Trzanje motora, vlaga
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 7
- Član foruma od: nedelja, 21. jun 2015. u 11:17h
Trzanje motora, vlaga
Ako moze pomoc... U pitanju je Ford Focus benzin 2007 1.6 100KS.
Kako je pocelo ovo vlazno vreme,javlja se sledeci problem:
Motor pali iz prve, svecice,su zamenje pre 5 dana, original fordove. Prilikom davanja gasa u prvih par kilometara voznje motor trza, gubi snagu ali se ne gasi. Zatim kao da sve proradi na momenat i sve radi,normalno da bi se opet desilo i pri tome svetluca lampica check engine. Nakon tih par kilometara, pretpostavljam da vlaga/voda ispari i sve radi najnormalnije. Mislio sam prvo da voda prolazi pored prsklaica ali nije moguce jer ima onu "zvucnu" zastitu ispod haube.
Da li su kablovi u pitanju ili mozda nesto drugo? Neki senzor ili sta vec...
Da napomenem jos da je prostor kod svecica i kablova potpuno suv, nigde tragova ulja ili vode.
Kako je pocelo ovo vlazno vreme,javlja se sledeci problem:
Motor pali iz prve, svecice,su zamenje pre 5 dana, original fordove. Prilikom davanja gasa u prvih par kilometara voznje motor trza, gubi snagu ali se ne gasi. Zatim kao da sve proradi na momenat i sve radi,normalno da bi se opet desilo i pri tome svetluca lampica check engine. Nakon tih par kilometara, pretpostavljam da vlaga/voda ispari i sve radi najnormalnije. Mislio sam prvo da voda prolazi pored prsklaica ali nije moguce jer ima onu "zvucnu" zastitu ispod haube.
Da li su kablovi u pitanju ili mozda nesto drugo? Neki senzor ili sta vec...
Da napomenem jos da je prostor kod svecica i kablova potpuno suv, nigde tragova ulja ili vode.
- popovicvl
- Poruka: 5671
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Re: Trzanje motora, vlaga
Bobina, kablovi, svecice, senzori.
-
Pa da ne gledam u pasulj onda lepo kod majstora 

Poslednja izmena: BojanM, na dan ponedeljak, 12. okt. 2015. u 12:34h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Nema potrebe da citiraš poruku iznad svoje, podrazumeva se da odgovaraš na nju. U takvim prilikama koristi opciju 'Odgovori'.
Razlog: Nema potrebe da citiraš poruku iznad svoje, podrazumeva se da odgovaraš na nju. U takvim prilikama koristi opciju 'Odgovori'.
- popovicvl
- Poruka: 5671
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Naravno, dijagnostika.
- dusantod
- Poruka: 92
- Član foruma od: sreda, 4. nov. 2015. u 07:37h
- Kontakt:
Jesi otkrio sta je bio problem?
Meni je posle zamene lambda sonde i svecica i dalje ostalo trzanje ali samo do nekih 2000 obrt. a preko toga nema trzanja? Jutros kada sam slajfovao dok sam izlazio uzbrdo kroz sneg izbacio mi je EAC Fail. i ja idem nazad kod majstora ali sam hteo da cujem tvoje resenje?
Meni je posle zamene lambda sonde i svecica i dalje ostalo trzanje ali samo do nekih 2000 obrt. a preko toga nema trzanja? Jutros kada sam slajfovao dok sam izlazio uzbrdo kroz sneg izbacio mi je EAC Fail. i ja idem nazad kod majstora ali sam hteo da cujem tvoje resenje?

-
Nisam, zahteva ostavljanje kola na par dana kako bi ustanovili sta je jer ovako na dijagnotici ne prijavljuje nista. Svecice i kablovi su novi, a ja bas nemam mogucnosti da ih ostavim. Kazu teraj nije nista ozbiljno pa kad budem imao vremena....
Poslednja izmena: FM III, na dan nedelja, 3. jan. 2016. u 21:57h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Nema razloga da citiraš poruku pre tvoje jer se smatra da odgovaraš na nju, koristi opciju Brzi odgovor ili Odgovori a ne Citiraj
Razlog: Nema razloga da citiraš poruku pre tvoje jer se smatra da odgovaraš na nju, koristi opciju Brzi odgovor ili Odgovori a ne Citiraj