Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

Odgovori
Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Re: Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)

Poruka od Iosis » petak, 13. mar. 2015. u 23:51h

Pa i nije tako loš, s obizrom da mi većina novih japanskih auta izgleda kičasto.
A i enterijer, kao da nisu oni pravili. :D
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » utorak, 17. mar. 2015. u 17:40h

evo cisto da vidite listu klasicnih problema za bmw F10, najezim se kad pocnem da citam..onda mu dodje da je moj ford olicenje pouzdanosti u odnosu na njega..jos je ovo nacinjeno 2012. samo dve god od pocetka proizvodnje..

http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=591357

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14171
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » utorak, 17. mar. 2015. u 18:00h

Ma kad su se jos svabe mogle pohvaliti kvalitetom ... :D
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 17. mar. 2015. u 18:04h

Proslo je vreme w123, w116 i onih pre njih, mozda i w124 i w126 mogu da se svrstaju u isti kos. Sad je sve to manje vise isti djavo, kad ni japanci nisu u globalu ono sto su nekad bili.
Fiesta!!

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 22. mar. 2015. u 04:45h

Vec neko vreme se prica da Cadillac sprema novi model, koji bi bio iznad CTS-a u ponudi.

Izgleda da postaje realnost. Ovo je 2017 Cadillac CT6 iz jednog videa nedavno. Za sada je jedan motor potvrdjen (3.0L turbo V6 sa preko 400 ks), ali nema sumnje da ce u opciji biti jos nekoliko motora. Menjac je 8 brzina automatik. Zvanicno predstavljanje bi trebalo biti sledece godine u Januaru na Detroit Auto Show dok bi prodaja krenula na leto 2016.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 22. mar. 2015. u 08:23h

Da kupujem auto iz tog dela trzista i ne zelim nemca, Lincoln mi ne bi ni bio u razmatranju pored novijih cadilaca, bas su fino napredovali.
Fiesta!!

popovicvl
Poruka: 5658
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » nedelja, 22. mar. 2015. u 12:52h

I ako ne volim da uporedjujem dizajnerski aute, ovaj sa slike mi lici na KIA Optimu. Sto ne umanjuje vrednost i eleganciju.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 22. mar. 2015. u 16:20h

CT6 lici na Optimu? Jel ti to ozbiljno?

Slika

popovicvl

Poruka od popovicvl » nedelja, 22. mar. 2015. u 17:08h

Mozda sam je tako zamisljao. :)

To ti je kao sto sam pre neki dan procitao komentar na B92 "Novi Mondeo me dosta podseca na Opel insigniju" o da.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 23. apr. 2015. u 03:28h

Danasnji rental - 2015 Dodge Dart SXT.

U neku ruku i iznenadjenje i razocarenje.

Sa pozitivne strane, enterijer je neverovatan za auto od $18,000. Takav kvalitet nisam video ni na duplo skupljim autima. Odlicno opremljen, pregledan, prostran ... jednostavno je svetlosne godine ispred bilo kog drugog auta u klasi.

Motor je takodje odlican. Ovaj model je imao atmosferski 2.4L motor sa 184 ks i definitivno je jedan od boljih u klasi. Odlicno vuce pri svim obrtajima, visok obrtni momenat ... Voleo bi da sam mogao da probam i Fiatov 1.4L turbo (160 ks), ali ovaj me je odusevio.

Kocnice prosek, voleo bi da su malo bolje. Buka isto prosek, mogli su malo bolje to da urade.

E sad mane ... Ustvari ima samo jedna, a to je menjac. Katastrofa. Jedini put kad je u pravoj brzini je na autoputu kada je u 6. brzini. U gradu, posebno ujutro kad je jos hladan, vuce 1. brzinu i do 40 mph (~65 km/h). Vozio sam kao sto vozim svaki drugi auto, pustao bi cesto i gas samo da bi prebacio u sledecu brzinu ... nista. Slicna stvar je i sa 2. i 3. brzinom, nikad covece prebaciti. Auto je imao samo 2,500 milja na satu, tako da je moguce da se motor jos nije razradio, ali opet ... Na kraju nisam ni bio iznenadjen kad sam na kraju dana izvukao samo 24 mpg (oko 10L na 100 km) iako sam proveo 80% vremena na autoputu.

U sustini, nije los auto, veliki napredak za Chrysler kada se pogleda sta su pre imali (Caliber, Neon, K-Cars), steta sto je menjac toliko los inace bi mi bio omiljeni auto u klasi.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 28. apr. 2015. u 06:26h

Pre neki dan kod mene u gradu. Bilo bi boljih slika, ali nisam uspeo da ga stignem sa Yarisom.

Slika

Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » četvrtak, 7. maj 2015. u 21:48h

Prekjuče sam imao priliku da vozim nekih 10ak km Dačiju Duster (ja je zovem Dunster :P ).

Prva pomisao je bila da je plastika odvratna i da je sve odvratno loše kao u Loganu, kada sam prije 4-5 godine se vozio u jednom.
Kad ono, međutim, totalno drugo. :)

Nije sad odlično i perfektno, ali mnogo više nego što sam očekivao. Plastika nije baš tako loša, zvuk na radiju je solidan, naravno ne za audiofile. :) Jedino što je radio ''glup'', automatski samo traži stanice koje imaju RDS, ostale sve moraš ručno da tražiš. Instrumenti su onako, pregledni, ali su mogli brojevi biti malo veći, nedostatak još što su uvučeni duboko u rupe pa i to još zaklanja pogled.
Sjedišta su prilično loša, nisu baš profilisana najbolje, tako da nisu baš ergonomski, nema ni neke lumbalne podrške.

Motor 1.5 dci, ne znam koja snaga, predpostavljam oko 100 ks, mjenjač 6 brzina. Ide lijepo i uzbrdo čak. Ima 4x4, ali nema redukciju, te je zato prva jako kratka i ima zaključavanje diferencijala. Mada su mogućnosti po lošem putu iznenađujuće dobre, čak i samo sa prednjom vučom.
Išli smo na neki repetitor, do kojeg put je dobar sve dok se ne dođe posljednjih 200 m, e tu nastaje dramaturgija. Imaju dva puta, jedan je kraći, ali veći nagib i voda isprala sav sitni šljunak ostale vrtače, preko kojih je jako teško preći i sa terencem. Išli prošle godine Vitarom, pa izudarali glavu o krov. lol
Išli smo drugim malo dužim, ali je tamo blato i put na par mjesta sa dubokim kolotrazima ispunjenim vodom, tačnije muljem i blatom. Sa običnim autom bi se nasukao.
Bez problema je prošao taj dio, malo je bilo bacakanja, ali ništa posebno. Prošao je bez uključivanja 4x4.
Ja sam ga vozio u povratku i ima prilično dobro motorno kočenje u 2. brzini, samo na jačoj nizbrdici sam morao koristiti kočnicu, a bilo je i nekog tereta u autu, ukupno oko 200-250 kg.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 7. maj 2015. u 22:22h

Talladega_500 piše:Danasnji rental - 2015 Dodge Dart SXT.
Realno najlepši Dart ikad :D
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

popovicvl

Poruka od popovicvl » četvrtak, 7. maj 2015. u 22:26h

Duster 4x4 1.5dci mi je prvi pik za sledeci sluzbeni auto koji cem uzeti. Sposoban, ali nije mi ga zao da drkanje.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » četvrtak, 7. maj 2015. u 22:48h

Pa i ovde u firmi služi za svakoga. Za 12.5k€ solidan auto.
Čak i na putu sa malo bržom vožnjom ne ponaša se loše.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 7. maj 2015. u 23:55h

911s [SK] piše:
Talladega_500 piše:Danasnji rental - 2015 Dodge Dart SXT.
Realno najlepši Dart ikad :D
Jedini pravi Dart.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 19. maj 2015. u 06:44h

Osvezeni Camaro.

2.0 turbo 275 ks
3.6 335 ks
6.2 455 ks

Slika

Slika

Slika

dax92

 
Poruka: 7628
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » utorak, 19. maj 2015. u 19:30h

Prethodni mi je prelep, dok mi se vaj uopste ne svidja.. :/
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » utorak, 19. maj 2015. u 23:34h

Nije da mi je ružan, ali stari je bio ugodniji za oko.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 21. maj 2015. u 02:21h

Danasnji rental - 2014 Chrysler 200C.

Veliko iznenadjenje u pozivitivnim smislu. U voznji je jedan od najboljih u klasi. Tih, udoban, startan. 2.4L motor 184 ks odlican, lepo hvata brzine na svim obrtajima. Menjac je 9 brzina automatik, ali toliki broj brzina se u nijednom momentu ne primeti. Vozio sam obican 200 kad je tek izasao u prodaju i tad mi se ovaj menjac uopste nije dopao, cinilo mi se da se nekad misli u koju brzinu ce da ubaci, ali danas nije imao ni najmanju manu. Imao je 25,000 milja na satu.

Potrosnja odlicna. Vozio sam ga bas zesce (80% autoput) i na kraju opet samo 6.4 litre prosek.

Enterijer je jedan od boljih u klasi. Ovo je bio "C", tako da je bolje opremljen (cena mu je oko $27,000), ali ceo enterijer je dosta kvalitetan i pregledan. Jedino mi se nije dopalo sto nema klasicnu rucicu menjaca vec ima dugme (vidi se na slici). On se nalazi odmah pored dugmeta za pojacavanje muzike i danas sam par puta umalo greskom, dok sam bio na autoputu, ubacio iz "D" iz "N" jer sam krenuo sa smanjivam muziku. Drugi mali problem je sto je monitor jako mal - moja Yaris ima veci monitor iako je za $10,000 jeftinija.

U sustini, odlicna kupovina za one koji kupuju auto za voznju, a ne samo koliko ce vredeti za X godina.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

popovicvl

Poruka od popovicvl » četvrtak, 21. maj 2015. u 07:37h

Da ekran je malen i taj deo konzole deluje skromno. Verovatno postoji neki premium uredjajda taj deo konzole moze bolje izgledati.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 21. maj 2015. u 15:12h

Ovako izgleda na 200S.

Slika

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » četvrtak, 21. maj 2015. u 18:09h

Bolje da su popunili višak prostora nekom pregradom nego ovako... Stvarno izgleda smešno sa tim piccolo ekranom.

(sent via Tapatalk)
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » četvrtak, 21. maj 2015. u 19:42h

Vanjski izgled 7/10, ali unutra, 5/10, samo zbog tog smješno i jadno malog displeja, baš se nikako ne uklapa.

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 21. maj 2015. u 23:56h

A meni se bas dopada sto nije prevelik i napadan ko u vecini danasnjih. Cemu televizor na instrument tabli?
A tek ako nije touch, vec se radi na dugmice... moj favorit :)
Djak pesak :)

Odgovori

Povratak na „Svaštara“