Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Knock Senzor

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Zelj@
Poruka: 529
Član foruma od: nedelja, 19. jun 2011. u 20:56h

Knock Senzor

Poruka od Zelj@ » sreda, 29. jul 2015. u 13:58h

Pozdrav

Eo neki će iz naslova vjerovatno znati o čem se radi

Sinoć stigao kući i primjetim da se upalila lampica grijača,e sad dešavalo mi se i ranije tokom godine ista stvar,stim da je prestajala da blinka kad god bi restartovao auto (ugasio pa upalio)
Sinoć kad sam ugasio pa upalio auto, primjetio sam da je pobrljavila instr.tabla,gore oba indikatora temp(narandzasti,žuti,pahuljica ona)na displeju km. i boardu neke linijice,i nije htio da upali iz 3 pokušaja
Restartujem auto stim da sam izvadio ključ pa vratio,auto upali iz prve ali indikator grijača i dalje gori.
E sad auto ide loše,kao običan dizel,kao da reaguje na 20-30 % gasa,ostatak stisno papuču ili ne isto
Poveo sam auto na dijagnostiku,majstor kaže 90% Knock senzor,ili ti po naški,senzor rada motora,dok gospodin sa ford otpada Djukanović Pg,tvrdi da je to znak da je jedna dizna zapekla i ujedno da je stradao mali kompj.??!
Ne znam kakve to veze ima, pa ajd ako neko odje ima iskustva ili je imao slične probl.Najviše se nadam da će G-din Dragomir nešto kazati
Ponavljam,auto radi ok u leru,za nijansu mu je izraženioje ono čekićanje motora, tipično za dizelaše,ali samo prilikom kretanja.
Greška na dijagnostici p2339
Napominjem da je dijagnostika pokazala takodje neke greške vezane za injection pump p 1664 i 1665,ali majstor kaže da moguće da je opet vezano za senzor pa je izbacuje kao grešku.(ukoliko sam ovo zaopamtio kako mi je rekao)
Probao je da pobriše grešku,ali bezuspješno,što ga je navelo da posumnja na senzor

Ps.Vidim na pretraživaču,da je bilo sličnih problema,i kod drugih članova,ništa..naručen je senzor,pa da krenem od njega,prvo

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: Knock Senzor

Poruka od van » sreda, 29. jul 2015. u 22:50h

Knock sensor по нашки је сензор детонација у мотору . Јел то имају дизел мотори уопште ?

mbole
Poruka: 15005
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 30. jul 2015. u 00:01h

Imaju.
Samo je pitanje dal je on u problemu ili je cetvrta dizna u problemu, posto ta greska glasi da je "knock above treshold on cyl 4" tj prevelika detonacija na cetvrtom cilindru
Djak pesak :)

Zelj@

Poruka od Zelj@ » četvrtak, 30. jul 2015. u 12:11h

A Dobro,ako bude ipak dizna problem (ne daj bože)
Šta je solucija,kupovina dizne ili reparacija,hmhm mislim da su već jednom reparirane,tako da teško da će moći opet
Polovna...znam mačak u vreći,kako god nakon toga potrebno je kodirati istu,jeli tako?
Ali kakve ima veze kompjuter sa diznama,mislim tvrdnja majstora (ford otpad i servis PG) da je izgorio i komp?

mbole

Poruka od mbole » četvrtak, 30. jul 2015. u 12:15h

Naravno, mora da de kodira.
Prica o racunaru mi deluje kao lov u mutnom ili neznanje, mada ne znamo sta je tacno izbacila dijagnostika osim te greske, mozda postoji jos neki problem koji ne vidimo.

Zelj@

Poruka od Zelj@ » četvrtak, 30. jul 2015. u 12:40h

1665 Injection pump-control module comunications
1664 Injection pump control module multifunction
2339 Cylinder 4 above knock threshold

Ovo je izbacilo 3 stavke

mbole

Poruka od mbole » četvrtak, 30. jul 2015. u 14:47h

Ah, misli na elektroniku bosch pumpe (bas sam se pitao sta je "mali kompjuter").

Zelj@

Poruka od Zelj@ » četvrtak, 30. jul 2015. u 14:53h

Eo probao zamjenjen senzor,na moju žalost....bez promjene
I šta mi je činjet naj pametnije...mislim....imali potrebe ponovo vozit na dijagnostiku?
Ili...

mbole

Poruka od mbole » četvrtak, 30. jul 2015. u 14:59h

Nazalost... bojim se da ti sleduje poseta bosisti.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » četvrtak, 30. jul 2015. u 15:07h

jest, otisla pumpa i dizne..ne boj se naebo si :)

Zelj@

Poruka od Zelj@ » četvrtak, 30. jul 2015. u 19:05h

Neka Milane......pumpa,i na šta misliš kad kažeš dizne,valjda jedna!?
Ja sam malo laik,ali zar može uopšte da radi auto ako je otišla pumpa?
Mislim...meni radi ok,i dalje ga vozim...stim da nema snage da vuče,u svakom slučaju,vozim ga boljem majstoru,vamo u Hn-u
rekao je da ga ostavim par dana,dijagnostika ponovo,kao što je i sam rekao,od nagadjanja nema ništa,jedno po jedno

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » četvrtak, 30. jul 2015. u 19:58h

otvori filter nafte i izruci u nesto ravno crno (prepolovis neku kanticu od ulja ili tako nesto) i iznesi na sunce, ako vidis kako cakli onda su ti krenuli opiljci od pumpe, a jos je problem sto te opiljke gutaju i dizne..

zoranzoran
Poruka: 3
Član foruma od: petak, 31. jul 2015. u 21:59h

Poruka od zoranzoran » petak, 31. jul 2015. u 22:21h

Vec imao problem takve vrste sve 4 dizne na remont i provera pumpe (mislim da je najpovoljnije kod pere u zemun. ,,ako sme ovo da kazem,,

zoranzoran
Poruka: 3
Član foruma od: petak, 31. jul 2015. u 21:59h

Poruka od zoranzoran » petak, 31. jul 2015. u 22:26h

Da te ne plasim prijatelju ja platio 4 dizne 380e i proveru pumpe 25e, sa SRECOM da ti majstor posle kodira moze biti problem. Da te ne plasimvise

mbole

Poruka od mbole » subota, 1. avg. 2015. u 01:00h

Ovaj... sta moze biti problem da MAJSTOR kodira?
za "majstora" verovatno postoji neki problem :)

Zelj@

Poruka od Zelj@ » subota, 1. avg. 2015. u 09:22h

Naravno, u zavisnosti koji je majstor, ovaj ili "onaj"
Neću da razmišljam mnogo, u ponedeljak ostavljam auto, i nek bude, šta biti mora
Uzdrvlje se kaživalo, razumiješ

Zelj@

Poruka od Zelj@ » sreda, 26. avg. 2015. u 21:42h

Eo,samo da prijavim
Dizna na 1 cilindru crkla,našao na Ford otpadu Krstevski Pg,dje su mi ujedno i ugradili Polovnu
Ubačeni su novi kodovi u (novu) polovnu diznu,stare dizne su ok ( za sad)
Auto radi odlično,u leru miran,vuče fino.
Polovna dizna sa rukama 50 e,dali sam jeftino prošao...pokazaće vrijeme

mbole

Poruka od mbole » sreda, 26. avg. 2015. u 23:24h

Ne ubacuju se kodovi u diznu, vec se kod dizne ubacuje u racunar automobila :)

No, glavno je da si resio problem.

Zelj@

Poruka od Zelj@ » četvrtak, 27. avg. 2015. u 15:11h

Eih..da.. u računar,nego...malo slobode u izražavanju (po naški) direkt u (čelo) dizne

Ps Da ,dodam....bilo je manjih problema (zamalo)
Neko ,a vjerovatno su to gospoda iz autocentra na Ćilipima -kod Dubrovnika,dje je ranije servisiran auto,izbrisali kodove sa dizni,tako je majstor strahovao da će biti problem ako bude trebalo moje stare dizne nanovo kodirati,srećom pa se nisu poništili kodovi,ali ne mogu vjerovat da to ljudi rade,da brišu kodove kako bi morao samo kod njih dovesti auto.
Čudo jedno

Slika

Zelj@

Poruka od Zelj@ » subota, 12. sep. 2015. u 12:03h

Da ne otvaram novu temu,idem na ovu..

Dakle,simptomi,dešavanja

Motor uglavnom ujutro dok je hladan pa dok ne postigne koliko toliko radnu temparaturu:
-Teško pali,duže verglanje,znači ne ono kao ranije,kao mina-što bui rekli
-Gasi se u vožnji,a onda nekad upali odma,a nekad neće iz 2-3-4 pokušaja i to dobrog verglanja
-ponekad kad se ugasi motor,upali se lampica grijača,nakon restarta lampica se ugasi i sve normalno
-Kad postigne radnu temparaturu sve ovo nestaje i auto pali i radi normalno

Sumnja je pala na pumpu,Milane Milane,tvoje sarkastične ali realne izjave imaju smisla :D :(
Kada je radjena dijagnostika zbog problema oko dizne,pokazalo je nešto u vezi pumpe
1665 Injection pump-control module comunications
1664 Injection pump control module multifunction
E sad..kako ja da znam dali je u pitanju pumpa,tj.treba li da čekam da skroz rikne pa da se provjeri dali pumpa gorivo ikli....
Ponavljam,kada se desio kvar na dizni,auto sam koristio oko 20 ak dana,znači vozio ga na 3 cilindra,za to vrijeme nije ispoljavao nikakve simptome.
Kada je stavljena nova-polovna dizna,auto je radio perfektno,dali je slučajnost,da sad počinje pumpa da zadaje pšrobleme.

SimkeFordMK3
Poruka: 718
Član foruma od: subota, 17. mar. 2012. u 02:09h

Poruka od SimkeFordMK3 » subota, 12. sep. 2015. u 12:30h

Sve ovo gore što si napisao su simptomi zapušenog filtera...
A pošto kažeš da radi normalno kada se zagreje, koliku brzinu možeš da razviješ?
Ako ti je otišla pumpa, onda auto nikako ne može da ubrzava kao ranije a krajnja brzina je umanjena u zavisnosti od oštećenja pumpe...ovo ćeš najlakše proveriti na nekom usponu... Mnogo lakše se primeti razlika...
Ako ti auto dobro vuče nije pumpa sigurno.
RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama..:) "

mbole

Poruka od mbole » subota, 12. sep. 2015. u 13:38h

Ovaj prvi kod koji si napisao znaci da postoji problem u komunikaciji sa elektronikom pumpe.
Drugi kod kaze da je neispravna elektronika na pumpi, i moze da bude posledica prvog, posto ako ne moze da komunicira sa pumpom za racunar je ona neispravna (pretpostavljam da ovo nije "multifunction" vec "malfunction", to jest da racunar ne prijavljuje da ti je pumpa "multifunkcionalna" vec da je neispravna :))

Nazalost vazi i obrnuto, to jest da prvi kod moze da bude posledica drugog, posto ako je elektronika pumpe neispravna racunar ne moze da komunicira sa njom.

Zelj@

Poruka od Zelj@ » subota, 12. sep. 2015. u 14:36h

Pa,filter nafte Bosch,zamjenjen skoro,prije ovih dešavanja
E sad kad pomenu filter nafte..hmmh...prije pola godine mi se desilo nešto čudno...
Kada sam zamjenio filter (istog proizvodjača) nakon predjenih nekoliko Km,auto se ugasio i nisam mogao da ga upalim više..
Auto odšlepan u servis i tamo su se ljudi namučili da nadju kvar,da bi se na kraju ispostavlo da je filter,ne ispravan,znači totalno blokiran
Vraćen stari filter,auto upalio i koristio sam ga do evo sad...
Dali je moguće da je i ovaj filter feleričan....pa kakve su šanse da se to opet dešava :wtf:
Ma mene buni što auto radi perfektno kad se ugrije
Mislim da je najbolje povest auto na dijagnostiku iz juttra dok su simptomi izraženi
Prije par dana vozio sam Hn- Mostar bez problema 500 km,vuče normalno, ide normalno,pali normalno

SimkeFordMK3
Poruka: 718
Član foruma od: subota, 17. mar. 2012. u 02:09h

Poruka od SimkeFordMK3 » subota, 12. sep. 2015. u 15:04h

Ček, ček,... Ti si vratio stari filter?? Ja bih krenuo od toga...

I da, mislim da ti dijagnostika ne može mnogo pomoći... Ona je tu samo da ti naznači gde da tražiš kvar a praksa je ta koja je neophodna da bi našao kvar
RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama..:) "

Zelj@

Poruka od Zelj@ » subota, 12. sep. 2015. u 16:30h

Ne ne,vraćen je stari filter prije pola god,kad se ugasio motor,a prije par dana je stavljen novi filter istog proizvodjača

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“