Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Talladega_500
Yankee
Poruka: 14395
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od Talladega_500 » petak, 5. jun 2015. u 15:29h

mbole piše:Koliko sam ja uspeo da ispratim, pandur mu ni jednom nije rekao da treba bilo sta da plati na licu mesta, vec upravo da mora da ode do poste i plati tamo, a onda da se vrati po pasos.
Zbog cega je onda tip na kraju platio kaznu na licu mesta? Jedini nesporazum je bio sto je tip platio pola u evrima, a pola u dinarima. Da je dao panduru pun iznos u dinarima odmah na pocetku, ne verujem da bi pandur pravio ikakav problem.

A da ostavi pasos kod nekog lokalnog policajca i da ide u drugi grad da placa kaznu pa da se opet vraca po pasos - pa ni ja to nebi uradio pa makar me uhapsili. Bas cu da posle trazim tog pandura koji ima moj pasos po gradu.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » petak, 5. jun 2015. u 15:36h

taki zakon :)

dule0911

 
Poruka: 13649
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 5. jun 2015. u 15:44h

Zakon su pisale simpanze na vlasti, tako da je sasvim logicno sto je nelogican.
Fiesta!!

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 5. jun 2015. u 16:00h

Meni nije jasno zbog cega se digla tolika frka oko ovog videa. Ispada na kraju kako bahati stranac zajebava jadnu i postenu policiju, a to uopste nije slucaj. Coveku samo nije bio jasan zakon. Siguran sam da bi i mi tako prosli u stranim drzavama gde ne znamo jezik.

Sa druge strane, engleski je danas univerzalni jezik, ja sam u malim selima u Grckoj nalazio ljude koji ga pricaju, pa bi mogli i nasi panduri nauciti koju rec - ili barem da imaju instrukcije napisane na nekoliko stranih jezika, cisto da im se ovakve stvari ne desavaju opet.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » petak, 5. jun 2015. u 18:08h

Nije morao da ide u drugi grad, nego samo do granice.
I predpostavljam da ne bi morao da ide da traži policajca, nego bi pasoš bio u policijskoj stanici.
Bar je tako prošao jedan prijatelj iz Srbije u Bosni.

I jeste bahat, kako se ophodi, on naređuje policajcu da dođe do njega, a ne on da ode do policajca.
Ne zna policajac engleski, ali je došla ona žena koja mu je objasnila i to dva puta. Tako da nije baš da ne znaju engleski, ne mora svaki od njih da zna.

Kakva god naša policija bila, ovaj je još gori od njih, ali 34254x gori.

Još nas u videu naziva lopovima. Pa kud će gori lopovi od bilo koga sa zapada. Imali su kolonije širom svjeta, držali crnce kao robove. Sada više nemaju kolonije u onom obliku od prije par stotina godina, ali imaju kolonije na drugačiji način. Jedna od tih kolonija smo i mi.
Mi nikada nismo imali koliniju ili napali neku zemlju koja nam je par hiljada kilometara daleko, nismo dovlačili hiljade crnaca iz Afrike da nam budu robovi.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » petak, 5. jun 2015. u 18:15h

Ja ne znam da li smo gledali isti klip...
1. Da, zajebava policiju.
2. Šta ima da mu bude nejasno ako uniformisano i ovlašćeno lice traži od njega da izađe iz vozila? Kako bi bilo ko prošao u USA ako bi se oglušio o naređenje?
3. Amerika je zemlja sa puno turista. Koliko policajaca tamo zna recimo španski, koji je izuzetno rasprostranjen jezik, i ima napisane instrukcije na njemu? Ili kineskom, japanskom...?
Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 5. jun 2015. u 18:35h

Iosis piše:Nije morao da ide u drugi grad, nego samo do granice.
I predpostavljam da ne bi morao da ide da traži policajca, nego bi pasoš bio u policijskoj stanici.
Bar je tako prošao jedan prijatelj iz Srbije u Bosni.
Eh sad ... Stavi sebe u njegovu situaciju. Jel bi ti ostavio svoj Americki pasos kod pandura u drzavi u kojoj korupcija vlada i onda vozio u drugi grad da ga posle pokupis? U drzavi u kojoj ne znas jezik? Kao sto rekoh gore, ni ja to nebi bas nikad uradio, nema te osobe kojoj bi dao moj pasos jer otkud ja znam hocu li ikada videtu tu osobu opet? I to ja jos znam jezik - da se nadjem u drzavi gde ne razumem sta mi pricaju tek tu nebi dao nikome moj pasos. Pa onda nek me hapse i nek zovu ambasadu drzave cije drzavljanstvo imam.
Iosis piše:I jeste bahat, kako se ophodi, on naređuje policajcu da dođe do njega, a ne on da ode do policajca.
Ne zna policajac engleski, ali je došla ona žena koja mu je objasnila i to dva puta. Tako da nije baš da ne znaju engleski, ne mora svaki od njih da zna.
Ovo je jos nesto sta je u Americi drugacije (sto opet nije izgovor za ovog tipa, ali ga razumem) jer u Americi ako traze od tebe da izadjes iz kola obicno sledi hapsenje. Nema "dodji do mojih kola da mi das informacije". Nema pandur nista veca prava nego gradjanin, pandur je tu da sprovodi zakon i nista vise. Sto znaci da ako trazi od njega da izadje iz kola, onda mora i da mu objasni zasto, a razlog nije "da mi das informacije". Doduse ovo je stvarno nebitno, jer je to Americki zakon, a ovaj tip nije u Americi, ali ovo spominjem samo da pokazem zbog cega je odbio da izadje iz kola.

Kad mu je zena objasnila sta je trebao da uradi, to je na kraju i uradio. Ali kad ti pridje pandur i na stranom jeziku ti trazi pare, sta covek treba da pomisli nego da hoce mito? Posebno kad trazi pare da bi mu vratio njegov pasos.

macaneli
VIP
Poruka: 9933
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » petak, 5. jun 2015. u 18:36h

ovo sa uzimanje pasosa nije samo kod nas vec i u sloveniji,hrvatskoj,italiji i ostalim zemljama
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 5. jun 2015. u 18:44h

totti piše: 2. Šta ima da mu bude nejasno ako uniformisano i ovlašćeno lice traži od njega da izađe iz vozila? Kako bi bilo ko prošao u USA ako bi se oglušio o naređenje?
Zavisi ... Kao prvo, u Americi pandur nema pravo da trazi od tebe da izadjes iz kola osim ako je spreman da te privede. Moze traziti da izadjes iz kola ako postoji osnovana sumnja da krijes nesto ilegalno u kolima, ali i za to postoji gomila zakona. Recimo, moze traziti da izadjes da vidi jesi li pijan ako oseti miris alkohola. Sa druge strane, ne moze traziti da mu otvoris gepek ako recimo sumnja da imas drogu ili oruzije. Cak i da imas nesto ilegalno u gepeku, pandur ne sme da otvori gepek bez tvoje dozvole. Tako da u ovom slucaju pandur nebi smeo ni da trazi od tipa da izadje iz kola jer ne postoji sumnja da krije ista ilegalno.
totti piše: 3. Amerika je zemlja sa puno turista. Koliko policajaca tamo zna recimo španski, koji je izuzetno rasprostranjen jezik, i ima napisane instrukcije na njemu? Ili kineskom, japanskom...?
Vecina pandura ne zna spanski, ali zato kazne jesu napisane na engleskom i spanskom. I u Americi, kao sto sam ranije spomenuo, nista se ne placa na licu mesta, i ne moras ni rec da progovoris sa pandurom. Das mu dokumenta, ako neces da pricas sa njim on ce ti napisati kaznu za preksrsaj koji si napravio, potpises da si dobio kaznu i onda svako svojim putem. Ostavljaju ti dovoljno vremena da se zalis na sudu ako zelis. Svi panduri imaju 3-4 dana u mesecu zakazane za sud kad se mozes i ti pojaviti i boriti se protiv kazne.

totti

Poruka od totti » petak, 5. jun 2015. u 18:45h

Aman čoveče, kakve veze ima što je u Americi neki zakon drugačiji??? Kad Holanđanin bude zapalio džoint usred nekog kafića u Njujorku i bude prošao bez posledica (jer je u Amsterdamu to normalno i dozvoljeno), onda će tvoja priča da pije vodu. Čuj, tražio mu pare, pa ovaj pomislio da mu traži mito... Znači da bih ja mogao da ne dam dokumenta američkom policajcu, jer se plašim da će mi zloupotrebiti matični broj i otvoriti neku falš firmu? Gluposti...
Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 5. jun 2015. u 19:09h

Spomenuo sam par puta da Americki zakoni ne igraju nikakvu ulogu vec ih spominjem da vam objasnim zasto se tip ponasao kao sto se ponasao. Da se nije pravio lud vec da mu situacija kao strancu nije jasna jer je ta situacija potpuno drugacija od one na koju je navikao. Niko nije rekao da za njega trebaju vaziti Americi zakoni jer naravno da ne trebaju - nije covek u Americi vise.
A sto se tice Americkih pandura, oni bas nikada nebi trazili da ti zadrze pasos bez obzira sta uradio. To znam jer je moja zena dugo vremena zivela u Americi i bilo gde da su joj trazili ID bi samo pogledali da viza nije istekla i vratili bi joj pasos istog momenta. Nikad nisu rekli "kad platis to i to, dodji u X grad i nadji me tamo da ti vratim pasos". To je toliko glupo pravilo da ne moze biti gluplje. Takodje nikad nisu trazili social security broj (sto je nesto kao maticni broj kod nas), to je nesto sto se bas nikad ne daje pandurima.

A tebi sam odgovorio na pitanja koja si me pitao u vezi Americkih pandura i kako sistem sa njima funkcionise ovde.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » petak, 5. jun 2015. u 20:11h

On je u Srbiji, drugačiji postupak, drugačiji zakoni itd.

To možeš posmatrati kao kada odeš nekom drugom u kuću kao gost. Ponašaš se prema njegovom, ne mogu reći pravilo, po nekom običaju.
Ako neko ne želi da mu uđeš u kuću u obući, skinut ćeš cipele.

Kao što je Toti napisao, šta da ode Holanđanin iz Amsterdama u Ameriku i zapali džoint, jer mu je u Amsterdamu dozvoljeno. Naravno da neće, jer se držiš zakona te države gdje se nalaziš.

A to da li će ga uhapsiti ili neće ako izađe iz auta, pa ako je nešto napravio takvo da je potrebno hapšenje, uhapsio bi ga svakako, samo bi onda zvao interventu da ga izvuče iz auta. Je li to znači da ako je ubio nekoga, uhvate ga dok bježi s autom, neće da izađe iz auta i onda ga neće uhapsiti?
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8314
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » petak, 5. jun 2015. u 20:22h

Mnogo strpljenja naše policije oko budale.
Jedina greška je da su trebali još da naplate po 5000 dinara za ono troje pozadi što su izašli misleći da su sigurni i bezbedni.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 5. jun 2015. u 20:47h

Iosis piše:To možeš posmatrati kao kada odeš nekom drugom u kuću kao gost. Ponašaš se prema njegovom, ne mogu reći pravilo, po nekom običaju.
Ako neko ne želi da mu uđeš u kuću u obući, skinut ćeš cipele.
A jel bi se ti naljutio da neki stranac dodje u tvoju kucu i da pokusa da uradi neke stvari na svoj nacin? Ako recimo tvoj primer sa cipelama - dosao neki stranac, koji ne prica ni rec srpskog, kod tebe u kucu i pokusava da udje u kucu obuven. I na njega vices na srpskom da ne moze da udje obuven, ali te on naravno ne razume. Sta bi uradio? Jel bi mu rekao "isprljao si mi tepih, a cipele cu ti vrati kad mi operes tepih"? :D
Iosis piše:Kao što je Toti napisao, šta da ode Holanđanin iz Amsterdama u Ameriku i zapali džoint, jer mu je u Amsterdamu dozvoljeno. Naravno da neće, jer se držiš zakona te države gdje se nalaziš.
Nije bas da je situacija ista. Zakon je isti u slucaju ovog Amera i u Srbiji i u Americi, jedino je procedura za kaznu drugacija.
Iosis piše:A to da li će ga uhapsiti ili neće ako izađe iz auta, pa ako je nešto napravio takvo da je potrebno hapšenje, uhapsio bi ga svakako, samo bi onda zvao interventu da ga izvuče iz auta. Je li to znači da ako je ubio nekoga, uhvate ga dok bježi s autom, neće da izađe iz auta i onda ga neće uhapsiti?
Opet situacija drugacija. U Americi on moze zahtevati da izadjes iz kola ukoliko postoji valjan razlog za tako nesto. Znaci ako ima dokaz da si uradio nesto protivzakonita, ali mora da ima dokaz - sama sumnja nije dovoljna. U sustini, ne moze da zahteva od tebe da izadjes iz kola samo da bi mu dao svoje informacije. Moze da zahteva od tebe da izadjes iz kola samo ako si prekrsio neki zakon koji zahteva hapsenje.

totti

Poruka od totti » petak, 5. jun 2015. u 21:04h

Niko ovde ne spori da su zakoni i procedure različiti od države do države. Ali kakav mozak trebaš biti pa da u tuđoj državi radiš nešto što ti sam smatraš da je ispravno i što je u tvojoj matičnoj državi normalno? Ja bih poslušao službeno lice u bilo kojoj državi i uradio ono što se traži od mene, sve dok deluje u granicama normalnog. Pa nije ovaj policajac tražio od njega da izađe i pravi stoj na rukama, špagu ili tri koluta napred...
Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 5. jun 2015. u 21:14h

To stoji.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » petak, 5. jun 2015. u 21:53h

totti piše:Ja bih poslušao službeno lice u bilo kojoj državi i uradio ono što se traži od mene, sve dok deluje u granicama normalnog.
thumbsuph

Pa ne bi mu uzeo cipele, ali bi mu pokazao da sam ja skinuo cipele, pa bi i on trebao to da uradi.

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » subota, 6. jun 2015. u 00:24h

mislis ovako ? in america :doh:

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 6. jun 2015. u 00:54h

Neki kriminalci, naročito ubice, silovatelji i psihopate ovako nešto salužuju, ali...

Dođe neki sa zapada, pa počne da truća o ljudskim pravim, o pravima zatvorenika, o pravima uhapšenog, kako se prema njemu ne smije nasilno ophoditi, pa tu su onda smislili prekomjerna upotreba sile, na šta se dosta lopova izvlači, a policajci budu suspendovati s posla.

Najbrutalnije u ovom sniku kad onog lika udariše autom, pa ga još njih 5 udara kao da udaraju u kamen. I još onaj što je ispao iz auta, više su mu oni nanjeli povreda, nego to što je ispao iz auta.
Ne znam šta su prije uradili, zbog čega ih hapse, možda su i zaslužili svojim nedjelom takve batine. Ali ponavaljam, zašto nama trućaju o ljudskim pravima i kako sa uhapšenima ne treba postupati nasilno?

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 6. jun 2015. u 01:20h

Razlika je samo ta sto u ovo i kad se desi u normalnoj drzavi - pandur izgubi posao, dobije zatvor, zrtva tuzi i dobije odstetu. Sta se desi kod nas? Kod nas ubice i silovatelji dobivaju samo par godina kazne, a panduri mogu da rade sta hoce. Danas svi policijski auti u Americi imaju kameru, a sada su poceli da ugradjuju kamere i u odela policajaca, tako da video sve pokazuje. Koliko policijskih auta u Srbiji ima kamere?
Rankofocus piše:mislis ovako ? in america :doh:
Ovo je mnogo bolje ...

SILOVAO, SEKAO I SLOMIO KIČMU DEVOJCI: A osuđen samo na tri godine i četri meseca zatvora!

U Višem sudu u Beogradu juče je na tri godine i četiri meseca zatvora osuđen Marjan Petkovski (24), iz Smederevske Palanke, zbog silovanja i nanošenja teških telesnih povreda M. P. (24). Do pravosnažnosti presude biće u kućnom pritvoru.

Kako prenose “Večernje novosti”, Petkovski, koji je uhapšen 11. janura prošle godine, upoznao je devojku u kafiću i pozvao je da izađu na piće. Kada je pristala, odvezao je u pravcu naselja Leštane, prakirao automobil i tamo je silovao, sve vreme joj preteći. Nožem joj je nanosio posekotine na telu tokom silovanja, polomio dva kičmena pršljena, a zatim ukrao mobilni telefon. Devojka je u jednom trenutku uspela da pobegne iz automobila i spasi se.

Petkovski je i 2012. godine bio hapšen zbog sumnje da je obljubio maloletnicu. Upoznao je preko Fejsbuka, a zatim na prevaru odveo u svoj stan gde je naterao da ga oralno zadovolji i sve to snimio mobilnim telefonom. Maloletnica je o strašnom događaju ćutala sve dok je Petkovski nije pozvao opet i zapretio da će snimak postaviti na Fejsbuk i poslati ga njenim roditeljima, ukoliko opet ne dođe kod njega.

Zbog tog zločina osuđen je na pet godina zatvora, ali mu je Apelacioni sud ukinuo presudu pa je pušten iz pritvora.

A moze i ovako ...

Slika

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » subota, 6. jun 2015. u 02:05h

Talladega_500 piše:Meni nije jasno zbog cega se digla tolika frka oko ovog videa. Ispada na kraju kako bahati stranac zajebava jadnu i postenu policiju, a to uopste nije slucaj. Coveku samo nije bio jasan zakon. Siguran sam da bi i mi tako prosli u stranim drzavama gde ne znamo jezik.

Sa druge strane, engleski je danas univerzalni jezik, ja sam u malim selima u Grckoj nalazio ljude koji ga pricaju, pa bi mogli i nasi panduri nauciti koju rec - ili barem da imaju instrukcije napisane na nekoliko stranih jezika, cisto da im se ovakve stvari ne desavaju opet.
Cela diskusija bi se mogla završiti ovime jer:
1. Krajnje je retardirano u komunikaciji sa strancem koji očigledno ne razume jezik ponavljati puno puta jednu te istu rečenicu, kao kad se uči papagaj da govori. Izuzetno retardirano, sa sve "alo bre".
2. Dajem ruku da niko od učesnika ove diskusije sigurno nije pri turističkom odlasku u neku drugu državu nabavio sve zakone te države (ili makar onaj o saobraćaju) i u celosti ih detaljno proučio, nebitno na kom su jeziku.
3. Takodje ovde izgleda nikog nije domaća policija bez ikakvog razloga ikad ozbiljnije drkala čisto zabave radi.

Tako da, lako je biti general posle tudje bitke.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

mbole
Poruka: 14984
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 6. jun 2015. u 04:10h

1. TIp zivi u Austriji, tako da to sto je Amerikanac, ne znaci da ne poznaje obicaje policije van Amerike. Sve se bojim da u Austriji ne izlazi kad mu to policajac naredi.
2. Tip uopste nije naivcina, niti glupan, vec je pripadnik neke "human rights" organizacije (kao takvi su i putovali u Liberland), i definitivno je celu stvar zapoceo s namerom. Ako je nije bas zapoceo, onda mu je jako lepo "legla" za njegove "drustvene aktivnosti".
3. Kada se nalazis na autoputu, gde je postojala tabla sa ogranicenjem 120 Km/h, a na papiru pisu brojevi 120 i 150, ako ne znas o cemu se radi, onda si toliki imbecil da nisi smeo da dobijes dozvolu, a ovaj ocigledno nije ni najmanje glup, samo se pravi sasav.
4. Znas, ni razbojnik lopov ne bi hteo da da policiji pislolj koji mu traze. Ko bre tebe pita dal se tebi svidja da das dokumenta? To ti je obaveza svuda na svetu. Bas bih voleo da vidim nekog Meksikanca ili Francuza da u USA ili u Engleskoj ili bilo gde na svetu odbije da da panduru pasos kada mu ovaj to zatrazi.
5. To dal je Amerikanac, Kinez, Indijac ili Polinezanin, ni najmanje nema veze sa time da je jednostavno smrda koja na silu isteruje svoje ubedjenje o korumpiranosti policije. Nemam averziju prema Amerikancima (sto se ne bi moglo reci za ameriku kao drzavu), mislim da su cak uglavnom sasvim fin svet, al ovaj nit je Amerikanac, nit je Kanadjanin vec jednostavno smrdljivi politicar u pokusaju.
Tip ocigledno forsira pricu na stazu koja njemu odgovara. Cak i kada mu se na jeziku koji razume objasni sta je i kako (iako je sasvim lepo i pre toga znao o cemu se radi), i dalje se pravi blesav i tera na svoju vodenicu.
6. Da li pandur u Americi pise kaznu, da papirce i svako na svoju stranu i kada je u pitanju stranac? Ida, sta se desi ako neces da potpises kaznu?
7. Nikad ne bih pomislio da cu da branim sabracajca koji nekom pise kaznu :) al ovo je jednostavno razvlacenje istine.
Djak pesak :)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 6. jun 2015. u 05:40h

1. Nisam upoznat sa zakonima Austrije, ali jesu li zakoni isti u svim Evropskim drzavama? Jeli i u Austriji, gde on zivi, zabranjeno placati u evrima?
2. Da, tip je odlucio da dodje u Srbiju i napravi taj video da bi postao youtube zvezda. Uspeo je u toj nameri.
3. Tip u nijednom momentu nije pitao zasto ga je pandur zaustavio. Ono sta mu nije bilo jasno je zasto pandur nece da primi evre i zasto mu spominje nekoliko razlicitih cifara.
4. Mozda je normala u istocnoj Evropi da je samo pandur u pravu i da moras da uradis sta god on kaze, ali u normalnim drzavama to nije slucaj. U Americi pandur nema nista veca prava nego obican gradjanin. I da, stranci mogu da odbiju da daju dokumente panduru u Americi. Ne samo stranci nego bilo ko drugi.
Obrati paznju na video - ovo je jos na granici izmedju SAD i Meksika. Pandur ne sme ni da joj pregleda auto niti bilo sta da uradi bez obzira sta pandur sumnjao, a bez obzira sto pandur govori da ima pravo da pretrese auto - u nijednom momentu to nije uradio jer nije smeo bez obzira sta sumnjao. Devojka mu takodje nije dala ni ime svoje. I nasuprot verovanju - niko ovu devojku nije upucao.

[youtube][/youtube]

5. Kao sto sam spomenuo par puta do sada, stavi sebe u njegovu poziciju. Da tebi u stranoj drzavi pandur uzme pasos i trazi pare, sta bi zakljucio. Jel on u jednom momentu odbio da plati kaznu?
6. U Americi ne moras ni rec da progovoris sa pandurom. Das mu dokumenta, on ako ce ti pisati kaznu - neka pise, ali ti nisi duzan ni rec da mu kazes. Kaznu potpisujes samo da si je primio - niko ne trazi od tebe na licu mesta da platis.
7. Telegraf izgleda ima nekoliko sporih dana (prestala Karleusa da objavljuje selfije pa nemaju o cemu da pisu), pa su od ove price napravili 3. svetski rat. I to traje vec danima - juce i danas su postavljali jos neke glupe video kako u Americi bi taj tip odmah bio upucan, ali nasi uredni i fer policajci nisu zivotinje kao zli ameri.

Evo nesto jos zanimljivo - kako da odbijes pandura kad ti trazi ID iako i dalje nosis oruzije. Ni ovde niko nije upucan iako tip u bas nijednom momentu nije uradio ono sta je pandur zahtevao da uradi (da mu da ID, da ugasi kameru ...).

[youtube][/youtube]

I jos nesto - kako da izbacis gomilu pandura iz sopstvenog dvorista bez obzira sto oni tvrdili da imaju pravo da tu budu i da imaju sumnju za nelegalne stvari. Takodje niko nije upucan.

[youtube][/youtube]

Ni ovde niko nije upucan ...

[youtube][/youtube]

... ovde takodje (jos je ovde crnac u pitanju koji vice na pandura) ...

[youtube][/youtube]

macaneli
VIP
Poruka: 9933
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » subota, 6. jun 2015. u 06:33h

Tale u austriji mozes platiti u evrima jer je zvanicna valuta,dok je kod nas zvanicna valuta dinar.Jel mozes platiti u americi u evrima?
Tip je dosao da postane zvezda jel je jadan i bedan pa na taj nacin pokusava da napravi nesto u svom zivotu
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 6. jun 2015. u 06:49h

macaneli piše:Tale u austriji mozes platiti u evrima jer je zvanicna valuta,dok je kod nas zvanicna valuta dinar.Jel mozes platiti u americi u evrima?
Znam ja koja je valuta kod nas, ali isto tako znam da primaju i evre. Posto svaki put kad dolazim u Srbiju zakasnim da se prijavim u roku od 24 sata pa posle placam kazne. Jos jednom se nije desilo da nisu prihvatili placanje u evrima, a jednom su prihvatili i dolare.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“