Mokro ispod posude za tecnost
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 69
- Član foruma od: ponedeljak, 3. avg. 2015. u 22:44h
Mokro ispod posude za tecnost
Danas vozio auto i dva ili tri puta kad sam izlazio, pecne me struja (kao kad se naelektrise na vunu) kad sam uhvatio za onaj crni metalni deo vrata sa spoljne strane fokusa. Mozda je samo slucajnost, ali rekoh da proverim, podignem haubu i primetim da je mokro ispod posude u koju se sipa tecnost za brisace. Nije mnogo, ali mi ne pada na pamet kako je mogla tecnost da curi (osim ako cep nije bio dobro zatvoren), jer nisam naglo kocio, a tecnosti ima samo pri dnu, kao sto se vidi na slici Sipao sam tacno 2 litre tecnosti, tako da ne znam da li ovako treba da stoji ili da kupim jos jednu i naspem?
Takodje, tecnost kada je curila, otislo je i po ovom srafu koji je povezan zicom, pa da li je moguce da je to uzrok i od cega je taj sraf?
Da li je neko imao slican problem, jer sam pipao posudu i nije nigde naprsla?
Takodje, tecnost kada je curila, otislo je i po ovom srafu koji je povezan zicom, pa da li je moguce da je to uzrok i od cega je taj sraf?
Da li je neko imao slican problem, jer sam pipao posudu i nije nigde naprsla?
Ford Focus 1.8 TDDi MK1
- mbole
- Poruka: 15005
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Mokro ispod posude za tecnost
Peckanje je od statickog elektriciteta. Jedina veza koju to ima sa autom je materijal presvlaka na sedistima, u kombinaciji sa garderobom koju imas na sebi.
Uobicajena pojava.
Uobicajena pojava.
Djak pesak 

-
Da, pretpostavio sam da je to razlog, ali mi zaista bilo cudno sto me do sad nikada nije pecnulo, a bio sam i pre u istoj pamucnoj odeci. Jel znas mozda nesto u vezi ove posude i srafa?
Ford Focus 1.8 TDDi MK1
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8319
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Od pamučne odeće se nećeš naelektrisati, a sa sintetikom se ne trljaj mnogo 

Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
- mbole
Sraf ko sraf.
U principu tecnosti za pranje stakla nisu nesto posebno agresivne, tako da to ne bi trebalo da predsravlja problem.
Naravno ako je tecnost uopste iz te posude. To sto je u njenoj blizini ne znaci i da je odatle.
U principu tecnosti za pranje stakla nisu nesto posebno agresivne, tako da to ne bi trebalo da predsravlja problem.
Naravno ako je tecnost uopste iz te posude. To sto je u njenoj blizini ne znaci i da je odatle.
Djak pesak 

-
Bole jesi li siguran? Koliko vidim, povezan je zicom za nesto, ali je usko, pa ne mogu da stavim ruku i vidim gde ide zica, a ne skida mi se onaj crni deo iznad.
Jeste u pitanju tecnost za brisace, jer kada sam povukao prstom i pomirisao, tacno se osetio miris jabuke, kako inace i mirise.
Jeste u pitanju tecnost za brisace, jer kada sam povukao prstom i pomirisao, tacno se osetio miris jabuke, kako inace i mirise.
Ford Focus 1.8 TDDi MK1
- mbole
Vidim zicu (uostalom i napisao si), al to je masa za nesto.
Dok nije zardjalo, a koliko vidim nije, i ako je lepo stegnuto nemas problema.
Dok nije zardjalo, a koliko vidim nije, i ako je lepo stegnuto nemas problema.
Djak pesak