Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Problem sa mjenjačem ili možda ne

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Adi 35
Poruka: 3
Član foruma od: subota, 26. sep. 2015. u 17:32h

Problem sa mjenjačem ili možda ne

Poruka od Adi 35 » nedelja, 4. okt. 2015. u 22:24h

Pozdrav svim forumašima. Imam mali problem, te bi zamolio sve sa malo više iskustva od mene da daju svoje mišljenje. Prije par dana sam kupio ford fokus 1,8 tdci, 2009 godina, prešao oko 110 000 km. Auto je korišteno u službene svrhe. Inače ovo mi je prvi dizelaš, prije njega sam vozio benzince dosta manje kubikaže. Auto je prema servisnoj redonoj održavano prve četiri godine u ovlaštenom servisu, a nakon toga u neovlaštenom. Međutim nisam dobio računu pa ne znam šta je sve rađeno jer je servisna knjižica dosta štura i ne sadrži podatke o tome šta je mjenjano na autu. Vozilo ima paket opreme titanim. Istog sam dobio bez al. felgi, tako da sam mislio prvo to promjeniti, te srediti hrđu po pragovima koja se pojavila na obje strane vozila ispod vozačevim i suvozačevih vrata i izgleda stvarno ružno. Međutim, danas sam prvi put primjetio da kada je auto u leru, ima čudan zvuk poput struganja metala od metal. Kada se stisne kvačilo do kraja zvuk nestaje. [/b]Bojim se da nije u pitanju neki veći kvar, pa sam privremeno stavio po strani prvotne planove u vezi sređivanja hrđe i nabavke felgi. Također kada auto prvi put palim, na kontaktu pravi čudan zvuk koji traje par sekundi, nakon čega auto normalno pali. Ne zanam je li to normalno za dizelaša ili bi i to mogao biti neki problem. Molim sve koji su imali sličanim problemima da se jave. Inače auto ide kao metak, ogromna promjena u odnosu na dosadašnja vozila koja sam imao priliku voziti.

Unaprijed hvala.

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8319
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Re: Problem sa mjenjačem ili možda ne

Poruka od FM III » nedelja, 4. okt. 2015. u 22:31h

Ajde pre nego što zaključamo temu dodaj u predstavljanju: http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 46#p392946 odakle si.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4947
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » nedelja, 4. okt. 2015. u 23:29h

meni to struganje lupanje kako god da zoves mirise na zamajac...javice se neko iskusniji...
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

popovicvl
Poruka: 5671
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » nedelja, 4. okt. 2015. u 23:48h

Ako zveckanje reaguje na stiskanje kvacila, definitivno je kvacilo gotovo, tj. zamajac u tvom slucaju.

Zamajc je potrosna roba, jedino je zaznuto kad tako otkaze odmah posle kupovine. Da ne kazem da ti je neko podvalio, ako ti nisu rekli da se kvacilo sprema za riknjavanje.

Adi 35
Poruka: 3
Član foruma od: subota, 26. sep. 2015. u 17:32h

Poruka od Adi 35 » ponedeljak, 5. okt. 2015. u 18:44h

Zveckanje se čuje u leru malo više kada je motor hladan. Auto uopše ne trese niti u leru niti u vožnji. Bio sam danas kod majstora koji je poslušao zvuk motora te rekao da to nije ništa da ima malo drugačiji zvuk u leru ali da je to normalno, te da ne treba dirati ništa jer auto niti motor uopšte ne trese. Za zvuk na kontaktu isto kaže da nije ništa da je to bosh pumpa i da je to normalan zvuk. Ništa tražiću i mišljenje drugog majstora pa da vidim šta mi je činiti. Inače auto sam vozio kod dva mehaničara i oba su mi potvrdila da je auto u super stanju. Doživljaj mi kvari jedino taj glupavi zvuk jer se bojim da nije plivajući ili problem sa mjenjačem. Za početak ću promjeniti ulje u kočnicama/mjenjaču jel ne znam da li je mjenjano a koliko sam shvatio treba se mjenjati svake dvije godine. Ako je imao netko sličan problem molim da se javi. Pozdrav.

Boff
Poruka: 17
Član foruma od: subota, 20. apr. 2013. u 15:23h

Poruka od Boff » ponedeljak, 12. okt. 2015. u 10:46h

Može da bue plivajući, ali ne mora da znači da se hitno mora mjenjati. Ja vozim Fokusa 2006.god 1.8 tdci, kupio sam ga pre tri godine i tad je konstatovano u ovlaštenom servisu da je plivajući na izmaku snaga... prognoze su bile 5000-10000 km... međutim vozio sam još 30000 km glatko i pre neki dan sam ga zamjenio.
Prema tome, opusti se i uživaj u vožnji.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“