Ford Focus TDCI Injektori
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 10
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2015. u 17:44h
Ford Focus TDCI Injektori
Pozdrav svima imam jedno pitanje vezano za injektore
Dali netko zna kada se zamjene injektori dali se oni moraju prijavljivati kodirati i sl.Ili samo izvadi stare stavi nove.
Isto imam i pitanje vezano za pumpu visokog pritiska juce sam bio u servisu i kazu 3 injektora losa ali prvo da prije mjenjanja injektora skinem rezervoar i da pogledam dali ima opiljaka u rezervoaru dali se pumpa ljusta.
Skidao sam i gledao apsulutno nema nista da sija u nafti i sl.Dali netko zna gdje jos treba pogledati da se vidi dali ima tih opiljaka.Hvala
Dali netko zna kada se zamjene injektori dali se oni moraju prijavljivati kodirati i sl.Ili samo izvadi stare stavi nove.
Isto imam i pitanje vezano za pumpu visokog pritiska juce sam bio u servisu i kazu 3 injektora losa ali prvo da prije mjenjanja injektora skinem rezervoar i da pogledam dali ima opiljaka u rezervoaru dali se pumpa ljusta.
Skidao sam i gledao apsulutno nema nista da sija u nafti i sl.Dali netko zna gdje jos treba pogledati da se vidi dali ima tih opiljaka.Hvala
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4947
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
Re: Ford Focus TDCI Injektori
1. kad zamenis dizne moras ih prijaviti racunaru tj ukodirati..
2. rasturi filter goriva i izruci u crnu kantu videces dal se nesto presijava.
ovako izgleda http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... it=opiljci
2. rasturi filter goriva i izruci u crnu kantu videces dal se nesto presijava.
ovako izgleda http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... it=opiljci
Poslednja izmena: Djole, na dan subota, 12. sep. 2015. u 09:38h. Ukupno izmenjeno 1 put.
-
Dali svaki servis moze kodirati dizne ili samo orginalan
A nerazumjem sta ti znaci IZRUCI
A nerazumjem sta ti znaci IZRUCI
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4947
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
svaki servis kojima ima dijagnostiku za forda moze prijaviti dizne racunaru...mislio sam da prospes zadrzaj filtera u crnu kantu...editovao sam predhodni post pa mozes videti kako to izgleda slikao je kolega...popuni u profilu odakle si kako bi kolege mogle da te upute..
-
Aha hvala drug editovo sma profil i stavio odakle sam.
Idalje imam problem sa focusom pali se lampica grijaca i nece da pali samo vergla moram ga na sprej upalit.
Ustanovio sam da 3 dizne nevaljaju da previse goriva bacaju ali eto rekose mi da provjerim te opiljke jer ako ih ima dzaba stavljam nove dizne i da moram pumpu mjenjat i oprati sistem nafte
Idalje imam problem sa focusom pali se lampica grijaca i nece da pali samo vergla moram ga na sprej upalit.
Ustanovio sam da 3 dizne nevaljaju da previse goriva bacaju ali eto rekose mi da provjerim te opiljke jer ako ih ima dzaba stavljam nove dizne i da moram pumpu mjenjat i oprati sistem nafte
-
Upravo sam skidao filter goriva i odradio sve kako ste naveli i nasao sam samo 1 mali sitni komadic sivog metala ostalo sve neka prljastina.
- dakiva
- Poruka: 369
- Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:33h
Dobro su te posavetovali, samo sto mislim da pumpa ne mora nova vec moze da se remontuje, a pazi ko ti radi dizne, jer kada se dizne urade servis mora imati i opremu sa kojom ce ti odrediti nove kodove dizni.
-
Pa nisma u planu sad ni mjenjat pumpu jer nema tih opiljaka a htio sam dizne da skinem sa havarisanog focusa i staviti na svoj nisam razmisljo o reparaci ovih starih.
Eh sad me muci problem kad stavim te nove dizne kako i sta uraditi za kodove te
Eh sad me muci problem kad stavim te nove dizne kako i sta uraditi za kodove te
- mbole
- Poruka: 15005
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ako pisu kodovi na diznama, ukucas njih i molis se da na njima nije nista radjeno.
Ako ne pisu, jedino da idu na sto da se ponovo odrede kodovi.
Ako ne pisu, jedino da idu na sto da se ponovo odrede kodovi.
Djak pesak