Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus Mk1.5 '03 tdci 74kW - spor odaziv upravljackog sistema

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
salito
Poruka: 4
Član foruma od: subota, 11. okt. 2014. u 19:49h

Focus Mk1.5 '03 tdci 74kW - spor odaziv upravljackog sistema

Poruka od salito » subota, 29. avg. 2015. u 11:02h

Cao Fordovci, fokusirajte se na sledecu situaciju :)
Elem, kad sam kupio svoj 2003 tdci karavan od 74kW, imao je cudnu osobinu kad skrenem i pustim volan, on se ne vraca konstantnom brzinom nazad vec kao klackalica, kao klatno se vraca u prvobitni polozaj. Posle jedne malo agresivnije voznje po krivinama (kad kazem agresivno, samo sam malo brze okretao volan, to je sve), volan je poceo da ispusta zvuk pri skretanju levo i desno. Zvuk se uvek cuje i bukvalno je zzzzzzzzz (kao elektromotor ili kao rajsferslus). I pre pojavljivanja zvuka, jako sporo skrece, tj kao da laguje :D
Bio sam kod vise majstora, svi se slazu da problem postoji, ali nijedan nije uspeo da nadje u cemu je problem. Sve je cvrsto, tip top, nema lupkanja, zveckanja, puckanja, ne curi ulje, sve ok, a cuje se cudno, ponasa se kao klackalica i spor je odaziv.

Molim da ako je neko ikada imao slicne probleme ili ako ima ideju sta moze biti da mi pomogne.

Srdacan pozdrav,
Aleksandar.

mbole
Poruka: 15005
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Focus Mk1.5 '03 tdci 74kW - spor odaziv upravljackog sis

Poruka od mbole » subota, 29. avg. 2015. u 11:13h

Ili glava upravljaca ili servo pumpa.
A za pocetak, promeni servo ulje.
Djak pesak :)

salito

Poruka od salito » subota, 29. avg. 2015. u 21:28h

Hvala, probacu sa uljem prvo.
Pozdrav.

Tokyo
Poruka: 106
Član foruma od: četvrtak, 2. jul 2015. u 22:51h

Poruka od Tokyo » ponedeljak, 31. avg. 2015. u 03:08h

Imao sam slicnu situaciju sa jednim golfom pre x godina, auto je dobio udarac u tocak bocno, sila udarca se prenela na kraj letve koji se iskrivio, i odmah je zamenjen drugim, i trap je centriran, ali izgleda da se silina udara prenela i na puz letve, tacnije neki zub je "popio" deformitet sto se odrazilo na odmotavanje volana, mada se i na motanje osecalo, jednostavno se u seckanju odmotavao, kocio, ruzan osecaj jako...

Auto sam nastavio da vozim tako, i postepeno se smanjivalo, da bi prakticno nestalo, kapiram da su se iskrivljeni zubi od gnjecenja i trenja vratili u normalu...
Tokyo Slep Sluzba 061 306 306 4 ili ti 061 3 063 064

salito

Poruka od salito » četvrtak, 22. okt. 2015. u 22:34h

Samo da javim, radio sam mali servis i dolio sam ulje u servo. Malo se bolje ponasa, nema toliko osecaja klackalice, ali i dalje se cuje kada se mota volan. Pomirio sam se sa sudbinom, dok ne otkaze nesto, tako cu da vozim.

Hvala na savetima,
Pozdrav!

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » petak, 23. okt. 2015. u 09:49h

Да те утешим око отказивања . Пре 4 године када сам узео фокуса мк1 , чула се серво пумпа про мотању . 4 године касније и 60 000 км више , ауто се чује као виљушкар када се мота волан , серво пумпа има аксијални луфт ,али ради и даље посао и не пушта уље .
Тако да се не секирај да ће да окаже одједном , има да се навозаш пре него што нешто цркне .
Наравно то све мене не оправдава што сам лењ да заменим пумпу другом која кошта 20 е

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“