dpf c-max..NS
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 12
- Član foruma od: četvrtak, 8. okt. 2015. u 10:53h
dpf c-max..NS
Posedujem c-max..2011,tzv majstor mi izbio dpf..u konsultacijama sa brojnim majstorima i poznavaocima došao sam do zaključka da mi treba polovan dpf,,za c-max 2011 1,6 70kw..inače trenutno auto dimi,plavičasti dim, i nevozim ga. da li je moguće da se ugradi dpf nekog drugog Forda ili c-max 2010 godište?
Ivan Novi Sad
Ivan Novi Sad
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Re: dpf c-max..NS
Jel imas siemens ili bosch kompjuter na njemu? U svako slucaju moze da se iskljuci funkicja dpf filtera u kompjuteru i da ti auto bude kao da je izasao iz fabrike bez njega.
Sto se tice polovnog, mozda i moze da se stavi od nekog drugog auta ali je pitanje koliko dugo ce taj filter da radi.
Sto se tice polovnog, mozda i moze da se stavi od nekog drugog auta ali je pitanje koliko dugo ce taj filter da radi.
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Msm da nikad niko u srb nije stavljao polovan dpf 

- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Nema ni razloga ako se ukloni iz softvera? Kad je već odsečen, nek ide...
- dakiva
- Poruka: 369
- Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:33h
Sad sam ostao zbunjen. Citam na fordklubhrvatska da je coveku posle izbacivanja DPF-a pala potrosnja za cak dve litre. Je l' moguce to?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21583
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
moguće je ako je bio dpf pred smrt.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Problem rešen..ugrađen pdf filter,repariran iz Mađarske(Ford skladište), zamenjen i turbo...sad se javlja neka greška,trza motor na malom broju obrtaja u dugoj i trećoj brzini. Rađena opet dijagnostika,nema ništa,promenjen i filter goriva...majstor kaže da menjam brzine kad dostigne preko 1500 obrtaja..onda je sve ok..ako vozim kao nekad ,motor se guši..sad je potrošnja veća...
Pitanje šta vi mislite?
Pitanje šta vi mislite?
Poslednja izmena: FM III, na dan petak, 6. nov. 2015. u 16:12h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Ne piši post za postom u kratkom vremenskom periodu, već korisiti opciju uredi ako si nešto zaboravio
Razlog: Ne piši post za postom u kratkom vremenskom periodu, već korisiti opciju uredi ako si nešto zaboravio
- popovicvl
- Poruka: 5671
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Skini DPF i zatvori EGR.
-
auu..puno sam platio dpf da bih ga sad skidao
- mbole
- Poruka: 15005
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
- dakiva
- Poruka: 369
- Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:33h
Nemoj me druže pogrešno shvatiti, ali DPF se skida kad odradi svoje i ćao zdravo. Ne znam čemu bakćanje sa nečim ako nema potrebe. Veruj mi da prvi put čitam da je neko stavljao polovan, repariran ili bilo kakav već drugi DPF. Ovo ti pišem iz dobre namere. I ja vozim C-max doduše 2005.god., na sreću još nemam problem sa DPF-om, ali znam kada dođe vreme da ću ga izbaciti i fizički i softverski.varginmm piše:auu..puno sam platio dpf da bih ga sad skidao
- popovicvl
- Poruka: 5671
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Ja znam da DPF sluzi samo da se skine. Kad bih kupio nov auto, isti dan bih ga skinuo, zatvorio EGR i chipovao. Isti dan.
- Daniel
- Poruka: 6091
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
@popovic i momentalno ostao bez garancije na kola.
@varginmm zar nisi video sta ti je boki rs napisao da moze da se iskljuci softverski, decko se time bavi tako da zna sta prica
Koji ti je majstor preporucio da kupis polovan dpf i ugradis?
Moja iskrena preporuka ti je da odes lepo do pinosave i vidis sa dobrim majstorima da se to sve resi kako treba... http://www.rsdford.com/
@varginmm zar nisi video sta ti je boki rs napisao da moze da se iskljuci softverski, decko se time bavi tako da zna sta prica

Koji ti je majstor preporucio da kupis polovan dpf i ugradis?
Moja iskrena preporuka ti je da odes lepo do pinosave i vidis sa dobrim majstorima da se to sve resi kako treba... http://www.rsdford.com/
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
-
malo ste radikalni..tražim pomoć i drugačije savete...ipak vam hvala
-
u c-max je ugrađen ni siemens ni bosch već CONTINENENTAL kompjuter
- milan_gt
Ti si care radikalan sa kupovinom drugog dpf-a
-
jedna stvar mora biti jasna ,dpf filter je uništen, izvađene su mu saće ,te jednostavno izduvni gasovi nisu imali da kroz šta da prolaze..dimio i smrdelo kao na željezničkoj stanici.
-
- Poruka: 49
- Član foruma od: četvrtak, 27. avg. 2015. u 01:33h
Reci mi koji je to majstor iz N.S-a...ako mi zatreba....
-
hahah...u Hrvatskoj mi upao u safe mod i uništili auto,a ja sretan što ga "popravili"..kad sam bio a i sad sam neupućen
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9940
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
what???varginmm piše:u c-max je ugrađen ni siemens ni bosch već CONTINENENTAL kompjuter

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
-
- Poruka: 49
- Član foruma od: četvrtak, 27. avg. 2015. u 01:33h
Koliko te kostalo to zadovoljstvo.....daj nekih informacija....ljudi ovde vape za tim cinjenicama....
- milan_gt
I pitaj tog majstora el moze on da ugradi dpf ako auto fabricki nema?
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
to je continental siemens sid 807 ecu.
da li je majstor kada je zamenio dpf odradio diagnostkom proceduru koja mora da se ispostuje kada se zameni dpf filter?
da li je majstor kada je zamenio dpf odradio diagnostkom proceduru koja mora da se ispostuje kada se zameni dpf filter?
Chip tuning za Ford-ove
- mbole
- Poruka: 15005
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Bojim se da bas ne znas kako dpf radi, a uz to jos i trazis savet, al vec znas kakav savet zelis da cujes.varginmm piše:jedna stvar mora biti jasna ,dpf filter je uništen, izvađene su mu saće ,te jednostavno izduvni gasovi nisu imali da kroz šta da prolaze..dimio i smrdelo kao na željezničkoj stanici.
Ljudi su ti lepo rekli da dpf treba izvaditi (bas to sto je bilo uradjeno, tj. da ga uopste nema), al to nije dovoljno. Mora da se iskljuci i u racunaru, tj. da mu se kaze kako dpf ne postoji.
Cemu cela zavitlancija?
Sa jedne strane ekozlozi su uveli da mora da se smanji emisija cadji. Da bi se to postiglo stavljen je dpf, koji doduse isfura napolje neke malo gadnije stvari nego sto je cadj, al ajd sad.
Proizvodjaci automobila su ga ugradili, al kad je vec tu, videli su i lepu priliku za dodatnu zaradu, pa kad isti gecrkne, oderu te ko jarca da ti ugrade novi (isto kao i sa katalizatorom i egr ventilom). Posto su domisljati korisnici vremenom krenuli da skidaju katalizatore i egr ventile, posto im se bas i ne daje po koja iljadica, proizvodjaci pokusavaju da im stanu na put tako sto forsiraju da te skalamerije moraju da postoje, pa racunar prijavljuje greske itd itd (doduse nije iskljuceno da imaju i zakonsku obavezu na tako nesto).
No malo pametniji korisnici su se dosetili da bi mogli i da zeznu racunar. Ako moze VW sto ne bi mogao i lokalni haker.
Tako da, zacepe lepo EGR, izbace DPF (bukvalno, nebitno dal izbiju cace ili jednostavno stave cevku), i onda racunaru kazu da on to ustvari i nema, i da nema zasto da se buni.
Smrad i dim nemaju veze sa tim sto nema saca. Imaju veze sa tim sto racunar pravi zavitlancije.
Sve u svemu, ako nisi zaludjeni ekolog, ili ne nameravas da svoj auto prebacis na recimo nemacke tablice (posto su kod njih kontrole na izd. gasove ipak strozije), ne postoji ama bas nikakav razlog da ugradjujes nov, polovan, kakav god dpf.
To sto majstor kod koga si isao ne zna kako da resi problem, a ipak bi da ti uzme lovu... druga je prica.
Djak pesak 

-
odradio je proceduru...