Menjac kod forda
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 69
- Član foruma od: ponedeljak, 3. avg. 2015. u 22:44h
Menjac kod forda
Posto jedan maler vuce drugi, da pitam i za ovo.
Primetio sam da teze ubacujem u brzine, ali ne znam da li je u pitanju set kvacila ili nesto drugo. Kvacilo radi odlicno, ali sto se menjaca tice. Kad ubacujem u drugu, trecu, cetvrtu. Osetim pod rukom pri ubacivanju npr u drugu, kao da menjac naidje na neku prepreku, pa tek onda ubaci u drugu. Desilo mi se par puta da sam zbog toga mislio da sam ubacio u brzinu, a on samo izleti nazad i cuje se onaj karakteristican zvuk. Dakle kao da postoji jedan deo gde menjac teze "ide" pre nego sto udje u brzinu. Sta bi moglo biti?
Primetio sam da teze ubacujem u brzine, ali ne znam da li je u pitanju set kvacila ili nesto drugo. Kvacilo radi odlicno, ali sto se menjaca tice. Kad ubacujem u drugu, trecu, cetvrtu. Osetim pod rukom pri ubacivanju npr u drugu, kao da menjac naidje na neku prepreku, pa tek onda ubaci u drugu. Desilo mi se par puta da sam zbog toga mislio da sam ubacio u brzinu, a on samo izleti nazad i cuje se onaj karakteristican zvuk. Dakle kao da postoji jedan deo gde menjac teze "ide" pre nego sto udje u brzinu. Sta bi moglo biti?
Ford Focus 1.8 TDDi MK1
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8319
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Re: Menjac kod forda
Ili se sajle isteglile...
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
-
- Poruka: 69
- Član foruma od: ponedeljak, 3. avg. 2015. u 22:44h
Daki_81 piše:Može da bude do nosača motora...
Znate li okvirno koliko bi mogle da kostaju te ekskurzije?FM III piše:Ili se sajle isteglile...
Primetio sam da taj deo koji mu je problem se vise manifestuje kad ubacujem u drugu i trecu. Kod prve i cetvrte skoro i da se ne oseti.
Ford Focus 1.8 TDDi MK1
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Nosači motora nisu baš jeftini ako uzimaš kvalitetnije, uglavnom zbog donjeg nosača (koske) hoće teže da ulazi u brzine a on je oko 5000 din. Gornji nosači su skuplji ali neverujem da je do njih.
Za sajle ne znam...
Za sajle ne znam...
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /