Propalo kvacilo cilindar kvacila
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 6
- Član foruma od: četvrtak, 6. jun 2013. u 08:36h
Propalo kvacilo cilindar kvacila
Pozdrav ljudi,
Imam jedan problem, propalo mi je kvacilo na autu. Dan ranije mi se desavalo da nece do kraja da se vrati kad se pritisne pa moram nogom da ga vratim ali sada kad se stisne samo padne do patosa i nece nigde.
Pretpostavljam da je otisao cilindar kvacila, ali zanima me jedna stvar. Da li mogu tako bez kvacila da oteram auto do mehanicara (koji je negde na 1.5km udaljenosti po gradu), tj da li smem tako da menjam brzine i vozim bez kvacila? Takodje zanima me koliko moze da kosta taj cilindar kvacila i jos nesto ako treba da se prilikom toga zameni. U pitanju je Ford Focus 2002. godiste 1.8TDCI.
Hvala unapred na odgovorima.
Imam jedan problem, propalo mi je kvacilo na autu. Dan ranije mi se desavalo da nece do kraja da se vrati kad se pritisne pa moram nogom da ga vratim ali sada kad se stisne samo padne do patosa i nece nigde.
Pretpostavljam da je otisao cilindar kvacila, ali zanima me jedna stvar. Da li mogu tako bez kvacila da oteram auto do mehanicara (koji je negde na 1.5km udaljenosti po gradu), tj da li smem tako da menjam brzine i vozim bez kvacila? Takodje zanima me koliko moze da kosta taj cilindar kvacila i jos nesto ako treba da se prilikom toga zameni. U pitanju je Ford Focus 2002. godiste 1.8TDCI.
Hvala unapred na odgovorima.
- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: Propalo kvacilo cilindar kvacila
Ако умеш да промениш брзину без квачила , није проблем да возиш. Не знам како ћеш да кренеш или да кренеш поново ако мораш да станеш . Надам се да ти је јасно да брзине могу да се мењају само док ауто иде . Када стоји не можеш да убациш у брзину без квачила , можеш само ако се ауто креће .
Да избациш из брзине можеш , сама да није оптерећен мењач кочењем или убрзањем .
Може да страда цилиндар код педале а може и онај код друк-лагера
Да избациш из брзине можеш , сама да није оптерећен мењач кочењем или убрзањем .
Може да страда цилиндар код педале а може и онај код друк-лагера
- Sharpshooter
- Poruka: 5125
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
Ako možeš odguraj auto do blaže nizbrdice, ubaci auto u drugu i upali.
Malo cim, cim, ali krenuće.
Službeni Stilo sam tako odvezao kada je pukla sajla kvačila.
Malo cim, cim, ali krenuće.

Službeni Stilo sam tako odvezao kada je pukla sajla kvačila.
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
- SimkeFordMK3
- Poruka: 718
- Član foruma od: subota, 17. mar. 2012. u 02:09h
može cim...cim... ako zna..
ako ne zna kako bolje nek' ne pokušava.... uzmeš lepo krutu vezu, zakačiš na drugo vozilo, sva četiri izbaciš i oteras auto k'o covek...
bolje tako nego da se posle češeš gde te ne svrbi...
to ti je 5 min posla i ne razmišljaš da li ce neka budala da stane pa da mu uletiš u gepek ako se ne snađeš da izbaciš iz brzine...

bolje tako nego da se posle češeš gde te ne svrbi...
to ti je 5 min posla i ne razmišljaš da li ce neka budala da stane pa da mu uletiš u gepek ako se ne snađeš da izbaciš iz brzine...
RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama.."
-
- Poruka: 6
- Član foruma od: četvrtak, 6. jun 2013. u 08:36h
Hvala na odgovorima,
Nisam hteo da rizikujem tako da me je drugar odslepao.
Zamenio sam cilindar kvacila i sad je sve u redu.
Jedino sto mi kvacilo dosta visoko hvata, a bilo je bas nisko. Ne znam da li to treba da se podesi (na 1/3 od poda ili kako vec) ili je ok da bude i ovako.
Nisam hteo da rizikujem tako da me je drugar odslepao.
Zamenio sam cilindar kvacila i sad je sve u redu.
Jedino sto mi kvacilo dosta visoko hvata, a bilo je bas nisko. Ne znam da li to treba da se podesi (na 1/3 od poda ili kako vec) ili je ok da bude i ovako.