Druga brzina
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 11
- Član foruma od: subota, 23. maj 2015. u 23:01h
Druga brzina
Zdravo drugari , Imam fokusa 1.8 tddi 2000 .
Problem je u drugoj brzini , definitivno da tesko ulazi u voznji . Iz prve u drugu ide , iz druge u trecu super , za druge brzine fenomanalne su , ali kada vracam iz trece u drugu jako tesko ulazi . Treba skroz da usporim pa da uce u drugu .
Bio kod majstora , kaze jeste malo mozda teze ali nije toliko bas .
Kada je u leru auto super salta , jedino u voznji . ???
Problem je u drugoj brzini , definitivno da tesko ulazi u voznji . Iz prve u drugu ide , iz druge u trecu super , za druge brzine fenomanalne su , ali kada vracam iz trece u drugu jako tesko ulazi . Treba skroz da usporim pa da uce u drugu .
Bio kod majstora , kaze jeste malo mozda teze ali nije toliko bas .
Kada je u leru auto super salta , jedino u voznji . ???
-
Re: Druga brzina
Inace da napomenem da kada ubacim u brzinu i pustam kvacilo skoro odmah krece auto , znaci nije da kasno pusta nego po meni bas kako treba .
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Da li ti se tako ponaša menjač otkako imaš auto? Koji ti je auto merilo kako "normalno" radi menjač (tj. šta si vozio pre Fokusa)?
Moguće je da je sinhron oštećen (ili neki drugi element sklopa, mada po opisu zvuči kao da je to u pitanju)... ako je to, i ako nećeš da remontuješ menjač, moraćeš da stekneš tehniku za usklađivanje obrtaja motora i menjača ili osećaj za pažljivije ubacivanje u brzinu.
Moguće je da je sinhron oštećen (ili neki drugi element sklopa, mada po opisu zvuči kao da je to u pitanju)... ako je to, i ako nećeš da remontuješ menjač, moraćeš da stekneš tehniku za usklađivanje obrtaja motora i menjača ili osećaj za pažljivije ubacivanje u brzinu.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
-
Ranije sam imao opel korsu , i zamisli isti problem je bio i kod nje to
. A na fokusu je od kako sam kupio . godinu dana .
Nekako bolje upada kada usporis auto , e tada upadne iz trece u drugu .

Nekako bolje upada kada usporis auto , e tada upadne iz trece u drugu .
- PMilan
- Poruka: 726
- Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h
Nekada sam vozio Vita koji je imao isti problem. Resenje, prilikom vracanja iz 3 u 2 krenes ka prvoj do pola i onda u drugi. Dakle, recept za prebacivanje iz trece u drugu brzinu je 3,2,1,2 :-D
-
Tebi je ovo smesno koliko vidim . ?
-
- Poruka: 2063
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Probaj medju gas kada saltas u drugu. Verovatno imas los sinhron
- milan_gt