Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Naprslo crevo Ford Mondeo MK 3 TDCI 2003- Zamena kako?

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
sevackg
Poruka: 28
Član foruma od: četvrtak, 9. apr. 2015. u 18:39h

Naprslo crevo Ford Mondeo MK 3 TDCI 2003- Zamena kako?

Poruka od sevackg » petak, 17. apr. 2015. u 21:24h

Pozdrav svima.
Zanima me za šta služi ovo crevo sa fotografije koje je puklo po dužini i da li smem da ga menjam sam? Nalazi se , kad se otvori hauba, sa leve strane ispod plastičnog poklopca motora. Napokon sam našao, odatle mi baca neko ulje po prostoru oko hladnjaka.
Hvala na odgovorima.

Slika

Slika

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Re: Naprslo crevo Ford Mondeo MK 3 TDCI 2003- Zamena kako?

Poruka od darko darko » petak, 17. apr. 2015. u 21:54h

To je crevo od turbine, normalno je da puca i da curi ulje, kupi neko kvalitetno i srvcigerom skini selnu, donju skoni duzim sravcigerom provuci kroz masku, ako je lepo okrenura selna ili snadji se, a zasrafi tako! Pre montaze novog creva obrisi lepo alu delove na koje naleze ovo crevo da ne bi spadalo posle, jer trpi ogroman pritisak! Sto pre zameni, zbog njega trza slabo ide, i trosi mnogo! Posle jos par dana ima da pusi dog sve nesagori iz asupuha! mOguca manja ostupanja na meracu za ulje! Oprei hladnjake, pazi da masinon pod pritiskom neunistis sace! Koristi hemiju za odmascivanje!
Koliko god ga budes lepio, ja sam potrosio celu traku, tako da je bila tvrda kao kamen, ali se crveo ka unutra deformisalo i opet je napravilo problem, znaci menjaj nelepi, svasta moze da se usisa i posle pravi problem!

sevackg
Poruka: 28
Član foruma od: četvrtak, 9. apr. 2015. u 18:39h

Poruka od sevackg » petak, 17. apr. 2015. u 22:15h

Hvala puno, sreća pa ovih dana nisam prelazio veliku kilometražu.

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » petak, 17. apr. 2015. u 22:17h

Nefali mu nista, mozes da vosis koliko god hoces, ali po meni cima malo zamajac, znaci non stop secka, meni je 3 puta crkavala tri razlicita creva, vozio sam jednom do cacka i nazad tako, nista nije falilo, opusteno!

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“