Poruka
od JuSkE » nedelja, 17. maj 2015. u 00:06h
Da se i ja javim ,odsustvovao sam sa foruma zbog obaveza jedno vreme, inace problem sam resio sa originalnim filterom, malo sam istrazivao i juce sam dosao do prostog resenja sta je problem, kod focusa navoj za filter je kraci za 1-1,5cm i povratni ventil u nekim filterima ne pasuje i zbog toga vraca ulje u karter, iance ima da se kupe i drugi proizvodjaci filtera koji imaju duze ventile u filteru i pasuju za focusa ako je nekome original preskup. Posto sam menjao ulje, ja i kolega smo original filter otvorili, plus samo kupili jos dva filtera UFI i neki SCT, sva tri sam otvorili, naravno, sva tri imaju razlicit povratan ventil, samo kod originala je najblizi rupi odnosno navoju. Dodao bih jos, da je kolega juce menjao ulje u motoru i hteo je da experimentise sa filterom, nasao je neki filter od 500din koji ima isti ventil kao original,stavio i kaze da je sve kako treba, dal pali ujutru ili posle 5min, nema lupanja kao nekada i ne drzi lampicu od ulja. Sutra cu saznati koja je marka pa javljam.
Ford Focus 1.8 TDCi 85KW 115KS Ghia 2002god