Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Tresenje posle 110km/h

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

cikakosta
Poruka: 37
Član foruma od: subota, 6. dec. 2014. u 22:08h

Re: Tresenje posle 110km/h

Poruka od cikakosta » petak, 19. jun 2015. u 22:23h

To nije puno za nove osovine jer meni traže za jednu (desnu na koju i sam sumnjam) 80€ i to polovnu. A nova originalna je oko 300€ ovde.

Ovaj problem imam od kako sam kupio auto (pre pola godine) ali je sreća da jako malo vremena provodim vozeći na brzinama većim od 100km/h jer retko putujem van. Sad se spremam ići do Grčke pa mi je bitno da se ne tresem 800km :)
Hvala na iskrenim odgovorima.

dax92

 
Poruka: 7633
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » subota, 20. jun 2015. u 10:54h

Jel tih 160€ cena za obe nove poluosovine, ili?
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » subota, 20. jun 2015. u 16:01h

Da 160 Eur sa dostavom u Banjaluku iz Engleske. Nove naravno. U Engleskoj, koliko sam vidio na njiovom forumu, rijetko ko mijenja zglob nego cijelu poluosovinu, barem sto se tice Forda. Takodje je zanimljivo da je lakse naci raketni motor za let u svemir nego Fordovu poluosovinu, barem ovdje kod nas. Niko ali bas niko nema ni jednu niti imaju mogucnost da je nabave. Cak i prodavnice koje su specijalizovane samo za Forda.
Evo npr jedna poluosovina koliko kosta http://www.ebay.co.uk/itm/231067554101
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » subota, 20. jun 2015. u 16:19h

pa u bosni su ti najjeftinije ford felne, sto mi kaze jedan od kog sam kupio 'nit ko vozi nit kome trebaju nit me ko zvao za njih' :D

Grafit
Poruka: 378
Član foruma od: četvrtak, 17. nov. 2011. u 21:02h

Poruka od Grafit » subota, 20. jun 2015. u 16:32h

A ja se tek mislio upustiti u igru zamjena tih ležajeva na poluosovini... Bojči, šta "očekuješ" od carinskih Vlasti?
U RS, tačnije u BL se pomalo primijeti da nije baš lako naći neke dijelove za Mondeo MK3...

bojcistv

Poruka od bojcistv » subota, 20. jun 2015. u 17:31h

A sta cu ocekivati brate Aco? Funfcih marks i to ti je to, najmanje. Ne vrijedi mijenjati lezajeve ako solja dobije luft. Taj luft ne mozes skontati dok je ne skines i ne ocistis i detaljno pregledas unutrasnji zglob. Kad bas ode onda trese prilikom ubrzavanja ili usporavanja i to je tako vidno da tu nema promasaja. Inace kada se luft tek pojavi vibracija je ista kao nebalansirana guma, jos ako su ti losi hidroseleni ili lezajevi amortizera (zakretaci) to se sve pojaca pa samo mijenjas posljedicu a ne otklanjas uzrok. Koliko sam ja skontao, a i citajuci po netu, najlakse je skontati da li je poluosovina ako trese cijeli auto i onda se zakrece volan malo lijevo ili desno pri brzini gdje je vibracija najjaca i najizrazenija i ako se vibracija pojacava ili smanjuje (kad se volan zakrene pojaca se, kada se volan vrati malo se umiri ili nestane) to bi bili simptomi losih poluosovina (moze biti i simptom velikog zazora na velikom zupcaniku diferencijala ali molis Boga da nije to :) ).
@MilanGT...mogu ti reci da je u Banjaluci mnogo Fordova na ulici, narocito Fokusa, Mondeo-a i S Maxa. VW ima manje nego sto bi ocekivao. Valjda su ljudi skontali da sa VW placaju maglu i famu da je to pouzdan i auto jeftin za odrzavanje. Upravo je suprotno. Istocna Bosna je jos uvijek u filmu VW-a...:)
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

cikakosta

Poruka od cikakosta » subota, 20. jun 2015. u 18:42h

Sad vidim šta pišete pa rekoh da se umešam. Meni se to tresenje dešava samo i isključivo pri ubrzavanju. Kad pustim gas ili stisnem kvačilo, volan i menjač su potpuno mirni bez obzira na brzinu( testirao od 90-140km/h)

bojcistv

Poruka od bojcistv » subota, 20. jun 2015. u 19:20h

Onda je prilican luft u unutrasnjim zglobovima poluosovina.

Grafit
Poruka: 378
Član foruma od: četvrtak, 17. nov. 2011. u 21:02h

Poruka od Grafit » nedelja, 21. jun 2015. u 18:43h

Bojči, evo i koja informacija sa tržišta Alemanije... Neki daju i 2 "jahre" garancije...

http://www.ebay.de/itm/1x-ANTRIEBSWELLE ... 5668fb518d

http://www.ebay.de/itm/2x-Antriebswelle ... 20c30a1081

cikakosta

Poruka od cikakosta » četvrtak, 9. jul 2015. u 17:28h

70€ sa ugradnjom polovna i rešio problem. Više ne trese. Majstor mi je rekao moguće probleme koji su išli od nosača i selen blokova, preko glavčine i poluosovine do menjača, prekrstili se, zamenili poluosovinu i rešili problem. :)
Inače, luft je zanemarljivo mali, izgleda da je osovina kriva, i to onaj deblji deo do menjača.

Ako nekome treba ovo, slobodno PM :)
SlikaSlika

bojcistv

Poruka od bojcistv » nedelja, 12. jul 2015. u 08:39h

Ajd super da si to rijesio. Ja skupljam pare pa da se to rjesava. Najbolje je novo ali kao za inat niko ovdje to nema.

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 12. jul 2015. u 21:39h

Jeste da je uljez, ali da se i ja s pocetka teme javim lol
Lancer opravljen, remontovan menjac, nov set kvacila exedy i novi kayaba amortizeri.

Tresenje je bilo zbog jedne od sledecih stvari (ili zbirno vise njih):
- solje amortizera su bile okrenute naopako, prethodni majstori kad su menjali amorte su ih obrnuli pa je gornja tacka amortizera bila pomerena oko 1.5-2cm
- teg na poluosovini je isto tako neko skinuo sa centra iste i bio je na jednom kraju - sada je skinut
- lezajevi u menjacu su bili losi pa samim tim i ovi gde se kace poluosovine (to je valjda od diferencijala)

Poluosovine nisu menjane (sem skinutog tega) i majstor kaze da ne vidi nista lose sa njima da bi bile za zamenu, izgleda da je bio u pravu. Posto auto sad vise ne trese pod opeterecenjem, totalno mi je to sad neobicno :)
Fiesta!!

bojcistv

Poruka od bojcistv » utorak, 14. jul 2015. u 11:52h

Super. Aj' mi reci kako je majsta skontao da su losi lezajevi u mjenjacu?

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 14. jul 2015. u 12:12h

Pomalo su se culi, plus su ovi na diferencijalu imali lufta sto sam i ja video, kad smo prvobitno trazili uzrok tresenja pa drndali poluosovine itd. Posto mi je set kvacila bio kriminalan (loseg kvaliteta stavljen prethodni), i ti oko diferencijala trebali da se menjaju, onda sam sve lezajeve zamenio, novo ulje, pregledano itd, nov set... Mislio sam da mi je sinhron druge u maleru medjutim majstor nije hteo da ga dira jer mu je izgledao dobro i uocio da je nesto bilo pomereno zbog loseg lezaja. Stvarno, sada u drugu upada kao u puter. Sad vidim da su sinhroni trece i cetvrte ne-savrseni, ali ionako je ovo auto za laganu svakodnevnu voznju a to se primecuje samo kad hocu instant da promenim brzinu lol

Doduse i dalje mi nesto zuji ali sad vise ne znam da li je iz menjaca ili nesto drugo, ali ne smeta tj jedva ga primecujem tako da necu da diram nista. Najbitnije je da auto vise ne trese, ni pri polazenju kao ranije, odvaja dosta mekse, u na autoputu mogu da stisnem i da se pritom ne iznerviram haha :D
Fiesta!!

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“