Felne
- mbole
- Poruka: 14968
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Felne
Te 235/45-18 su fabricki na njemu, al ne uspevamo da pronadjemo gume (barem ne iole povoljno).
215/55-17 je takodje fabricka alternativna dimenzija za zimske gume.
Auto se inace voza po Cnoj Gori, cesto svrati u selo, mada i ovde su putevi "veselo rupicasti" za /45 gumu. Tako da bi prijala guma koja je vislja.
215/55-17 je takodje fabricka alternativna dimenzija za zimske gume.
Auto se inace voza po Cnoj Gori, cesto svrati u selo, mada i ovde su putevi "veselo rupicasti" za /45 gumu. Tako da bi prijala guma koja je vislja.
Djak pesak 

- SimkeFordMK3
- Poruka: 718
- Član foruma od: subota, 17. mar. 2012. u 02:09h
dimenzija 235/45/R18 ima da se nađe povoljno... sigurno duplo manje nego 215/55/R17
samo treba da pratiš oglase redovno.. nalete takvi oglasi povremeno samo se ne zadrže dugo, odma' se to kupuje...
ako sam te razumeo dobro ti hoćeš da voziš 18ice zimi?!
to ti ne preporučujem... veća kontaktna površina-smanjuje se težina auta i samim tim narušavaš ležanje auta pogotovo u krivinama, lakše će se zaglaviti i proklizati na usponu...(leti opet imaš višu temp. i hrapaviji asfalt pa sve ovo pada u vodu)
druga stvar teško ćeš naći zimske alu felne 17/18ice zato ima svake druge zime da spadne lak...
koliko sam ja upoznat skoro svi mi koji smo uzeli malo veće alu imamo neke 16ice ili čak neki i 15ice
za zimski set.. i samo ih pred sneg zamenimo...
o cenama novih zimskih 18/17ica ne bih da komentarišem
ja za zimu samo nove gume uzimam... posle svake sezone prodajem stare i sve tako u krug... neki bi rekli
ali da znaju koliko se uštedi novaca + što non stop vozim novu gumu
To što si rekao za rupe, mislim da ti Mondeo što se tiče kačenja na ovoj visini sa bilo kojom gumom nećeš imati problem a ako ciljaš na "neudobnost" ako se setim uopšte šta to bi (zaboravio sam kada sam se vozio u VW zadnji put
) mnogo je bolje odabrati mladu gumu znači do 3, max 4 godine starosti i samo premium marke pod obavezno sa XL rubom nećeš imati problema sa neudobnošću ni na 40 profilu a kamo li 45 ili 55
samo treba da pratiš oglase redovno.. nalete takvi oglasi povremeno samo se ne zadrže dugo, odma' se to kupuje...
ako sam te razumeo dobro ti hoćeš da voziš 18ice zimi?!

to ti ne preporučujem... veća kontaktna površina-smanjuje se težina auta i samim tim narušavaš ležanje auta pogotovo u krivinama, lakše će se zaglaviti i proklizati na usponu...(leti opet imaš višu temp. i hrapaviji asfalt pa sve ovo pada u vodu)
druga stvar teško ćeš naći zimske alu felne 17/18ice zato ima svake druge zime da spadne lak...
koliko sam ja upoznat skoro svi mi koji smo uzeli malo veće alu imamo neke 16ice ili čak neki i 15ice

o cenama novih zimskih 18/17ica ne bih da komentarišem

ja za zimu samo nove gume uzimam... posle svake sezone prodajem stare i sve tako u krug... neki bi rekli

To što si rekao za rupe, mislim da ti Mondeo što se tiče kačenja na ovoj visini sa bilo kojom gumom nećeš imati problem a ako ciljaš na "neudobnost" ako se setim uopšte šta to bi (zaboravio sam kada sam se vozio u VW zadnji put

RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama.."
- mbole
- Poruka: 14968
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Nisi dobro razumeo. 17-tice za zimu (a bila je namera i za leto), a 18-tice su trenutno standardno na njemu.
No posto im je cena veca nego 18-ticama, sve pada u vodu (jer smo racunali da su ove manje jetinije).
I nisu za mondea vec za pezo 407 kupe (burazerov auto).
Ja se lepo dzim 14-tica
i nemam nameru da ih menjam.
I 17 i 18 isto kace posto su im precnici identicni (mnogo kace, posto je ceo auto i nizak i dugacak i ... "picolovac" sto bi rekli)
Nije rec o udobnosti (barem ne toliko), vec jednostavno ima previse rupa, koje guma sa visim profilom mnogo lakse "prezivi", a pogotovu felna.
Veceras smo se vracali od Dragomira, i negde pred trosarinom, kad je "drknula" u rupu zacvokotase zubi. A nije neka rupa. To bi na /55 profilu jedva osetio. Da ne pominjem da smo od Dr. Gage pa pored groblja izlazili ko po jajcima.
Doduse, trenutno su na njemu 225/40-18 (to je jedino imalo da se nadje na brzinu u Podgorici a da bar podseca i da moze da stane na felnu).
No posto im je cena veca nego 18-ticama, sve pada u vodu (jer smo racunali da su ove manje jetinije).
I nisu za mondea vec za pezo 407 kupe (burazerov auto).
Ja se lepo dzim 14-tica

I 17 i 18 isto kace posto su im precnici identicni (mnogo kace, posto je ceo auto i nizak i dugacak i ... "picolovac" sto bi rekli)
Nije rec o udobnosti (barem ne toliko), vec jednostavno ima previse rupa, koje guma sa visim profilom mnogo lakse "prezivi", a pogotovu felna.
Veceras smo se vracali od Dragomira, i negde pred trosarinom, kad je "drknula" u rupu zacvokotase zubi. A nije neka rupa. To bi na /55 profilu jedva osetio. Da ne pominjem da smo od Dr. Gage pa pored groblja izlazili ko po jajcima.
Doduse, trenutno su na njemu 225/40-18 (to je jedino imalo da se nadje na brzinu u Podgorici a da bar podseca i da moze da stane na felnu).
Djak pesak 

- SimkeFordMK3
znači ne kupuješ ništa?!Nisi dobro razumeo. 17-tice za zimu (a bila je namera i za leto), a 18-tice su trenutno standardno na njemu.
sorry zaboravih... navikao sam na fordoveI nisu za mondea vec za pezo 407 kupe (burazerov auto).

kuda kače?I 17 i 18 isto kace posto su im precnici identicni (mnogo kace, posto je ceo auto i nizak i dugacak i ... "picolovac" sto bi rekli)

RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama.."
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21563
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
za 80-100 eur nije mogao da im odoli 

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8306
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Ove su ti promakle:
http://www.mojauto.rs/polovni-delovi/20 ... e-18-5x108
http://www.mojauto.rs/polovni-delovi/20 ... e-18-5x108
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
- SimkeFordMK3
ovaj ih prodaje odavno.. sve su mu izreckane po rubovima...
GT ovo je onaj što sam se ja sa njim dogovarao prošle god...
GT ovo je onaj što sam se ja sa njim dogovarao prošle god...

- SimkeFordMK3
Taxira pa mu skupe gume... 
Da su bile u boljem stanju ja bi ih uzeo... A što je prodavac poslovan objašnjava to što su mu felne 3 godine na oglasima

@FMIII
gde nađe na onom sajtu kad ih ovde manje ceni
http://www.polovniautomobili.com/felne- ... 18-5-x-108

Da su bile u boljem stanju ja bi ih uzeo... A što je prodavac poslovan objašnjava to što su mu felne 3 godine na oglasima

@FMIII
gde nađe na onom sajtu kad ih ovde manje ceni

http://www.polovniautomobili.com/felne- ... 18-5-x-108
- SimkeFordMK3
nove 20" i dekoracija znači sve je spremno za svadbu...

- SimkeFordMK3
Ćuti... Gledam ih mesec dana na oglasima... Oči mi ispadoše... O.o 
@lanMi
Evo ti domaći...
Nemoj da letiš visoko...

Brukaaa

@lanMi
Evo ti domaći...
Nemoj da letiš visoko...

Brukaaa

- SimkeFordMK3
Ajde bre baci slike..znamo da su već na autu..
ne bi ti dočekao jutro da ih ne našrafiš.... 

- SimkeFordMK3
Ma montiraj to nemoj da svirate 
Ko da će neko da ti gleda u pozadinu da izvineš.
To ti zimus kad skineš pa farbaj pozadi...

Ko da će neko da ti gleda u pozadinu da izvineš.

To ti zimus kad skineš pa farbaj pozadi...