dešava svremena na vreme.
I da još sam primetio da mi je tad auto nekako bučniji.
Neznam šta se dešava. Bio sam više puta kod ovlašćenog servisera i na dijagnostici al ista govori da nema nikakve greške.
A u pitanju je da mi auto pri 1800 obrtaja počne nekako da štuca to jest cima. Čim dodam gas on tad normalno radi tj. kad pređe 2000 obrtaja. I da ovo se nedešava uvek nema neki kako bih ja nazvao ustaljeni režim to se dešava svremena na vreme.
I da još sam primetio da mi je tad auto nekako bučniji.
- dakiva
- Poruka: 369
- Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:33h
Re: Pomoć-upomoć Ford mondeo mk4 1,8 TDCi
Možda filter nafte, krenuo bih od njega jer je i najjeftinija varijanta za početak rešavanja problema.
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
+1
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- novi81
- Poruka: 661
- Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h
Pogledaj i donji nosač motora. Meni se nesto tako čudno dešavalo na mk3. Sa zamjenom nosača riješeno.
Talk softly, tread carefully and carry a big gun.
-
To nije problem jer redovno održavam auto sve filtere i ulja na 10.000 kilometara menjam u ovlašćenom servisu. I to se ponavlja bez obzira kad sdam radio servis.dakiva piše:Možda filter nafte, krenuo bih od njega jer je i najjeftinija varijanta za početak rešavanja problema.
Pregledan sve uredu nije to.novi81 piše:Pogledaj i donji nosač motora. Meni se nesto tako čudno dešavalo na mk3. Sa zamjenom nosača riješeno.
-
Izgleda da nema meni pomoći. Svi junaci i stručnjaci nestaše. A lepo sam se ponadao nekom rešenju kad mi nema rešenja od ovlašćenog servisa.
- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Zovi Dragomira i zakazi servis, u guzvi je velikoj sa poslom tako da nema vremena da odgovara na svaku temu kao ranije.
RSD Ford
011/3907-256
RSD Ford
011/3907-256
Fiesta!!
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Najverovatnije je problem sa egr ventilom, naisao sam na par njih sa takvim problemom.
1.8 tdci ne prijavljuje gresku kada ventil glavi, samo prijavi kada crkne elektronika.
1.8 tdci ne prijavljuje gresku kada ventil glavi, samo prijavi kada crkne elektronika.
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
-
Hvala na savetu. Proveriću EGR ventil.BokiRS piše:Najverovatnije je problem sa egr ventilom, naisao sam na par njih sa takvim problemom.
-
Ja živim u Požegi i na žalost to mi nikako nije blizu. Što se tiče servisa auto redovno servisiram kod ovlašćenog servisera za Ford u "Autostad" Čačak. Ljudi su zaista fer i korektni. Al jednostavno dijagnostika neprijavljuje nikakvu grešku. A kad dodjem kod njih auto ko za inat neće da se ponaša kao što sam opisaodule0911 piše:Zovi Dragomira i zakazi servis, u guzvi je velikoj sa poslom tako da nema vremena da odgovara na svaku temu kao ranije.
RSD Ford
011/3907-256

- SimkeFordMK3
- Poruka: 718
- Član foruma od: subota, 17. mar. 2012. u 02:09h
Idi kod Stanka na Beloj Zemlji... možda on nađe rešenje...
RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama.."
-
Da li ima moj problem ima neke veze sa grejačima. Dal ako je slučajno neki grejač otisao oce auto ovako da se ponaša.
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Nema sanse. Mozda da odes na software update? http://www.talkford.com/community/topic ... ci-engine/, evo ovdje o tome pisu pa malo procitaj
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
-
Nije ni EGR ventil.
- stefan013
- Poruka: 98
- Član foruma od: subota, 28. feb. 2015. u 18:21h
Gde sipas gorivo? Kazes da ti se ne desava uvek to, mozda kad naidje lose gorivo na pumpi i ti tad sipas i onda zeza.
-
Neznam ni ja sam. I ja sumnjam na kvalitet goriva al nisam siguran. Jer mi se to jedan period nedešava pa se desi a nisam u međuvremenu bio na pumpi ni sipao gorivo. Jednostavno nemam ideju sta je niti mogu da utvrdim neki kontiunitet kad se to dešava da bi lakše objasnio serviseru. Nema veze ni dal je vruć ili hladan motor isto se dešava. Zato sam sluđen i ovde tražim pomoć. Čak sam sve teme koje imaju ikakvu sličnost s mojim problemom iščitao nebih li našao rešenje al ništa.
Izgleda da imam gremlina.
I da na servisu su mi čak i kompjuter reinstalirali valjda se tako kaže neznam ja sam pravnik al ništa isto se dešava.
Izgleda da imam gremlina.
I da na servisu su mi čak i kompjuter reinstalirali valjda se tako kaže neznam ja sam pravnik al ništa isto se dešava.
-
Da dodam još jedna stvar mi se dešava od skoro. Svremena na vreme znači ne stalno mi se auto kad upalim posle nekih otprilike 20-30 sekundi jednostavno sam ugasi a normalno je upalio i normalno do tad radio na ler gasu. I da posle toga opet normalno upali.
Nadam se da će ovo pomoći da mi neko da savet ideju gde je moj problem.
Ljudi pomagajte obožavam Forda i ovo mi je treći po redu auto marke Ford i nikad do sad nisam imao problem.
Nadam se da će ovo pomoći da mi neko da savet ideju gde je moj problem.
Ljudi pomagajte obožavam Forda i ovo mi je treći po redu auto marke Ford i nikad do sad nisam imao problem.
- popovicvl
- Poruka: 5671
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Senzori? Ocitavanje samo na original dijagnostiku.
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
kako ste ustanovili da nije problem u egr ventilu?
Chip tuning za Ford-ove
-
Ljudi u ovlašćenom servisu za Ford vozila idem. Oni pregledaju i oni mi rekli da dijagnostika ništa neizbacuje. Pregledan i EGR ventil sve OK. Zato vas i pitam za pomoć i da orginal dojagnostika sve je OK. Ljudima verujem odavno mi održavaju vozila. Ovo je drugi Ford koji kod njih održavam.
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8319
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Nikolapet svoje predstavljanje http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 14#p364714 nisi dovršio tako da bi bilo ok da to odradiš do kraja,kao i svi ostali prijavljeni, napišeš odakle si pa će ti možda i sveti kod koga da odeš biti konkretniji, jer očigledno da ovako preko foruma ne može ti se pomoći sem nagadjanja.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
- quetin
- Poruka: 13
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2015. u 16:08h
Ista se stvar događa i na Focusu 1.8 tdci... Povremeno štucanje na oko 1800 okretaja koje prestaje kada dodaš gas...
Nije egr/erg , nisu dizne, nije software.. Nije ni gorivo... Imao sam te muke sa svojim i nikad se nisu riješile
Ovlašteni servis kaže da grešaka nema... A auto štuca
To vam/nam je FORD
Nije egr/erg , nisu dizne, nije software.. Nije ni gorivo... Imao sam te muke sa svojim i nikad se nisu riješile
Ovlašteni servis kaže da grešaka nema... A auto štuca
To vam/nam je FORD
- acadimke
- Poruka: 1711
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Nije ni dijagnostika svemocna, mora malo i iskustva da ima majstor
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- popovicvl
- Poruka: 5671
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Pro treba to sve chipovati pa onda se sve ispegla. 

- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Sigurno nije lokalna zla baba bacila čini, nego postoji opipljiv problem koji treba – pronaći
Prvo pitanje je zašto angažovani doktor (servis) ne može da pronađe problem
Imaš Grand, imaš Dragomira, sedi u kola i odvoj jedan dan da to rešiš, to nije mnogo ni vremena ni para, skrati sebi put do rešenja
Prvo pitanje je zašto angažovani doktor (servis) ne može da pronađe problem
Imaš Grand, imaš Dragomira, sedi u kola i odvoj jedan dan da to rešiš, to nije mnogo ni vremena ni para, skrati sebi put do rešenja