A jeli u Evropi nema all-season guma (za sve vremenske uslove)? Ja koristim takve gume od kada sam poceo da vozim i nikad ni najmanjih problema ... a zivim na mestu gde padne daleko vise snega nego bilo gde u Srbiji (ne racunajuci planinske delove naravno). Ustvari imao sam problema dok sam vozio Mustanga zimi, jer je on zadnja vuca, a od kada vozim Yaris i Eclipse - nema ni najmanjih problema.dule0911 piše:Drasticno losije kocenje, pri normalnom kocenju nema razlike, ali pri naglom je razlika ogromna.
Najbolje je platiti uslugu cuvanja guma kad vec nemas gde da ih drzis.
Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 14432
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- mbole
- Poruka: 14993
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
M+S=mud + snow, tj blato i sneg=prava zimska guma
Guma preko 5 godina starosti i jeste losa. To sto ti vidis je samo povrsina gume, i ona moze biti predivna, al dzaba kad je u unutrasnjosti propala.
Iz pravilnika o podeli...
"Pneumatici na istoj osovini vozila moraju biti jednaki prema proizvođaču, tipu,
vrsti (letnji, zimski), konstrukciji (radijalni, dijagonalni i sa ukrštenim pojasevima),
nosivosti i dimenzijama."
Sad, ne znam tacno sta im je "tip", al mi jako mirise da se to odnosi na isti model.
Za all seazon sa jedne strane mislim da ima nedorecenosti u zakonu (ne tvrdim), a sa druge, all seazon nit je dobra ko letnja leti, nit je dobra ko zimska zimi, samo je manje losa.
Zimska oprema motornih vozila, osim za vozila vrsta L, K, T i C, u smislu ovog
pravilnika, podrazumeva:
1) pneumatike za zimsku upotrebu (npr. M+S, Snow Winter i dr.) na svim
točkovima vozila vrste M1 i N1;
Guma preko 5 godina starosti i jeste losa. To sto ti vidis je samo povrsina gume, i ona moze biti predivna, al dzaba kad je u unutrasnjosti propala.
Iz pravilnika o podeli...
"Pneumatici na istoj osovini vozila moraju biti jednaki prema proizvođaču, tipu,
vrsti (letnji, zimski), konstrukciji (radijalni, dijagonalni i sa ukrštenim pojasevima),
nosivosti i dimenzijama."
Sad, ne znam tacno sta im je "tip", al mi jako mirise da se to odnosi na isti model.
Za all seazon sa jedne strane mislim da ima nedorecenosti u zakonu (ne tvrdim), a sa druge, all seazon nit je dobra ko letnja leti, nit je dobra ko zimska zimi, samo je manje losa.
Zimska oprema motornih vozila, osim za vozila vrsta L, K, T i C, u smislu ovog
pravilnika, podrazumeva:
1) pneumatike za zimsku upotrebu (npr. M+S, Snow Winter i dr.) na svim
točkovima vozila vrste M1 i N1;
Djak pesak 

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
I prikljucnim vozilima za M1 i N1, meni ce danas biti gotove alu sa farbanja za prikolicu i montiram C zimske 

- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Kad je sneg I led - "mora (citat iz pravilnika)" zimska oprema
Kad nije sneg iled - "moze (citat iz pravilnika)" zimska oprema (a ne "mogu letnje gume", kako ovdasnji tumace).
U prevodu, ako nije sneg I led ne mora zimska oprema, znaci nema ni kazne.
Nisu sve M+S zimske, neke su "all season", prakticno, skoro pa letnje gume, ali sa specificnom sarom, pogodnom za blato I bljuzgavicu.
To su one koje imaju M+S, ali nemaju planinu I pahulje.
Zimske gume, prave, imaju onaj "triglav" sa pahuljama I to su jedine gume za sneg I hladnocu, prave dugotrajne I teske zimske uslove.
Koje imaju planinu, imaju I M+S.
Tako kazu proizvodjaci guma.
Kad nije sneg iled - "moze (citat iz pravilnika)" zimska oprema (a ne "mogu letnje gume", kako ovdasnji tumace).
U prevodu, ako nije sneg I led ne mora zimska oprema, znaci nema ni kazne.
Nisu sve M+S zimske, neke su "all season", prakticno, skoro pa letnje gume, ali sa specificnom sarom, pogodnom za blato I bljuzgavicu.
To su one koje imaju M+S, ali nemaju planinu I pahulje.
Zimske gume, prave, imaju onaj "triglav" sa pahuljama I to su jedine gume za sneg I hladnocu, prave dugotrajne I teske zimske uslove.
Koje imaju planinu, imaju I M+S.
Tako kazu proizvodjaci guma.
- popovicvl
- Poruka: 5668
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Ne znam gde si nasao ovo moze (citat iz pravilnika)?Vladan piše:Kad nije sneg i led - "moze (citat iz pravilnika)" zimska oprema (a ne "mogu letnje gume", kako ovdasnji tumace).
U periodu od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena zimskom opremom ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Van navedenog perioda vozila mogu biti opremljena zimskom opremom.
- novi81
- Poruka: 661
- Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h
Za ms oznaku min 30 posto gazeće površine treba da bude u "drenažnim" kanalima. Da bi odvelo vodu. Tako da to ne znači puno.
Talk softly, tread carefully and carry a big gun.
Talk softly, tread carefully and carry a big gun.
- milan_gt
ma ima ukupno 1% m+s univerzalnih u prodaji i na kolima tako da nemojte drkati pojmove molim vas
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
EDit: Pogresno sam procitao u tvom postu. "Moze" se odnosi na period.popovicvl piše:Ne znam gde si nasao ovo moze (citat iz pravilnika)?Vladan piše:Kad nije sneg i led - "moze (citat iz pravilnika)" zimska oprema (a ne "mogu letnje gume", kako ovdasnji tumace).
U periodu od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena zimskom opremom ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Van navedenog perioda vozila mogu biti opremljena zimskom opremom.
Ali sve jedno, zimska oprema mora samo ako je sneg i led, u suprotnom ne mora, ali moze, isto kao sto moze i leti ...
Moj Fusion je stigao sa Hankook M+S all seasons. I trajale su ... nekoliko godina.milan_gt piše:ma ima ukupno 1% m+s univerzalnih u prodaji i na kolima tako da nemojte drkati pojmove molim vas
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
[youtube][/youtube]
Nije mi jasan zakon o saobracaju,kao ni ovi organi sto treba taj zakon da sprovode?!Kako se tolerise ovakvo,nazovi vozilo u saobracaju? Niti registrovani,naravno bez signalizacije...Tehnicki pregled da ni ne spominjem...nisu u stanju cak ni da okace ono svetlo za bajseve, sto kinezi prodaju za 80 kinti.Posebno me iritiraju majmuni sto voze one Arane za secenje ogrevnog drveta.Uglavnom ih srecem po gradu u sumrak i niko,ali bas niko od njih nema nikakvo osvetljenje.Takoreci ne razlikuju se od ovih osakacenih ''dijana'',sto ovi sakupljaci sekundarnih sirovina voze.Zasto se njima to tolerise?
Sa druge strane nas, obicne vozace, drzava gleda samo kako da klepi po usima raznim atestima.Pitanje je dana kada ce izaci zakon da za svaku zamenjenu sijalicu mora atest.
Nije mi jasan zakon o saobracaju,kao ni ovi organi sto treba taj zakon da sprovode?!Kako se tolerise ovakvo,nazovi vozilo u saobracaju? Niti registrovani,naravno bez signalizacije...Tehnicki pregled da ni ne spominjem...nisu u stanju cak ni da okace ono svetlo za bajseve, sto kinezi prodaju za 80 kinti.Posebno me iritiraju majmuni sto voze one Arane za secenje ogrevnog drveta.Uglavnom ih srecem po gradu u sumrak i niko,ali bas niko od njih nema nikakvo osvetljenje.Takoreci ne razlikuju se od ovih osakacenih ''dijana'',sto ovi sakupljaci sekundarnih sirovina voze.Zasto se njima to tolerise?
Sa druge strane nas, obicne vozace, drzava gleda samo kako da klepi po usima raznim atestima.Pitanje je dana kada ce izaci zakon da za svaku zamenjenu sijalicu mora atest.
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- Dalmatinac
- Poruka: 1257
- Član foruma od: subota, 27. jul 2013. u 13:55h
- Kontakt:
Cool snimak, koja je kamera?
Interesantno je da ovo moze u saobracaj a ja ne mogu zbog tanih stakala. 'bem ti drzavu
Interesantno je da ovo moze u saobracaj a ja ne mogu zbog tanih stakala. 'bem ti drzavu
- Pančevac
you tube 
O tome i slicnim stvarima i pricam...

O tome i slicnim stvarima i pricam...
- Dalmatinac
- Kontakt:
Mislim da li si ti snimao sa svojom kamerom? Posto je snimak jako dobar 

- Pančevac
Nemam kameru.Skinuo sa neta
- Dalmatinac
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Da si Rom onda bi iti mogao da voziš svašta. Jer na žalost postalo je da se izlače na nacionalnoj osnovi.
Sjećam se kakva sa prašina digla kad je obezbjeđenje u McDonald's-u u NS izbacila male cigančiće iz restorana. Žena koja ih je uvela optužila Mek za nacionalizam, a kasnije sam čitao na netu komentare ljudi, koji su vidjeli ranije te cigančiće kako prave probleme u tom istom Meku.
Takođe isto se digla hajka na vozača JGSPa koji nije htjeo da pusti ciganku bez karte u autobus, a kada neko drugi ne može da uđe, to nikog nije briga.
A ti cigani su najgori, u autobusu smrde, dernjaju se, uđu prljavi i kaljavi pa i tebe još isprljaju.
Ali eto, došlo vrjeme da je bolje u Srbiji biti cigan, nego Srbin...
Sjećam se kakva sa prašina digla kad je obezbjeđenje u McDonald's-u u NS izbacila male cigančiće iz restorana. Žena koja ih je uvela optužila Mek za nacionalizam, a kasnije sam čitao na netu komentare ljudi, koji su vidjeli ranije te cigančiće kako prave probleme u tom istom Meku.
Takođe isto se digla hajka na vozača JGSPa koji nije htjeo da pusti ciganku bez karte u autobus, a kada neko drugi ne može da uđe, to nikog nije briga.
A ti cigani su najgori, u autobusu smrde, dernjaju se, uđu prljavi i kaljavi pa i tebe još isprljaju.
Ali eto, došlo vrjeme da je bolje u Srbiji biti cigan, nego Srbin...
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Pančevac
Sve je tacno sto si rekao.
Ali,ima i ovih koji narusavaju bezbednost sa onim ''samohotkama''(jer vozilo po meni nije adekvatna rec) za secenje drva (verovatno vecina zna o cemu govorim),nisu hRomi i ko im daje pravo da budu u saobracaju? nemaju ni svetlosnu signalizaciju,a nisu ni registrovani.

Ali,ima i ovih koji narusavaju bezbednost sa onim ''samohotkama''(jer vozilo po meni nije adekvatna rec) za secenje drva (verovatno vecina zna o cemu govorim),nisu hRomi i ko im daje pravo da budu u saobracaju? nemaju ni svetlosnu signalizaciju,a nisu ni registrovani.
- Ford_III
- Poruka: 1007
- Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h
Ne bitno da li si rom ili ne svako mora da odgovara po zakonu.U srbiji se ne radi o tome koje si nacionalalnosti vec o tvom finansijskom statusu.
Jednostavno ako si socijalni slucaj odnosno korisnik socijalne zastite onda spadas u ugrozenu grupu sto fakticki znaci da bilo sta da napravis tesko da ce da te osude pogotovo ako je neki mali prekrsaj u pitanju.Jer oni i ako te osude ti naravno nemas odakle da platis.
E sad drugo je pitanje odakle im auto.Pa naravno ljudi rade na crno,naravno snalazi se ko kako zna da bi preziveo a auto kojim voze je prijavljen na nekog drugog.Tako da ta prica o Romima ili bilo koje druge nacionalnosti ne pije vodu.Ti ako vozis forda mladjeg od 15 god znaci da imas novca da platis i kaznu.Jednostavno tako se to posmatra.Ovi sto skupljaju sekundarne sirovine to im je npr jedini izvor finansija odnosno nacin da prezive jer naravno socijalna zastita u srbiji i nije neka mogucnost da ces da prezivis i preguras ceo mesec.To je jednostavno socijalno gledanje za koje prolazi zatvaranje ociju.Samim tim ako ih neko i kazni to znaci da srbija mora da tuzi samu srbiju jer ljudi nemaju odakle da plate.
Ovo sto je napisao Iosis uoste nije tacno i to je cisti rasizam i diskriminacija.Pa ne bave se samo Romi sekundarnim sirovinama.Danas se time bave svi neko na veliko neko na malo.
Ovde je uvek bilo i bice ako imas para onda je ne bitno ko si i sta si onda si ok i ljudi nece da te pljuju.
A ako nemas i ako si sirotinja onda udari po njih.
Jednostavno ako si socijalni slucaj odnosno korisnik socijalne zastite onda spadas u ugrozenu grupu sto fakticki znaci da bilo sta da napravis tesko da ce da te osude pogotovo ako je neki mali prekrsaj u pitanju.Jer oni i ako te osude ti naravno nemas odakle da platis.
E sad drugo je pitanje odakle im auto.Pa naravno ljudi rade na crno,naravno snalazi se ko kako zna da bi preziveo a auto kojim voze je prijavljen na nekog drugog.Tako da ta prica o Romima ili bilo koje druge nacionalnosti ne pije vodu.Ti ako vozis forda mladjeg od 15 god znaci da imas novca da platis i kaznu.Jednostavno tako se to posmatra.Ovi sto skupljaju sekundarne sirovine to im je npr jedini izvor finansija odnosno nacin da prezive jer naravno socijalna zastita u srbiji i nije neka mogucnost da ces da prezivis i preguras ceo mesec.To je jednostavno socijalno gledanje za koje prolazi zatvaranje ociju.Samim tim ako ih neko i kazni to znaci da srbija mora da tuzi samu srbiju jer ljudi nemaju odakle da plate.
Ovo sto je napisao Iosis uoste nije tacno i to je cisti rasizam i diskriminacija.Pa ne bave se samo Romi sekundarnim sirovinama.Danas se time bave svi neko na veliko neko na malo.
Ovde je uvek bilo i bice ako imas para onda je ne bitno ko si i sta si onda si ok i ljudi nece da te pljuju.
A ako nemas i ako si sirotinja onda udari po njih.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- Pančevac
Neke stvari si malo pomesao.Nisam rekao da su sakupljaci sekundarnih sirovina romi.Sakupljaci su sakupljaci pa ko god da je,a oni uglavnom, poseduju ta cuda. I ne radi se o omalovazavanju.Teskim radom zaradjuju i vozaci traktora recimo,kao jedini vid zarade,pa se vecina,kazem vecina pridrzava zakona.Poslednji da moraju da ugrade zuto rotaciono svetlo....A ako je neko siromasan niko mu ne daje za pravo da ugrozava neciji zivot,kao na snimku koji sam gore postavio.Ako nisi sposoban da se drzis osnovnog zakona,kolica u ruke i teraj! Ma koje god nacije i boje bio.
edit:Poenta moje price je da vozaci osakacenih diana i ''drvosece'' voze neregistrovani ,bez vozacke dozvole i bez osvetljenja u uslovima slabije vidljivosti.Tehnicki neispravni.
edit:Poenta moje price je da vozaci osakacenih diana i ''drvosece'' voze neregistrovani ,bez vozacke dozvole i bez osvetljenja u uslovima slabije vidljivosti.Tehnicki neispravni.
- mbole
- Poruka: 14993
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Jedan od problema koji policija ima sa "vozacima" ovakvih naprava je sto "ne postoje".
Zive sto bi se reklo, ispod radara.
Nema adresu, nema ni licnu kartu, i ako je ima tamo gde je kao adresa, karton naselje odavno ne postoji, a ako i postoji, nema njega.
Tako da je besmisleno pisati im kazne.
E sad... da bi trebali da im zaplene "auto" na licu mesta, trebali bi, al ...
Zive sto bi se reklo, ispod radara.
Nema adresu, nema ni licnu kartu, i ako je ima tamo gde je kao adresa, karton naselje odavno ne postoji, a ako i postoji, nema njega.
Tako da je besmisleno pisati im kazne.
E sad... da bi trebali da im zaplene "auto" na licu mesta, trebali bi, al ...
Djak pesak 

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Naravno da ne skupljaju samo cigani sekundarne sirovne, to radi i moj ujak s nekim svojim prijateljem. Ali koriste kombi koji ima svjetla, koji nije u raspad stanju.
Nije rasizam, nego pro*eravanje kojekavih NVO i kakvih bakrača, pa to onda cigani koriste.
Ovo za Mek nije bio rasizam, nego realno, treba ih pustiti unutra, pa da prave svinjariju, čisto sumnjam da ako bi ti imao svoj restoran dopustio im da unutra uznemiravaju goste. A znam, viđao sam cigančiće oko Meka u centru NSa, nisu ni malo bili mirni.
Isto tako i za kartu, cigani je ne plaćaju, plate oni koji idu za Šangaj jer nemaju drugog prevoza i lakše ih je kontrolisat na ulazu. Ali oni koji se voze linijama po gradu, samo ulete na 2. ili 3. vrata.
O kulturi da ne pričam, jednom sjedim, ulazi ciga, sjeda do mene, tačnije skače na sjedište, zalakti me u stomak i ništa, da je bar rekao A, MU, BEE, kao da nije ništa.
Onda uđu unutra pa se dernjaju, skaču, kao majmuni preko ostalih putnika. Da mu nešto kažeš, ispao bi fašista.
Znači takvi treba da se voze besplatno i zaebavaju ostale koji plate kartu? Pa nije u redu.
Ali je postalo tako da ako je manjina, čim mu se zaprjeti neka kazna onda se poziva na manjinu i prava manjina.
Nije rasizam, nego pro*eravanje kojekavih NVO i kakvih bakrača, pa to onda cigani koriste.
Ovo za Mek nije bio rasizam, nego realno, treba ih pustiti unutra, pa da prave svinjariju, čisto sumnjam da ako bi ti imao svoj restoran dopustio im da unutra uznemiravaju goste. A znam, viđao sam cigančiće oko Meka u centru NSa, nisu ni malo bili mirni.
Isto tako i za kartu, cigani je ne plaćaju, plate oni koji idu za Šangaj jer nemaju drugog prevoza i lakše ih je kontrolisat na ulazu. Ali oni koji se voze linijama po gradu, samo ulete na 2. ili 3. vrata.
O kulturi da ne pričam, jednom sjedim, ulazi ciga, sjeda do mene, tačnije skače na sjedište, zalakti me u stomak i ništa, da je bar rekao A, MU, BEE, kao da nije ništa.
Onda uđu unutra pa se dernjaju, skaču, kao majmuni preko ostalih putnika. Da mu nešto kažeš, ispao bi fašista.
Znači takvi treba da se voze besplatno i zaebavaju ostale koji plate kartu? Pa nije u redu.
Ali je postalo tako da ako je manjina, čim mu se zaprjeti neka kazna onda se poziva na manjinu i prava manjina.
Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Ford_III
- Poruka: 1007
- Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h
Ok ako to vec u Bg rade onda je zaista sramotno i ne opravdano.Ovde kod mene u Boru su vaspitani i kulturni i ne pada im napamet da tako nesto urade.Mozda zato sto je i mali grad ovde se otrprilike svako poznaje iz vidjenja. Ja sam i sam radeo pre za NVO ali na tako nesto nikada nismo radili.Mi smo pisali projekte u vidu zdravstvenog osiguranja,pomoci oko prikupljanja dokumentacije itd.Ali da ne ulazimo sada u to i da ne odemo u off.
Ja pre neki dan isao za borsko jezero ovi kamioni za drva pa to nemaju ni tablice ni signalizaciju,svetla a policije nigde.Traktori izlaze na put bez narandzaste rotacije.A ovi kontrolisu nas i ubacujju nam neke nove besmislene zakone kao zakone.Pored toliko puteva,koji treba da se urade oni ubacuju ono sranje za folije.
Ja pre neki dan isao za borsko jezero ovi kamioni za drva pa to nemaju ni tablice ni signalizaciju,svetla a policije nigde.Traktori izlaze na put bez narandzaste rotacije.A ovi kontrolisu nas i ubacujju nam neke nove besmislene zakone kao zakone.Pored toliko puteva,koji treba da se urade oni ubacuju ono sranje za folije.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Da upitam....Ima li neko iskustva sa ovim radar/laser detektorima sto se prodaju preko ebay-a? Kao ovaj npr. http://www.ebay.co.uk/itm/New-Car-Anti- ... SwuWVWEz9g
Rade li zaista?
Rade li zaista?
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- milan_gt
Ja sam imao dok je bilo legalno..odradjivali su dobro, tj stignem da spustim 20kmh dok me ne upucaju..
sad treba neko vreme navike da reagujes odmah..i da se molis da tad nije niko iza tebe, jer raspalis po kocnici kolko mozes
sad treba neko vreme navike da reagujes odmah..i da se molis da tad nije niko iza tebe, jer raspalis po kocnici kolko mozes

-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Hm nisam znao da ti ostavljaju tako malo vremena za reakciju. Ali u svakom slucaju mnogo hvala na info.
By the way koji si detektor imao, koje marke?
By the way koji si detektor imao, koje marke?
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
- milan_gt
Ne znam stvarno, davno je bilo..
A koliko bi ti vremena
to vreme ne zavisi od detektora nego od lasera jer mu ne treba mnogo, imas 2s max, 1 dok reagujes i 1 dok ukocis, pa kolko ukocis
al to je sasvim dovoljno
A koliko bi ti vremena