Dihtung glave x2
Moderator: Dragomir
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1399
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
Re: Dihtung glave x2
E jbg ne osjecam, garaza je ista a auta su se mijenjala, jedino ovaj smrdi, al prvi put ovako jako znalo je po malo ranije, parkirao sam, otisao u kucu vratio se, odvezao u kafanu, popio kafu i kad sam usao u auto jos se jako osjecalo, da nije sta drugo, poceo je zadnjih dana pk da se cuje dok je motor hladan
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
-
- Trovač foruma!
Provjericu za vikend, mozda pusta tamo gdje sam zablokirao, malo selo nema klingerita za kupiti, stavio sam samo lim
-
- Trovač foruma!
Sad sam digao 190 i opet mi izletio antifriz :-(
Bio sam kod majstora, on kaze kad turiram na leru da je njemu normalan pritisak na posudi i i u crijevima, al om testira rukom, nema onaj mjerac sto se navrne na posudu
E sad, ovako ja laicki da pitam nesto, dal mene moze zajebavati waste gate ventil, jel on u zadnje vrijeme klikti, pa kontam da ne otvori krilca i sav pritisak sabije u motor
I da, kako se to testira pravilno sa mjeracem na posudi, koliki pritisak na koliko obrtaja, jel ima kakva tabela
Bio sam kod majstora, on kaze kad turiram na leru da je njemu normalan pritisak na posudi i i u crijevima, al om testira rukom, nema onaj mjerac sto se navrne na posudu
E sad, ovako ja laicki da pitam nesto, dal mene moze zajebavati waste gate ventil, jel on u zadnje vrijeme klikti, pa kontam da ne otvori krilca i sav pritisak sabije u motor
I da, kako se to testira pravilno sa mjeracem na posudi, koliki pritisak na koliko obrtaja, jel ima kakva tabela
-
- Trovač foruma!
danas sam penjao auto na ivicnjak, onako poprilicno visok, tocak po tocak i dok sam ga popeo u autu nisam mogao vise da budem od smrada, sta da radimtotti piše:Sagni se i pogledaj da ti se nije neka kesa zalepila na auspuh.
- CrnaTica
- Poruka: 363
- Član foruma od: nedelja, 8. apr. 2012. u 23:49h
-
- Trovač foruma!
ne mogu, daleko mi a nece ford niko tebre a imam audija da uzmem 2.5 -180 ks, glupo je reci kao nov al jbg kao nov je i za mene bi bio bez marze, znaci dzaba para sa 250 000 regularnih servisiranih u eu
-
- Trovač foruma!
Opet ja, danas upalim auto i odvrnem cep od prelivne posude, bila je pod pritiskom iako auto nije vozen 24 h i dimi na bocu gusti dim, dospem litru vode koliko je moglo da stane do max oznake i dalje dimi. Dihtung??? Bil vrijedilo probati stegnuti glavu?
Poslano sa mog V1_Viper_I koristeći Tapatalk
- SimkeFordMK3
- Poruka: 718
- Član foruma od: subota, 17. mar. 2012. u 02:09h
Imaš li grejanje u autu?
RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama.."
-
- Trovač foruma!
Ima, i ne dimi bijelo, nema nista na cepu od prelivne, nista na mjeracu od ulja, samo hrpa zraka u sistemu... Sinoc dospem litru vode, onda ga upalim da radi na leru bez cepa spusti se nivo ispod minimuma i onda sam pomalo dolijevao zavrtao cep i odvrtao i uspio uglaviti jos litru do maximuma ali dzaba opet ima zraka koliko hoces, na oba mala crijeva dolazi i cuje se kao da puses u slamku
- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Труди се да то утеривање у гаражу изведеш са што нижим обртајима . Типа 1200 максимум и полако дозирај квачило . Овако турираш ауто са квачилом које проклизава , сигуран је пут да да спалиш .
-
- Trovač foruma!
Aaa, nesporazum, taj je problem davno rijesen, zeza me ovo nabijanje pritiska u prelivnu posudu. Nisam htio otvarati novu temu kad vec imam sve probleme otvorene 

-
- Trovač foruma!
Jel moguce da ode dihtung glave ili glava a da CO2 test kaze da je ok?
- zeteks
- Poruka: 1296
- Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h
Moguce. Sve zavisi na kom mestu je dihtung otisao. Ako je na mestu izmedju cilindra i otvora na bloku i glavi kroz koji prolazi rashladna tecnost, onda je vrlo verovatno da se pojave izduvni gasovi u rashladnoj tecnosti.
-
- Trovač foruma!
Moracu skidati glavu nazalost, baca bijeli dim na leru da se ne moze stajati iza auta. Danas su me u ovon radioni gdje su testirali paru obradovali da nije dihtung nego da vidim da nije otpalo pero na pumpi ali s ovoliko bijelog dima nemam sta gledati. Cudi me da vise dimi i veci pritisak pravi na leru nego pod turazom, prvi put je bilo obrnuto, na leru normalno, das gas antifriz ide van
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Mene trenutno isto zezaju mehurici vazduha u boci..ujutru cu da vidim prvo da premostim onaj hladnjak egr-a da nije on probio negde..al mi nigde na izduv ne pusi nit sam primetio da gubi vodu..samo nabija vazduh u bocu..
Prvo mi je gubio grejanje i podizao temperaturu na par sek i onda sve u normali..tj napravi vazdusni cep pa zeza..
Prvo mi je gubio grejanje i podizao temperaturu na par sek i onda sve u normali..tj napravi vazdusni cep pa zeza..
-
- Trovač foruma!
Ja sam ga davno bacio u smece, nike mi trebao a lakse za nasuti pjenu u turbinu kad mi dodje da je cistim
Moja pretpostavka je da je glava pukla, htio sam hidro test prvi put al me onaj baja sto je radio odgovorio, bio dihtung vidljivo dobio na 2 mjesta i kaze nemas sta gledati, samo poravnaj i novi dihtung
Bilo bi lijepo staviti nove vijke da se to pravo stegne da mi vise ne pravi problem al gdje ih kupiti i ima li neki pouzdan proizvodjac
Ako mislis da je do hladnjaka egr-a moralo bi biti čađi u tekucini...
Moja pretpostavka je da je glava pukla, htio sam hidro test prvi put al me onaj baja sto je radio odgovorio, bio dihtung vidljivo dobio na 2 mjesta i kaze nemas sta gledati, samo poravnaj i novi dihtung
Bilo bi lijepo staviti nove vijke da se to pravo stegne da mi vise ne pravi problem al gdje ih kupiti i ima li neki pouzdan proizvodjac
Ako mislis da je do hladnjaka egr-a moralo bi biti čađi u tekucini...
- milan_gt
Ima malo cadji na zidu boce..ono predjes prstom kolko mozes da dohvatis i ostane crno..
-
- Trovač foruma!
I kod mene ima, ma nije to skup posao samo mene mrzi raditi dvaput
Vec bih odvezao auto da skinu glavu al kad smo pricali kaze mi lik ne trebaju novi vijci ni zatezni momenti, on to steze po svom, jbg, al moracu njemu, nemam kome drugom
Vec bih odvezao auto da skinu glavu al kad smo pricali kaze mi lik ne trebaju novi vijci ni zatezni momenti, on to steze po svom, jbg, al moracu njemu, nemam kome drugom
- zeteks
опасан мајстор, зајебао и фабрику.
И код мене су стезли главу по њиховом ислуству ибило је добро. Без бриге по том питању. Битно да он измери колико клипови вире из блока пошто се по томе бира дебљина дихтунга главе.
И код мене су стезли главу по њиховом ислуству ибило је добро. Без бриге по том питању. Битно да он измери колико клипови вире из блока пошто се по томе бира дебљина дихтунга главе.
-
- Poruka: 1028
- Član foruma od: sreda, 11. nov. 2015. u 20:43h
nema tu stezanja po svom. uz svaki dihtung glave dobija se uptstvo na koliko nm I koliko stepeni se steze glava.
- milan_gt
Otis'o mi hladnjak egr-a
-
- Trovač foruma!
Jel ne vire uvijek isto a glavu tanjis i uzimas deblji dihtungzeteks piše:опасан мајстор, зајебао и фабрику.
- zeteks
Компаратором се измери колико клипови вире изнад блока мотора. На основу те мере се бира дихтунг главе. Има их различитих дебљина и имају зарезе на себи у зависности од дебљине. Глава ће се показати на хидротесту да ли је добра. Када равњају главу гледају да минимално скину материјала. Просто је прелижу, да се скину остаци дихтунга.
Када се све намонтира било би добро да премериш компресију. Можда ти је после предходне поправке компресија била већа од фабрички предвиђене па је то утицало на век дихтунга.
Када се све намонтира било би добро да премериш компресију. Можда ти је после предходне поправке компресија била већа од фабрички предвиђене па је то утицало на век дихтунга.
-
- Trovač foruma!
Moguce, uzeo sam zarez tanji dihtung nego sto je bio, bilo je ili jedan zarez tanji ili dva deblji, rekli mi da kupim tanji
Nesto ne vjerujem da se to ovde mjeri tako al bas cu da pitam da vidim odgovore
Mada, opet meni nije jasno, otkud taj dim na prelivnom crijevu kad upalim auto, bas puno nekog dima i jak pritisak, nije para nego bas dim da nije tu sta drugo popucalo, taj motor se kupi za malo razlike u odnosu na rad glave
Nesto ne vjerujem da se to ovde mjeri tako al bas cu da pitam da vidim odgovore
Mada, opet meni nije jasno, otkud taj dim na prelivnom crijevu kad upalim auto, bas puno nekog dima i jak pritisak, nije para nego bas dim da nije tu sta drugo popucalo, taj motor se kupi za malo razlike u odnosu na rad glave