Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
Koristio sam tako nešto. Prije 10ak godina. Ćale popi*dio, jer je do mora platio 3 kazne, ali ajde da je bilo prekoračenje, nego dva puta po 5 na sat izna ograničenja i treća 10 i to u Hercegovini gdje stoji ograničenje 50 zbog 4 kuće koje su odavno napuštene...
Ne sjećam se imena, ali bilo je nešto Cobra. Isplatio je svoju cjenu, od tada čini mi se 100 maraka ili 100€.
One stare radare je detektovao na kilometar, čak i prije nego što imaš optičku vidljivost. Laserski kako počne da ti mjeri brzinu.
Ali postao beskorisan od kako su uveli optičke radare, jer oni ne emituju nikakav signal kada mjere brzinu. Pa nema šta da detektuje.
Mene je spasio par puta, mada nisam išao puno od dozvoljenog, 10-15 na sat pa sam mogao usporiti.
Ne sjećam se imena, ali bilo je nešto Cobra. Isplatio je svoju cjenu, od tada čini mi se 100 maraka ili 100€.
One stare radare je detektovao na kilometar, čak i prije nego što imaš optičku vidljivost. Laserski kako počne da ti mjeri brzinu.
Ali postao beskorisan od kako su uveli optičke radare, jer oni ne emituju nikakav signal kada mjere brzinu. Pa nema šta da detektuje.
Mene je spasio par puta, mada nisam išao puno od dozvoljenog, 10-15 na sat pa sam mogao usporiti.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Kako care opticki, otkud to?
- pancerFF
- Poruka: 1076
- Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h
Ovi novi su svi laserski.
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.
- Iosis
- VIP
Optički, radi kao kamera. Nema ništa da šalje prema tebi.
Mogu da ih koriste samo na krivinama.
Policajac koji mjeri ima dva markera na nišanu, okine jedan pa drugi, na osnovu vremena između izračuna tvoju brzinu.
Više ga i ne koristimo.
Tako je ćaletu rekao neki poznanik, policajac.
A znam i ja prije nego što smo zo saznali, vidimo patrolu da nas mjeri i uređaj ne pišti. Mi mislili folira, a nije imao koga drugog jer smo bili jedini na putu.
Ako je taj poznanik rekao njemu pogrešno, onda i ja griješim. Ali znam da taj uređaj više nije detektovao radare.
Osim ako im nisu promjenili spektar, koji naš uređaj ne može da detektuje.
Mogu da ih koriste samo na krivinama.
Policajac koji mjeri ima dva markera na nišanu, okine jedan pa drugi, na osnovu vremena između izračuna tvoju brzinu.
Više ga i ne koristimo.
Tako je ćaletu rekao neki poznanik, policajac.
A znam i ja prije nego što smo zo saznali, vidimo patrolu da nas mjeri i uređaj ne pišti. Mi mislili folira, a nije imao koga drugog jer smo bili jedini na putu.
Ako je taj poznanik rekao njemu pogrešno, onda i ja griješim. Ali znam da taj uređaj više nije detektovao radare.
Osim ako im nisu promjenili spektar, koji naš uređaj ne može da detektuje.
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
I to je laserski uredjaj. Te opticke imas ali stacionarne koji mjere brzinu na osnovu vremena u kojem si presao rastojanje izmedju njih i rade na principu automatskog prepoznavanja registarskih tablica.
Problem sa laserskim uredjajima je u tome sto im je snop dosta uzi nego radarski i moze biti da ga detektor ne pokupi pa zato i ne pisti.
Problem sa laserskim uredjajima je u tome sto im je snop dosta uzi nego radarski i moze biti da ga detektor ne pokupi pa zato i ne pisti.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- Iosis
- VIP
One iz ruke je, što ih zovu pištoljima je detektovao, ali one kasnije što su stigli, što ih montiraju na tronožac, njih ne detektuje. A takvih su sada svi po BiH, nisam odavno vidio onaj iz ruke.
A sada su počeli da postavljaju one koji sami snimaju, ostave ih negdje i odu.
A sada su počeli da postavljaju one koji sami snimaju, ostave ih negdje i odu.
- Dzigi Bau
- Poruka: 116
- Član foruma od: nedelja, 20. okt. 2013. u 18:14h
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=56C744B1
Crveni pravougaonici predstavljaju vozila na parkingu.
Radnja tece ovako. Na parkingu su sva vozila rasporedjena po slici, a vozila 1,2 i 3 nisu tu.
Prvo dolazi vozilo 1 i parkira se kao na slici.
Iza njega se parkira vozilo broj 2.
Nakon toga se pored vozila broj 1 parkira vozilo broj 3.
Pitanje glasi, ko je zagradio vozilo broj 1?
Da li je to 2 ili 3?
Crveni pravougaonici predstavljaju vozila na parkingu.
Radnja tece ovako. Na parkingu su sva vozila rasporedjena po slici, a vozila 1,2 i 3 nisu tu.
Prvo dolazi vozilo 1 i parkira se kao na slici.
Iza njega se parkira vozilo broj 2.
Nakon toga se pored vozila broj 1 parkira vozilo broj 3.
Pitanje glasi, ko je zagradio vozilo broj 1?
Da li je to 2 ili 3?
- van
- VIP
- Poruka: 9045
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Зависи колико места има између аутомобила , ако не може да изађе бочно , онда га је заградио бр 2 , а ако може бочно онда га је заградио бр. 3
- Dzigi Bau
Moze da izadje bocno.
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Zagradio se sam, ko ga je terao da se tu parkira umesto ispred kioska kao sav normalan svet.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- Dalmatinac
- Poruka: 1257
- Član foruma od: subota, 27. jul 2013. u 13:55h
- Kontakt:
Pre neki dan imao dve zesce situacije. U prvoj cekam da se kolona pomeri i da skrenem desno na prvo slobodno parking mesto. Taman krenula kolona i krenem da skrecem u desno kad ono bas u tom trenutku sa moje desne strane obilaze me dva kretena na biciklama i jos me psuju. Izadjem i za dlaku da ih sahranim zajedno sa biciklama. Sreca nisu ogrebali auto.
A druga situacija na semaforu... Lik ispred stoji na zaustavnoj, iz drugog smera nema nikoga i polako krece, bez zmigavca ili icega, a ja dolazim iza njega dalje ali sa 40. I ja krenem da skrecem levo na semaforu posto vidim da je ovaj usao dublje u raskrsnicu i opet da kazem bez zmigavca kad od jednom vidim lik sa moje desne strane i hoce u istu ulicu... Interesantno je to sto je doslo fakticki do preticanja unutar raskrsnice. Tu stvarno ne znam ko bi bio kriv
A druga situacija na semaforu... Lik ispred stoji na zaustavnoj, iz drugog smera nema nikoga i polako krece, bez zmigavca ili icega, a ja dolazim iza njega dalje ali sa 40. I ja krenem da skrecem levo na semaforu posto vidim da je ovaj usao dublje u raskrsnicu i opet da kazem bez zmigavca kad od jednom vidim lik sa moje desne strane i hoce u istu ulicu... Interesantno je to sto je doslo fakticki do preticanja unutar raskrsnice. Tu stvarno ne znam ko bi bio kriv
- Dzigi Bau
Drugog parkinga nije bilo u celom tom malom gradicuBojanM piše:Zagradio se sam, ko ga je terao da se tu parkira umesto ispred kioska kao sav normalan svet.

- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8315
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Pa Bojan nije ni pominjao drugi parking već:

BojanM piše:... ispred kioska kao sav normalan svet.

Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- Dzigi Bau
Ja sam se pogresno izrazio 
Pod izjavom da nije bilo drugog parkinga, hteo sam reci da nije imalo nigde drugde da se parkira, ni ispred kioska niti bilo gde

Pod izjavom da nije bilo drugog parkinga, hteo sam reci da nije imalo nigde drugde da se parkira, ni ispred kioska niti bilo gde

- BojanM
- BOFH
Ne razumem. Kako to misliš ne može da se parkira ispred kioska?
Spoiler
Show
P.S. Teram šegu. Ignoriši. 

pozdrav, Bojan

- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8315
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
E pa onda pomeriš kiosk i parkiraš.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- BojanM
- BOFH
A može i tako.
pozdrav, Bojan

- Dzigi Bau
Ne umem jednostavnije da objasnimBojanM piše:Ne razumem. Kako to misliš ne može da se parkira ispred kioska?
SpoilerShowP.S. Teram šegu. Ignoriši.

- mbole
- Poruka: 14993
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Naravno da je bilo gde da se parkira. Samo odatle nije 10 metara do radnje, nego je 100 metara, ili 200 metara.
Al to je predaleko
Ustvari cim prednji tockovi nisu u radnji/kaficu/restoranu.... to je predaleko.
Al to je predaleko

Ustvari cim prednji tockovi nisu u radnji/kaficu/restoranu.... to je predaleko.
Djak pesak 

- Dzigi Bau
Kakvi prednji tockovi, dok mi konobar ne pruzi pice kroz prozor, ja ne racunam da sam otisao autom u kafanu 

- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Priča meni koleginica na bivšem poslu, 'Ma što ne pogledaš po radnjama na Bulevaru?' Reko, ne volim da idem tamo, oko pola 5 - 5 nema gde da se parkira. 'Kako nema gde? Staneš u desnu traku, upališ sva 4, obiđeš 2-3 radnje, pomeriš kola 50 metara dalje, opet tako parkiraš i obiđeš par radnji, valjda ćeš dotle nešto i da pazariš.'
Nači nevera vrste totalna.
Nači nevera vrste totalna.
- mbole
- Poruka: 14993
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
I onda sutra vest u novinama... obesni siledzija isamarao jadnu devojku ni krivu ni duznu na sred Bulevara 

Djak pesak 

- Iosis
- VIP
Naravno, auto mora da se parkira uz sami kafić, po mogućnosti uz sto! Jer ne daj bože, može neko pomislit da si došao pješke.
A šta mislite o otvaranju kafića koji bi imao samo stolove, sa dovoljno prostora između istih da se parkiraju auta, tako da ljudi mogu parkiraju uz sto i tako da piju kafu?
A šta mislite o otvaranju kafića koji bi imao samo stolove, sa dovoljno prostora između istih da se parkiraju auta, tako da ljudi mogu parkiraju uz sto i tako da piju kafu?
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Ne bih imao nista protiv 

- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Juce stojim parkiran u zemunu, stao da nesto izguglam na telefonu. Stao sam u parking mesto iz kojeg je verovatno izasao neki kombi, posto je bilo povece, ali mahinalno se parkiram uz jedan od automobila, znaci ispred mene ima mesta za smart ili nesto do 3.5m sto moze samo bocno da se ugura. To nije sprecilo plavusu da proba da uglavi punta unutra. Ajd, nemam problem sto pokusava, iako joj fali jedno 20cm da bi mogla da smota. Nego sto udje, vidi da ne ide, pa krene da gura moj auto. Ja sviram na prvi dodir jer sam u autu, ali ona i dalje gura iako sam lego na sirenu
Izlazim iz auta, ona kao jel sam te udarila, izviniii... Isparkirao sam se i ostavio budalu, nisam bio raspolozen za raspravke niti sam bio ostecen.
Lancer je bio i okvir tablice tako da me bas briga ali da sam bio sa fiestom...

Lancer je bio i okvir tablice tako da me bas briga ali da sam bio sa fiestom...

Fiesta!!