Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Variraju obrtaji

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Zilka
Poruka: 29
Član foruma od: ponedeljak, 4. maj 2015. u 21:11h

Re: Variraju obrtaji

Poruka od Zilka » sreda, 1. jul 2015. u 17:10h

Zeza kad je vruc,kad je hladan na leru radi lijepo sve ekstra i vuce ekstra,al poslije duze voznje kad se zagrije,kad stanem na leru pocnu obrtaji da skakcu od 800 do 900,i zvuk motora je los,i tad kad skakcu jedva krenem u brdu,i slabo prima gas jednostavno tad zamre,kad se ohladi il sutradan ga upalim sve extra,i kad skakcu ja gasa dadnem puno na 4000 obrtaja i onda kad se vrate ne skakcu jedno par sekundi i opet pocnu,a sve mi se to povremeno desava poslije servisiranja Bosh pumpe,kako sam je servisiro auto nikad nije bilo uredu.
Ne dimi nista sto se toga tice
Cito sam svasta da nisu dizne il onaj ventil EGR
Mislio sam da aditiv koji kupm pa da vidim bil to sta pomoglo

Zilka

Poruka od Zilka » četvrtak, 2. jul 2015. u 18:31h

Znaci kad je motor hladan sve radi super,a kad se zagrije dodje do radne temperature ne radi doro,znaci nesto kad se zagrije ko ne radi dobro i odmah mi skakcu obrtaji na leru

Djole Focus TDCI
Poruka: 177
Član foruma od: sreda, 16. maj 2012. u 15:54h

Poruka od Djole Focus TDCI » ponedeljak, 6. jul 2015. u 21:55h

Primetio sam kod mene neki problem na nizim obrtajima, npr 1. brzinom sam pre na leru isao uzbrdo bez problema, sad 1. brzinom na ravnom i ler gas, sve trza po malo, ne ide ravnomerno, vec trza, to mi se desava i 2. i 3. brzinom. Sta moze biti?
Slika C-Max MK 2, 2.0 120KW TDCi - 2013. god.
Slika Focus MK 1.5, 74KW TDCi - dec. 2003.
Slika 508 MK 1.5, 2.0 110 kw blueHDI - 2016. god.

M.M.L.
Poruka: 2063
Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
Kontakt:

Poruka od M.M.L. » ponedeljak, 6. jul 2015. u 21:57h

Moze biti da ne vozis drugom na leru :)

Djole Focus TDCI
Poruka: 177
Član foruma od: sreda, 16. maj 2012. u 15:54h

Poruka od Djole Focus TDCI » ponedeljak, 6. jul 2015. u 22:17h

Ma govorim za 1. brzinu, a 2. 3. kad je na niskim obrtajima ono trza po malo kad dodas gas dok ne dodje do nekih 1500 obrtaja, posle sve okej. :P
Slika C-Max MK 2, 2.0 120KW TDCi - 2013. god.
Slika Focus MK 1.5, 74KW TDCi - dec. 2003.
Slika 508 MK 1.5, 2.0 110 kw blueHDI - 2016. god.

Zilka

Poruka od Zilka » sreda, 8. jul 2015. u 14:57h

Ja sam danas bio kod bosh-iste,cim je cuo kako radi kaze da nije nastimana el. bosh pumpe,treba je nastimat kompjuterski,kao da nije nastimana potrosnja i tako nesto mi objasni,a ovi sto su mi je servisirali u januaru nisu dobro,zezalo me odmah poslije servisiranja,tako da opet trebam to rijesit,kaze 50€ mi treba da se to nastima

mijat1980
Poruka: 82
Član foruma od: subota, 10. jan. 2015. u 22:11h

Poruka od mijat1980 » četvrtak, 16. jul 2015. u 15:31h

Meni se od juce desava isti problem.Sipao sam mu malo vise onog adetiva za naftu pa se plasim dal slucajno nije od njega posto je normalno radio pre toga. Javi sta si uradio da znam sta me vise ceka sa ovim kolima nek idu bestraga.....

Zilka

Poruka od Zilka » sreda, 29. jul 2015. u 14:24h

Koliko dugo ja pokusajem da rijesim ovaj problem,nijedan mi mehanicar nije rekao nesto konkretno,odem jednom kaze pumpa zeza treba skida a vec je radio jednom,odem drugom kaze treba je samo nastimat,odem trecem kaze mozda dizne,ne znam ni ja sam vise sta da radim,ja bas mislio da sipam te aditive da ocisti malo dizne,al na benziskoj mi rekli da u nasem gorivu vec imaju ti aditivi,ne znam vise sta da radim,opet evo trazim neke iskusnije mehanicare da mi ovo pogledaju i da to rijesim nekako,al nikako da rijesim,danas cu zvat ovog jednom sto su mi preporucili drugi mehanicari pa cemo da vidimo kako i sta dalje.
Najvise bi volio prodat auto,al kome prodat,nece niko kad vidi kako radi na leru

Dalmatinac
Poruka: 1257
Član foruma od: subota, 27. jul 2013. u 13:55h
Kontakt:

Poruka od Dalmatinac » sreda, 29. jul 2015. u 14:51h

Ja imam isto to prvom, drugom kad jako lagano ubrzavam ili kad odrzavam brzinu. Kad je pun gas ili preko recimo 50% tada nista... Ford je to - ne zna niko popraviti :)
Ja sam prosle nedelje sipao aditiv a sa njim mi je bilo jos gore izrazeno. Sad sipao na nisu obican dizel i manje cima... Ko zna sta je to. Samo cekam da uradim cip i update softvera ECU pa da vidim tada. Mozda je greska u softveru bila pa da su ispravili :)

Meni je najgore kad skroz pustim gas... Tad kao da nije odma povezan sa tockovima nego onako cimne...ili nakon cepanja kad pustim gas nekad zna skociti i stajati na 1100 rpm. Dizne i pumpa su mi sredjeni a egr zatvoren, nemam vise volje da visim po majstorima da se to dovede u red, ali sigurno nije Bog zna sta veliko...
Slika
Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 2002.
Programming

Zilka

Poruka od Zilka » sreda, 29. jul 2015. u 15:13h

Meni se vise i ne ide kod mehanicara,ford ide u mene normalno,samo me iritira taj zvuk na leru,mogu ja njega 140-160 sve normalno,zna me vako zeznit da nece gasa uz vece brdo al ostalo je sve ok,samo me muci taj nepravilan rad na leru,dodje mi da razbijem auto,koliko sam novca dao na njega za 6 mjeseci i on stalno zeza na leru,sad evo cekam da vidim sta ce ovaj jedan boshista rec i nadam se da nije nista strasno,vozio sam ga i na dijagnostiku,sve uredu
Nez mozel tu probleme stvarat prljav egr,jer nez dal je ciscen ikako,i dal je uopste ciscen,a nez ni kako da ga zatvorim kad je tesko doc do njega

Zilka

Poruka od Zilka » petak, 31. jul 2015. u 14:04h

Bio sam kod mehanicara i otkriven je problem,prikopcao je na compjuter i izbacilo mu 2 greske,da mi je papir gdje pisu te greske
P0194 Problem oko bosh pumpe ,nesto pise kontrola ubrizgavanja u tom smislu
B2141 Pise nepoznata greska,to ne znam sta je

Rekao mi je da to on ne moze popraviti nazalost,da to on compjuterski ne moze rijesiti vec da se mjenja pumpa,tako da mi bosh pumpa nikad nije bila uredu uvjek je zezala,tako da cu do ovih sto su mi je servisirali ic i od njih trazit da mi to srede

mijat1980
Poruka: 82
Član foruma od: subota, 10. jan. 2015. u 22:11h

Poruka od mijat1980 » petak, 31. jul 2015. u 22:54h

Trazi da ti sredi to boshista koji ti je radio njegova je krivica.Ovde kod nas ovi jaci servisi daju garanciju godinu dana doduse repariranje pumpe iznosi oko 500evra. Ja te pare nisam imao i kupio sam polovnu za sada nije lose da ne cuje zlo.Normalizovao mi se rad i vise mi ne variraju obrtaji izgleda da sam bio preterao sa onim aditivom.Sipao sam sada na NIS-u ultra D i radi normalno.Vise ne dodajem ono sranje.

Zilka

Poruka od Zilka » subota, 1. avg. 2015. u 21:07h

Ja sam repairanje platio 320€ i garancija mi bila 6 mjeseci,iztekla je ona,al briga me radit ce to oni mn,jer sam ja njima 7 dan nakon repairanja dolazio oko ovog problema,tako da ce da je radi ne interesuje me,dam mu kljuceve i nek pravi kako zna i ume.

shakalkv
Poruka: 878
Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h

Poruka od shakalkv » nedelja, 22. okt. 2017. u 18:09h

Da ne otvaram novu temu... focus mk1 tdci od pre 2 meseca ujutru kad ga upalim i krenem... nakon 300m naidjem na rskrsnicu, pustim gas... idem drugom oko 20 na sat i stisnem kvacilo obrtaji poskoce za jedno 300 rpm i tako dok drzim kvacilo jedno dva tri puta. Stanem, ponovo krenem i nakon toga sve ok. Neki moguci uzrok?

pop024
Poruka: 32
Član foruma od: subota, 20. dec. 2014. u 18:38h

Poruka od pop024 » sreda, 24. jan. 2018. u 23:06h

Jesi li mozda nasao uzrok?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Poslednja izmena: FM III, na dan četvrtak, 25. jan. 2018. u 00:30h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Ne citiriaj prethodnu poruku jer se smatra da odgovaraš na nju, koristi opciju odgovori.
POP

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4946
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » četvrtak, 25. jan. 2018. u 08:52h

Čovek je prodao auto

Poslato sa Huawei p10 uz pomoć Tapatoka

:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

Odgovori