Dugme na kljucu slabo otvara gepek
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 24
- Član foruma od: utorak, 28. jul 2015. u 19:49h
Dugme na kljucu slabo otvara gepek
Cekam majstora da mi javi kada mogu da odvezem auto, a do sutra ce neko odgovoriti. U pitanju je Focus 2001.
Primetih od juce da dugme na kljucu sto otvara gepek slabije radi tj. moram da ga pritisnem 2-3 puta da bi otvorilo gepek, dok je do tada otvaralo normalno svakim pritiskom. Koliko vidim ostala 2 dugmeta rade normalno, tako da ne znam da li je baterija ili nesto drugo? Gledao sam video kako se otvara kljuc za zamenu baterije, ali da je baterija, verovatno ne bi radila ostala dva. Jel imao neko slican problem?
Takodje, danas pade ova kisa i primetih da mi kocnice skripe pri kocenju, mada koce normalno. Do sada bilo suvo i nije se culo nista. Zna li neko sta bi moglo da se cuje?
Primetih od juce da dugme na kljucu sto otvara gepek slabije radi tj. moram da ga pritisnem 2-3 puta da bi otvorilo gepek, dok je do tada otvaralo normalno svakim pritiskom. Koliko vidim ostala 2 dugmeta rade normalno, tako da ne znam da li je baterija ili nesto drugo? Gledao sam video kako se otvara kljuc za zamenu baterije, ali da je baterija, verovatno ne bi radila ostala dva. Jel imao neko slican problem?
Takodje, danas pade ova kisa i primetih da mi kocnice skripe pri kocenju, mada koce normalno. Do sada bilo suvo i nije se culo nista. Zna li neko sta bi moglo da se cuje?
- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Re: Dugme na kljucu slabo otvara gepek
Pa prvo zameni bateriju, Varta oko 150 din, bar da znaš da l' je to ili nije to. Nova baterija svakako neće da mu škodi.
- pancerFF
- Poruka: 1076
- Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h
Moj je jedno vreme slabije otvarao, sada nece uopste. Cak je i za oklj./zakljuc. potrebna manja udaljenost nego ranije. Sa rezervnim sve radi savrseno, tako da poslusaj jelchicu i prvo bateriju zameni.
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9940
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
na mk1 sa dva pritiska otvaras gepek sa jednim nema sanse da se otvori
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
-
Hvala pogledacu onda prvo bateriju da zamenim.
Hvala svakako.
edit: Sad bas procitah i ovo pise u uputstvu:

Onda zaista ne znam kako sam uspeo da ga otvaram sa jednim pritiskom, ali sam siguran da je do sada bio samo jedan pritisak, kao i za otkljucavanje/zakljucavanje, jer ne bih ni znao za to, dok sad nisi ti napisao.macaneli piše:na mk1 sa dva pritiska otvaras gepek sa jednim nema sanse da se otvori
Hvala svakako.
edit: Sad bas procitah i ovo pise u uputstvu:

- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4947
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
sa 2x se otvara gepek...
- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Tako ni ja nisam znala da se otvara sa dva pritiskanja kad sam dobila ovaj fensi ključ. Reko', majku mu, ne radi. Ne zna svinja šta je dinja

Na nekim novijim ključevima vidim da je odštampano "2x"

Na nekim novijim ključevima vidim da je odštampano "2x"
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Na mk2 mora 2x.
Ako već misliš da nije do baterije jer ti vrata otvara normalno otvori ga pa vidi da se nije isprljalo-zamastilo unutra gde je taster.
Ako već misliš da nije do baterije jer ti vrata otvara normalno otvori ga pa vidi da se nije isprljalo-zamastilo unutra gde je taster.
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /
- sasa_f1
- Poruka: 9989
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Kao sto kazu, prvo baterija i 2x stisak na dugme. Jel ti na taster kod table otvara normalno?
-
Zaista cudno, ali sada otvara na 2 pritiska, a siguran sam da je do otvaranje ove teme otvarao na jedan. Moram otvoriti kljuc da pogledam.Daki_81 piše:Na mk2 mora 2x.
Da, taster na tabli otvara bez problema.sasa_f1 piše:Kao sto kazu, prvo baterija i 2x stisak na dugme. Jel ti na taster kod table otvara normalno?
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9940
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
urekli smo ga 

ima se,moze se - nema se,mora se....