Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

dim na auspuh

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
rokki
Poruka: 188
Član foruma od: nedelja, 2. avg. 2009. u 18:02h

dim na auspuh

Poruka od rokki » nedelja, 19. jul 2015. u 22:28h

pozdrav svima;

imam problem sa scorpiom 2,0i 74 kw, dimi nenormalno kad se malo zagrije, tek kad upali ništa, nakon desetak minuta kao željezara...posumnjao sam na gumice ventila i juče ih promijenim, ispostavilo se da je to bio dobar potez jer su se skoro rasule...danas ga upalim, hladan ništa ne dimi, čim se malo zagrije, strašno...svjećice su čađave crne, ali nisu masne...danas sam i dizne promijenio, ista stvar, opet dimi, mada malo finije radi...ne znam više šta da radim, ako neko ima savjet šta da mijenjam molim da ga iznese...motor je sa onim dodatnim vakuumskim crijevima koja idu iz izduvne grane u zračni filter, tako da malo bolje objasnim o kojem tipu se radi...pomoć!!!!!
evo slika
https://www.google.ba/search?q=ford+sco ... 1qbMx0w%3D

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21583
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: dim na auspuh

Poruka od Markedjani » nedelja, 19. jul 2015. u 23:49h

koje je boje dim ?
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

rokki

Poruka od rokki » nedelja, 19. jul 2015. u 23:54h

plav....ali u usisu nema ulja

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 20. jul 2015. u 00:54h

plavo je znak da sagorevas ulje... nesto u vezi glave ili donjeg dela motora.

Mozda neka karika ajsnula.
Slika

rokki

Poruka od rokki » ponedeljak, 20. jul 2015. u 06:13h

znači ipak džaba se tješim da je neka komponenta...veliš da je veći kvar...

rokki

Poruka od rokki » ponedeljak, 20. jul 2015. u 19:36h

danas vozio malo po auto putu oko 170-180, ide bez problema, ali kad pustim gas na par sekundi i ponovo dodam, osjetim neko trzanje pa tek onda uhvati ponovo vuču...pri velikoj brzini nije dimio ništa dok se nisam vratio u grad...

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 20. jul 2015. u 22:03h

pri velikoj brzini sagori dobro to ulje i ne vidi se toliko,čim usporiš to sagorevanje postaje vidljivo pošto jelde ideš sporo.

Kakva je potrošnja ulja?
Slika

rokki

Poruka od rokki » utorak, 21. jul 2015. u 18:27h

prevelika, danas sam nasuo litar i po, mislim da sam prešao maksimalno 350-400km otkako sam promijenio ulje...prije ovog auta, imao sam isti, 18 godina je bio kod mene, i pri kraju je trošio ulje ali ne ovoliko, i u usisu, u gumi između filtera i usisne grane, uvijek je bilo ulja, dok kod ovoga nema, suho je ko barut, čak nije ni crno...šta da uradim, dal da pokušavam da nešto popravim (mada više ne znam šta) ili da mijenjam motor??savjet je dobrodošao...

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » utorak, 21. jul 2015. u 18:37h

a verovatno baca sve na izduv... u prevodu ne gine ti otvaranje motora.

Otvori ga i čisto vidi šta je... ako su samo karike, isplati se.

Ako su pojedene hilzne i generalno taj donji deo motora... u staro gvožđe i uzmi drugi motor.
Slika

rokki

Poruka od rokki » utorak, 21. jul 2015. u 20:56h

onda najvjerovatnije da će biti opcija druga, novi motor, jer mi se ne isplati kupovat dijelove, a imam kolegu koji rastavlja fordove tako da bih praktično samo zamijenio ovu mašinu za dobru jer ih on baca u staro željezo...

rokki

Poruka od rokki » ponedeljak, 26. okt. 2015. u 00:24h

samo da apdejtujem, ako slučajno nekoga zanima, motor je toliko bio loš da je zadnji dan jedva upalio i jedva sam prešao dvadesetak metara samo da ga preparkiram i više nije upalio...kupio sam sieru 86. g, samo radi motora sa pređenih 76000km, prebacio ga sa karburatora na ajnšpric, ubacio nove gumice ventila, ulje, filter, zupčasti remen, dihtung poklopca ventila, dihtunge obe grane, duplu remenicu radilice, pumpu vode, nove svjećice kablove i razvodnu kapu...kod kolege preko puta u garaži prebacio mašinu, upalio je, radi ne dimi ,fino ide zasad, i nadam se još dugo...jedino ponekad imam problema sa ler gasom, pokušao sam malo na uho protokomjer naštimat, znam da se ne može tako tačno naštimati, ali vozim ga već par dana, kao malo je bolje ali nije baš skroz, pa odem do jednog lokalnog mehaničara da mi on CO podesi, ima on mašinu...ali prije svega, pitam ja njega za tu promjenu motora, čisto iz zabave da vidim šta će mi reći, objasnim mu sve da je siera karburator, da je starija 5 godina od mog škorpija, bla bla i pitam ga pošto bi mi promijenio motor, znači da izvadi iz siere da izvadi moj i da stavi sierin...prvo što mi je rekao je da je to neizvodivo jer ne odgovara motor iz siere u škorpija, veli, to su inžinjeri tako napravili da se ne može konvertovat jedan motor u drugi, da ima mnogo razlika i da jednostavno ne može, ne odgovaraju priključci...ok, velim ja, sad mi još smješnije reko idem do kraja, kažem mu ja, ti mi samo iščupaj i ubaci gole motore a ja ću pokopčat ostalo jer nemam čekrk za vađenje motora, a hoće li upaliti i kako moja je briga...pristade on, pitam ga još pošto bi to bilo, vađenje i stavljanje 450...reko dva vađenja i stavljanje, e onda kaže 600 maraka...ok nema problema, reko, čim skupim pare eto me...na kraju, ajd reko, de samo poslušaj kako mi radi ovaj motor u ovom autu kojim sam sad došao, upalim , samo reče, nema kuckanja, lupanja, prede ko mačka...ok, reko, doću jednom da mi poštimaš CO, pošto je taj dan imao nekog minija u garaži...nisam mu ništa rekao da je to upravo taj motor za koji kaže da se ne može prebacit...i onda kontam, koliko tako deru i gule ljude koji se ništa ne razumiju oko auta, i molim Boga da mi ovaj potraje što duže da ne moram uzimat ništa novije jer ako za ove stare uzimaju ovolike pare, koliko onda dave za nova kola...

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“