Evu šta mi se dešava. Kada sam preuzeo auto od bivšeg vlasnika, izmedju ostalih nedostataka, imao je i problem "nekog" jakog zvuka, povremeno u toku vožnje, sa desne strane pozadi.
Bivši vlasnik nije znao o čemu se radi, pa je navodio da je to možda zadnji kočioni cilindar, pa neki peti cilindar ...itd.
Jednog dana sam nešto radio oko auta, a on je radio u leru i čujem taj zvuk, i to se baš dobro čuje. OIslušnem još jenom i posle jedno minut dva...opet.
Odem do zadnjeg desnog dela i čekam...Kad ono opet. Da napomenem da su već počele one visoke temperature
Ustanovim da zvuk dolazi kod čepa rezervoara.
Odvrnen čep, a ono se čuje jako šištanje. Sve dok gasovi nisu izašli... jednu dve sekunde...
Odmah sam shvatio da mu je negde odušak zapušen i da je, po svemu sudeći u tome problem, pa sada čep zavrnem samo jedan krug i on ostane labav i više se taj zvuk ne čuje.
Moje pitanje je; mogu li ja sam nešto da popravim i gde mu se nalazi taj odušak. Da li je u samom čepu ili ima nešto sa strane, neku cev koja to reguluše? Da li sa tako labavim čepom, sada gorivo više isparava nego kada je normalno pritegnut i dali taj, zapušeni odušak (ili tako labav) ima veze sa radom motora...?
Unapred se zahvaljujem na uputstvu i odgovoru.
Pozdrav!