Ma i nisam mislio na punjenje budžeta, nego će da kažnjavaju nekoga ko nema vezice i poznanstva, a one koji imjau vezice će da se izvuku ili čak neće ni smjeti da mjeri nekom novom bjesnom autu.novi81 piše:Losise to ne puni budžet. Nego deranje odreda. Nije uopšte stvar u prevenciji nego samo legalnom reketiranju.
I to nije samo kod nas. Koga ne mrzi nek pogleda na YouTube: Speed kills your pocketbook. Kratki film koji jako argumentovano obrađuje uzimanje para na isti fazon u Kanadi.
Talk softly, tread carefully and carry a big gun.
I nije to samo kod brzine, nego generalno. Ovde u NS ispred jednog kafića obavezno na trotoaru bude parkirano hrpa auta, a ni jedan nije ispod 30k€, ma i više, Range Rover, Bentley, A5, A6, A7, A8, razne mečke, BMW od 5 do X6 itd. Jedne prilike pauk pokušao jednog da digne, taj što je radio u pauku ne znam da li je dobio koju šamaru, ali znam da je ispala frka i naravno auto nije odnjet.
Zato se redovno na pauku viđa neki jeftinij auto. Nisam protiv pauka, kao neki ljudi, kada neko parkira gdje ne treba i treba da ga nosi. Ali onda nosi sve.
Nisu toliko sami policajci krivi, koliko šefovi ih prisiljavaju, jer šefovi imaju koristi. Imao sam drugara koji je u Doboju radio kao policajac. Kaže ako nećeš da slušaš, neće ti dati otkaz, ali će da te drma u mozak, neće da ti dadne slobodan dan kada ti zatreba, daje ti neke smjene sačuvaj bože, svaki praznik radiš i kad god neko teba da bude dežurni uvjek si kandidat, sve ti tjera uz k... Samo zato jer si zaustavio i pokušao da kazniš šefovog prijatelja ili već nekoga ko ima protekciju, pa je onda šef morao da poništava kaznu...