Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Knock Senzor

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

SimkeFordMK3
Poruka: 718
Član foruma od: subota, 17. mar. 2012. u 02:09h

Re: Knock Senzor

Poruka od SimkeFordMK3 » subota, 12. sep. 2015. u 17:21h

Pa vrlo moguće je da ti on pravi problem... Reklamiraj i taj...
RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama..:) "

mbole
Poruka: 15005
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 12. sep. 2015. u 18:31h

Ili u Podgorici kod zastupnika pazari originalni. Koliko me secanje sluzi nije bio nesto mnogo skuplji od ostalih, doduse za Mk2, ne znam za Mk3. Uostalom jedan tel poziv ne kosta mnogo.
To sto na filteru pise Bosch, ne mora bas uvek da znaci i da ga je ta firma napravila, pogotovu na ovim prostorima :)

Usput, sad shvatih da su ovo stare greske, jos pre nego sto si sredjivao diznu.
Trebalo bi ponovo ocitati, nikako ne znaci da je ponovo ta greska u pitanju.
Djak pesak :)

Zelj@
Poruka: 529
Član foruma od: nedelja, 19. jun 2011. u 20:56h

Poruka od Zelj@ » subota, 12. sep. 2015. u 22:01h

Da Mbole,to su greške prije sredjivanja dizne.
Pa i jesam planirao opet da idem na dijagnostiku,mada kažem buni me najviše to što auto radi normalno kad se ugrije,
što me najmanje navodi na problem kod filtera,ali krenuću redom.

mbole
Poruka: 15005
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » nedelja, 13. sep. 2015. u 03:50h

Topao filter lakse propusti toplu naftu, nego sto se to desava kada je sve hladno (pogodi kako sam to naucio na svom prvom dizelu :)).
Opet temperature su jos visoke, ne bi smelo da bude takvih problema, tako da i ja sumnjam da je filter uzrok toga, al bar je prilicno jeftin, pa nije neka muka zameniti ga.
Djak pesak :)

Zelj@

Poruka od Zelj@ » nedelja, 13. sep. 2015. u 08:20h

Da, to će da bude pod br 1
Kupovina novog filtera, najjednostavnije i najpovoljnije
Zaboravih da pomenem, uz sva navedena dešavanja, pinekad proguta knedlu, vjerovatno se u tom momentu ugasi,ali kako je u brzini i pokretu, upali se na 'gurku'
E sad, nekada se ugasi skroz i jedino pomaže,paljenje na ključ, par puta se ugasio na nizbrdici u 4-oj brzini, i nakon 100 m, nije htio da upali

Zelj@

Poruka od Zelj@ » utorak, 15. sep. 2015. u 11:10h

Momci svaka čast
Ipak je filter u pitanju,znači....ko zna šta bih sve radio i koju muku imao da nadjem kvar..zašto,zato što prosto ne mogu vjerovat da oba filtera mogu da se potrefe neispravni,ili.....ih prodavaju kao za forda,a uopšte nisu predvidjeni.
I još to što me bunilo ponašanje motora,hladan-topao,juče ujutro vozim sina u školu i na pola puta trrrrt,ali na muku upali,tada sam shvatio da je filrter 200%,jer,upalio je nekoliko puta i ugasio se odma,toliko sam verglao da sam samo čekao kad će počet akumulator da stenje
Prvom prilikom ću da svratim tamo i da im skrenem pažnju,da ne bi nekog drugog vlasnika forda s....li
Razlika odma drastična,pali ko mina i vuče ko lud..
poz...

SimkeFordMK3
Poruka: 718
Član foruma od: subota, 17. mar. 2012. u 02:09h

Poruka od SimkeFordMK3 » sreda, 16. sep. 2015. u 10:20h

Ne znam kako je kod vas dole sa radnjama ali prioritet je naći pouzdanog distributera delova... Ja sam ih 5-6 promenio, gde mi jednom podvale, tu više ne ulazim...
Najvažnije da si rešio problem i da je ostao neki dinar više u džepu... ;)
RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama..:) "

Zelj@

Poruka od Zelj@ » sreda, 16. sep. 2015. u 19:54h

Pa pazi,kad već pomenu..
To je bio jedan splet dogadjaja,da tako kažem
Kad sam bio u Podgorici,na zamjenu polovne dizne,covjek mi kaže podji u Bolex auto djelove uzmi filter nafte,oni imaju originalne i zamjeni u HN,onako skroz pod utiskom kako auto radi sa novom diznom,umjesto da skrenem lijevo,ja zamišljen skrenem desno i kad sam shvatio grešku,odlučim da idem za HN.
Naidjem na prvi semafor (i dalje zamišljen i sretan što sam riješio kvar sa 50 eura) prodjem kroz semafor jer nije bilo saobraćaja u tom momentu.
Naravno prošao sam kroz crveno,i navukao Policiota na motoru,kazna 80 e ili 50 ako platim u roku 8 dana,tako da me put u Pg došao 100e
E sad dalje je sve poznato...Da je Pera odma pošao u policiju......

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“