Prekjuče sam imao priliku da vozim nekih 10ak km Dačiju Duster (ja je zovem Dunster

).
Prva pomisao je bila da je plastika odvratna i da je sve odvratno loše kao u Loganu, kada sam prije 4-5 godine se vozio u jednom.
Kad ono, međutim, totalno drugo.
Nije sad odlično i perfektno, ali mnogo više nego što sam očekivao. Plastika nije baš tako loša, zvuk na radiju je solidan, naravno ne za audiofile.

Jedino što je radio ''glup'', automatski samo traži stanice koje imaju RDS, ostale sve moraš ručno da tražiš. Instrumenti su onako, pregledni, ali su mogli brojevi biti malo veći, nedostatak još što su uvučeni duboko u rupe pa i to još zaklanja pogled.
Sjedišta su prilično loša, nisu baš profilisana najbolje, tako da nisu baš ergonomski, nema ni neke lumbalne podrške.
Motor 1.5 dci, ne znam koja snaga, predpostavljam oko 100 ks, mjenjač 6 brzina. Ide lijepo i uzbrdo čak. Ima 4x4, ali nema redukciju, te je zato prva jako kratka i ima zaključavanje diferencijala. Mada su mogućnosti po lošem putu iznenađujuće dobre, čak i samo sa prednjom vučom.
Išli smo na neki repetitor, do kojeg put je dobar sve dok se ne dođe posljednjih 200 m, e tu nastaje dramaturgija. Imaju dva puta, jedan je kraći, ali veći nagib i voda isprala sav sitni šljunak ostale vrtače, preko kojih je jako teško preći i sa terencem. Išli prošle godine Vitarom, pa izudarali glavu o krov.
Išli smo drugim malo dužim, ali je tamo blato i put na par mjesta sa dubokim kolotrazima ispunjenim vodom, tačnije muljem i blatom. Sa običnim autom bi se nasukao.
Bez problema je prošao taj dio, malo je bilo bacakanja, ali ništa posebno. Prošao je bez uključivanja 4x4.
Ja sam ga vozio u povratku i ima prilično dobro motorno kočenje u 2. brzini, samo na jačoj nizbrdici sam morao koristiti kočnicu, a bilo je i nekog tereta u autu, ukupno oko 200-250 kg.