Neće da upali
Moderator: Dragomir
- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Neće da upali
Šta da radim,obrtaji zapnu na 200-300 i ugasi se? Sipao sam malu bočicu Wins cetan booster iz zezanja al pošto je ovo drugi put sranje sa aditiviranim gorivima nikad više. Aj videću posle kad se ohladi ili ne gine mi šlep iz Niša..
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- popovicvl
- Poruka: 5671
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Re: Sipao cetan booster i neće da upali
Raskaci filter i dolazni i povratnu cev od goriva ubaci u flasu sa dizelom pa probaj, a mozda probas LM aditiv za pranje dizni.
Moze biti i da ti neki senzor zeza, nevezano za aditiv.
Moze biti i da ti neki senzor zeza, nevezano za aditiv.
- Neša
- VIP
Molim administratore da mi preimenuju temu u "Nece da upali".
Danas sam menjao filter goriva u sopstvenoj reziji i znao sam da je polomljen jedan zuti osigurac na kopci creva koje dovodi gorivo u filter i znao sam da je majstor prosli put izvadio neke crne plastike iz kopci i cini mi se gumice i radilo je danas tako mada je sve teze palio. Parkiram ga na blagoj uzbrdici i sanse nema.
Verglao sam sa raskacenim crevom i dobavna pumpa ne baca gorivo iz rezervoara ili ne moze zbog silnog vazduha,videcemo valjda majstor zna da proveri da li pumpa radi ili ne.
Steta sto ford nije stavio klasicna creva i selne.
A problem je nastao kad sam kupio UFI filter made in china gde su uz njega dosle dve gumice i majstor nije mogo sat vremena da iscupa crevo sa filtera..
Kupujem dva creva originalna sa plasticnim kopcama ako neko ima.
Auto je doslepovan i ostavljen kod majstora u Nisu.
Danas sam menjao filter goriva u sopstvenoj reziji i znao sam da je polomljen jedan zuti osigurac na kopci creva koje dovodi gorivo u filter i znao sam da je majstor prosli put izvadio neke crne plastike iz kopci i cini mi se gumice i radilo je danas tako mada je sve teze palio. Parkiram ga na blagoj uzbrdici i sanse nema.
Verglao sam sa raskacenim crevom i dobavna pumpa ne baca gorivo iz rezervoara ili ne moze zbog silnog vazduha,videcemo valjda majstor zna da proveri da li pumpa radi ili ne.
Steta sto ford nije stavio klasicna creva i selne.
A problem je nastao kad sam kupio UFI filter made in china gde su uz njega dosle dve gumice i majstor nije mogo sat vremena da iscupa crevo sa filtera..
Kupujem dva creva originalna sa plasticnim kopcama ako neko ima.
Auto je doslepovan i ostavljen kod majstora u Nisu.
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
imam neku malu dole da zaboravis na sve 

- mbole
- Poruka: 15007
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Neće da upali
Pa sto za prvu pomoc ne navuces obicno crevo odgovarajuceg precnika i stegnes ga selnama?
Ili to nekako drugacije izgleda na Mk3, mada koliko se secam te kopce nisu menjane. One sto se stisnu sa strane i samo svuku?
Ili to nekako drugacije izgleda na Mk3, mada koliko se secam te kopce nisu menjane. One sto se stisnu sa strane i samo svuku?
Djak pesak 

- Neša
- VIP
Probao sam i to nego ova creva kod mk3 imaju neka ojacanja koja prolaze creva pa je neizvodljivo...majstor je izvadio nesto crno plasticno iz kopce i ispala je polovina neke zute gumice,moguce da je to neka fabricka gumica u kopci i tu je vukao vazduh.
Neka zameni crevo,proveri lift pumpu da li gura gorivo,odvrne srafove na diznama i vergla,ako ima jos nesto sto bi trebalo da proveri recite. Valjda ce da se seti da premosti kontakte na releju pumpe kod osiguraca da vidi da li radi..
Neka zameni crevo,proveri lift pumpu da li gura gorivo,odvrne srafove na diznama i vergla,ako ima jos nesto sto bi trebalo da proveri recite. Valjda ce da se seti da premosti kontakte na releju pumpe kod osiguraca da vidi da li radi..
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- acadimke
- Poruka: 1711
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Ne kontam, majstor je izvadio gumice iz kopci i stavio druge koje su dosle uz filter?
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- Neša
- VIP
izvadio sve i neku crnu okruglu plastiku iz kopči i gole kopče natako na filter i to je nekako funkcionisalo od letos,ja sam ga juče dokrajčio izgleda :-) Naručio sam od vuckija druga creva.Možda je i bolje što se odmah pokazalo nego negde daleko
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- mbole
- Poruka: 15007
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
cekaj... tebi je majstor sjebao creva posto nije znao sta i kako ili je genijalno pokusavao da zameni gumice u njima ili su creva zapekla pa se razbucala pri skidanju ili nesto trece
sent from tt
sent from tt
Djak pesak 

- Neša
- VIP
Prosli filter majstor menjao i nije mogo da iscupa dve kopce,jedva na silu,polomio deo osiguraca na kopci i izvadio nesto crno plasticno,okruglo iz njih i kaze moze i bez toga da dihtuje. I sve je radilo kako treba do juce dok nisam zamenio filter.
Nisam tu do petka ali mislim da ce majstor u Nisu rutinski to da popravi,poslacu mu creva. Radi se servisu Vuk,reklamiran je na forumu servisi u Nisu..
Napisacu detalje jer uvek nekom koristi ovakva tema.
Nisam tu do petka ali mislim da ce majstor u Nisu rutinski to da popravi,poslacu mu creva. Radi se servisu Vuk,reklamiran je na forumu servisi u Nisu..
Napisacu detalje jer uvek nekom koristi ovakva tema.
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Neša
- VIP
Zavrsen auto. Remontovana dobavna lift pumpa pored rezervoara i zamenjeno polomljeno crevo.
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- oristic
- Poruka: 1035
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
Ne znam koliko si cekao na auto, ali guzva mu je ogromna....Drugaru zakazao za 12 dana, hehe...
- Neša
- VIP
Pretpostavljao sam da ces da se javis
Coveku svaka cast,ustao uvece iz kreveta da me slepa,odmah sutradan mi odradio auto iako je imao ogromnu guzvu i sa cenama je super.
Ako ga ranije nisam hvalio,sada ima glavnu preporuku od mene za redovno i vanredno odrzavanje Fordova a i drugih marki. Nalazi se odmah preko puta Srdjana Ford company u Komrenu(Nis).

Ako ga ranije nisam hvalio,sada ima glavnu preporuku od mene za redovno i vanredno odrzavanje Fordova a i drugih marki. Nalazi se odmah preko puta Srdjana Ford company u Komrenu(Nis).
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- oristic
- Poruka: 1035
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
Povredio mu se prvi saradnik, pa je u problemu velikom, zato je takva guzva, inace nije bas tolika... Posten je decko i korektan, do sada nisam cuo da je nekoga zavrnuo za bilo sta. Dobar deo moje ekipe odrzava tamo i svi su zadovoljni.
Ukoliko neko od admina proceni da ovoj reklami ovde nije mesto neka ukolone post
Ukoliko neko od admina proceni da ovoj reklami ovde nije mesto neka ukolone post
- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Koliko razumem niko od vas nit je vlasnik tog servisa niti radi tamo tako da ne vidim problem sto ih hvalite
Jos bolje, da ljudi iz Nisa i okoline imaju pouzdano mesto za odrzavanje svog Forda 

Fiesta!!