Steering Assist Failure
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 6
- Član foruma od: četvrtak, 18. okt. 2012. u 00:09h
Steering Assist Failure
Na vozilu C-max 1.8 TDCi (2007)prije desetak dana se upalila žuta lampica i poruka Steering Assist Failure. Stao sam, poslije par minuta krenuo i lampica se ugasila. Nikakvih promjena nije bilo u vožnji.
Bio sam u ovlašćenom servisu i oni kažu da je problem do elektronike u servo upravljaču i da ću morati mijenjati pumpu... a to će me koštati oko 1000 €.
Danas mi se žuta lampica ponovo upalila (i ista poruka) pa ne znam smijem li krenuti na kraći put.
---
Već jednom su mi iz ovlašćenog servisa dijagnostifikovali kvar na turbini i rekli da će me nova koštati od 700 do 800 €. Ispostavilo se da problem bio do crijeva koje vodi do turbine. Stoga sam prilično sumnjičav, kada su njihove dijagnoze u pitanju.
Bio sam u ovlašćenom servisu i oni kažu da je problem do elektronike u servo upravljaču i da ću morati mijenjati pumpu... a to će me koštati oko 1000 €.
Danas mi se žuta lampica ponovo upalila (i ista poruka) pa ne znam smijem li krenuti na kraći put.
---
Već jednom su mi iz ovlašćenog servisa dijagnostifikovali kvar na turbini i rekli da će me nova koštati od 700 do 800 €. Ispostavilo se da problem bio do crijeva koje vodi do turbine. Stoga sam prilično sumnjičav, kada su njihove dijagnoze u pitanju.
-
Re: Steering Assist Failure
Niko ništa!?
Tokom jušerašnje i današnje vožnje (ukupno oko 200 km) primijetio sam da se pri spoljnoj T oko 30 stepeni lampica upali poslije 5 do 10 minuta vožnje, ali kada spoljna T padne ispod 25 C lampica se ugasi.
Tokom jušerašnje i današnje vožnje (ukupno oko 200 km) primijetio sam da se pri spoljnoj T oko 30 stepeni lampica upali poslije 5 do 10 minuta vožnje, ali kada spoljna T padne ispod 25 C lampica se ugasi.
- nikola_focus
- Poruka: 1498
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Sto se tice dijagnoze, mozda su i u pravu, ali tih 1000 E je po njihovim cenama, moze to mnogo povoljnije. Jel su ocitali greske? Nije valjda da u PG nemate jos nekog majstora za Forda??
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
-
Ima Fordov servis. Vlasnik je više nego korektan čovjek, ali, izgleda, kubure sa majstorima.
Prije godinu dana (tada je bio drugi vlasnik) su mi "očitali" grešku koja traži zamjenu turbine (700-800 €). Na kraju se ispostavilo da je puklo crijevo koje vodi do turbine.
---
Sad su navodno na kompjuteru vidjeli da je neki problem, ne još uvijek dramatičan, sa pumpom servo upravljača. Moguće je, ali je činjenica da ja nemam nikakvog problema sa volanom. Interesentno mi je, takođe, da se žuta lampica sa porukom pojavljuje samo kada je spoljna temperatura iznad 30 stepeni i to tek nakon desetak minuta vožnje. Ukoliko je spoljna temperatura ispod 25 stepeni lampica se na pali ni nakon par sati vožnje.
To me navodi na pomisao da problem može biti do nekog senzora!
Prije godinu dana (tada je bio drugi vlasnik) su mi "očitali" grešku koja traži zamjenu turbine (700-800 €). Na kraju se ispostavilo da je puklo crijevo koje vodi do turbine.
---
Sad su navodno na kompjuteru vidjeli da je neki problem, ne još uvijek dramatičan, sa pumpom servo upravljača. Moguće je, ali je činjenica da ja nemam nikakvog problema sa volanom. Interesentno mi je, takođe, da se žuta lampica sa porukom pojavljuje samo kada je spoljna temperatura iznad 30 stepeni i to tek nakon desetak minuta vožnje. Ukoliko je spoljna temperatura ispod 25 stepeni lampica se na pali ni nakon par sati vožnje.
To me navodi na pomisao da problem može biti do nekog senzora!
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21583
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Vladapetr
- Poruka: 397
- Član foruma od: nedelja, 17. jun 2012. u 19:59h
Isti slučaj sam imao, pojavljivalo mi se "Steering Assist Failure" bez ikakvog reda i povoda. Ugasim pa upalim auto, sve radi kao i pre.
Otkako smo pre neki mesec prelemili tablu (zbog nekog drugog problema), nije se više javljala tim povodom.
Otkako smo pre neki mesec prelemili tablu (zbog nekog drugog problema), nije se više javljala tim povodom.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
-
Danas mi jedan majstor koji se bavi samo elektronikom reče da misli da su četkice u pitanju. U četvrtak će uzeti kola da radi. Javljam šta je bilo.