Nemiran rad Focus 1,8 tdci
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 534
- Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h
Re: Nemiran rad Focus 1,8 tdci
Naravno da je bitno gde je koja bila ... jel menjao kodove ?
- Dule.M
- Poruka: 119
- Član foruma od: petak, 15. apr. 2011. u 14:33h
Majstor ti je dunster kao i mnogi koji se tako prave pametni.Imao sam slicnu situaciju sa tresenjem u leru na semaforu itd uglavnom kad je auto zagrejan.Otisao kod jednog cuvenog Fordasa servisera u Beogradu rekao mi cim je otvorio haubu da je zamajac.Ja se pravdao kako ide sve normalno itd ali on uporan i tu nema rasprave pa pobogu valjda on zna.Odem kod drugog manje poznatog otvori haubu i kaze dizne a pa to su simens,one znaju da zezaju dodji pa cemo da sredimo.Na kraju odem kod Dragomira i on mi sa laptopom opravi auto za 10 min pri tom me zajebavao da to kosta 100e a u stvari na kraju mi naplatio 1000 din.Evo proslo je od tada vise od godinu dana sve je kako treba.
Znaci idi da ti to pogleda neko ko zna i hoce a ne da iz daleka daje dijagnoze pa pocne da menja redom dizne,zamajac pa nosace a ono na kraju apdejt softvera a tebe kvar od 1000 din izadje 1000e.
Znaci idi da ti to pogleda neko ko zna i hoce a ne da iz daleka daje dijagnoze pa pocne da menja redom dizne,zamajac pa nosace a ono na kraju apdejt softvera a tebe kvar od 1000 din izadje 1000e.
-
- Poruka: 23
- Član foruma od: utorak, 10. nov. 2015. u 09:46h
Ne znam kako ce mijenjati kodove, samo je odvrtao sarafe i ponovo spajao, nije ga prikljucio na komp poslije stavljanja dizni. E sad ja ne znam kako se ti kodovi mijenjaju???Rankofocus piše:Naravno da je bitno gde je koja bila ... jel menjao kodove ?
Vjerujte da ne mogu zaspat veceras, spisko sam love poprilicno, sutra cu ga zamoliti da mi vrati sve na mjesto i bjezim od njega, a vjerujte ne znam kome da odem

- dax92
-
- Poruka: 7633
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Dzabe i da ti vrati sve na svoje mesto kad ne moze uneti kodove dizni bez odgovarajuce dijagnostike. Trazi mu da vrati pare koje je lepo uzeo, a nije nista uradio.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
-
Jaj sta sam napravio majko moja..... Jel moze da mi vrati dizne na mjesto a da odem kod nekog ko ima dijagnostiku da mi to podesi?
- nikola_focus
- Poruka: 1498
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Platio si cenu neobavestenosti
Ako je provrteo sve 4 dizne onda moraju sve da se skinu, na sto za testiranje kod bosiste, i ako su ispravne odrede se kodovi za svaku diznu posebno, kodovi se dijagnostikom (ali ne bilo kojom) ubacuju u kompjuter auta, i ti dobijes ispravan auto.

Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
-
Hvala Nikola, to je vec nevjerovatan problem, ne poznajem nikoga da se bavi samo diznama, ali sutra cu se raspitat. Samo da ne platim jos vecu cijenu 

- nikola_focus
- Poruka: 1498
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Nije to neki problem, veci je problem sto ce taj i dalje da se naziva majstorom, a tvoj auto ce da bude neispravan do daljeg. Ako su ispravne dizne, i fale samo kodovi, mozes da prodjes sa troskom do 100E. Remont dizne je najmanje 100 po komadu (nisam siguran koliko je za Siemens), ali kodovi su obavezni u svakom slucaju. Mozes i da potrazis fabricke kodove svojih dizni (posto kazes da ih nije ispreturao nego redom menjao), pa da se ti kodovi ponovo ubace u kompjuter, a onu jednu koja je stavljena polovna odneses na proveru i odredjivanje koda. Na mom Fokusu su kodovi bili zalepljeni na onoj plastici stitniku zupcastog kaisa, pogledaj taj deo motora, ili mozda ako imas neku knjizicu za auto, da nije tu ubaceno slucajno..
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
-
Ma mora neko da to radi, ja smijem auto da vozim sad jel tako, ruzno zvuci nema govora i ne moze dobro da povuce.
Problem je sto ce on meni sutra prodavat praznu pricu i pravit me budalom pa se moram svadit to znam, ipak su oni vrhunski majstori sa pneumatskim pistoljem...
Problem je sto ce on meni sutra prodavat praznu pricu i pravit me budalom pa se moram svadit to znam, ipak su oni vrhunski majstori sa pneumatskim pistoljem...
-
- Poruka: 534
- Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h
samo nek ti vrati dizne kako su bile
- mbole
- Poruka: 15005
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Sto kaze Ranko, neka vrati dizne kako su bile. Ukljucujuci i onu tvoju koja kao nije valjala, a svoju "dobru polovnu" neka zadrzi.
Ako sam dobro ispratio sta si kazao da je radio, sada bi trebalo da ti je u cetvrtom cilindru dizna koja je bila na trecem u trecem ona sa drugog... u prvom ta polovna.
Verovatno ce malo da brljavi u pocetku, ali bi brzo trebalo da se vrati na staro.
Ako sam dobro ispratio sta si kazao da je radio, sada bi trebalo da ti je u cetvrtom cilindru dizna koja je bila na trecem u trecem ona sa drugog... u prvom ta polovna.
Verovatno ce malo da brljavi u pocetku, ali bi brzo trebalo da se vrati na staro.
Djak pesak 

-
Auto je jutros upalilo i sam se ugasio, vise nije mogao, i sada je na labudici otisao do "majstora"
Javicu sta je bilo....

Javicu sta je bilo....

- dakiva
- Poruka: 369
- Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:33h
Citam i ne verujem. Mislim da bi bilo fer zbog drugih da se tačno imenuje servis kako bi ga ljudi zaobilazili u širokom luku.
-
Vratili moje stare dizne na svoja mjesta i auto normalno radi, ide, vuce sve standardno.
Bili su fer, nisu mi naplatili ruke i slepanje (uzeli samo 20 KM za gorivo).
Vise nikom ne vozim auto dok se dobro ne raspitam prvo ovdje sta bi otprilike trebao da znam, a onda i oko toga kakav je majstor. Pravo su mi izvukli zivce.
Sto se tice mehanike i ostalog ne znam kako rade, u to ne ulazim niti komentarisem, ali sto se tice cackanja oko dizni, tu su nula.
Bili su fer, nisu mi naplatili ruke i slepanje (uzeli samo 20 KM za gorivo).
Vise nikom ne vozim auto dok se dobro ne raspitam prvo ovdje sta bi otprilike trebao da znam, a onda i oko toga kakav je majstor. Pravo su mi izvukli zivce.
Sto se tice mehanike i ostalog ne znam kako rade, u to ne ulazim niti komentarisem, ali sto se tice cackanja oko dizni, tu su nula.
-
- Poruka: 17
- Član foruma od: utorak, 8. dec. 2015. u 09:20h
- Kontakt:
Ako neznaju na dizne radit sve ostalo je tragedija
Primim platu, platim ratu,kusur zeni,ku*ac meni
- mbole
Cuj, nisu ti naplatili ruke i slepanje
Pa njihova je greska u pitanju, naravno da ne treba da naplate, nije trebalo ni tih 20 da im das.
A jel su ti vratili pare za prvu "popravku"?

A jel su ti vratili pare za prvu "popravku"?
Djak pesak 

-
Dan prije kada je mijenjao te dizne, zamijenio sam i filter goriva. Ruke mi je naplatio za taj dan 30 KM, hajde reko zamijenio je filter. Ma dzaba im sve samo nek mi je auto ispravno i pali ujutro da ne ostajem sa posla.
Ne bih ja to ni dirao dok ne vidim kako djeluju ovi aditivi nego sam se slucajno uvratio reko da ipak majstor pogleda pa me uplasi kad kaze da mi auto radi na tri klipa i da kao takvog ne treba voziti jer moze otici motor...to je naravno utvrdio sa jednim paljenjem auta koji je radio par sekundi...
Ne bih ja to ni dirao dok ne vidim kako djeluju ovi aditivi nego sam se slucajno uvratio reko da ipak majstor pogleda pa me uplasi kad kaze da mi auto radi na tri klipa i da kao takvog ne treba voziti jer moze otici motor...to je naravno utvrdio sa jednim paljenjem auta koji je radio par sekundi...

- DukeLander
- Poruka: 210
- Član foruma od: nedelja, 16. sep. 2012. u 11:37h
Veruj,ti bi osetio da ti motor radi na 3 klipa... secam se kada sam luftirao dizne na Mondeu Mk2,cim otvoris jednu diznu ne trese se samo motor vec ceo auto...
Jedini problem na malo duze staze ti moze praviti pokvarena dizna koja "piski" dizel tj ne rasprsuje jer time taj dizel spira ulje za zidova cilindra tj cilindar ima umanjeno podmazivanje=vece habanje i zagrevanje cilindra i klipa...
Ali opet i to bi primetio gubitkom snage,beli dim na auspuhu...
Ako imas i te simptome onda je stvarno moguc ozboljniji problem sa diznama
Rekao si da ti motor kad je hladan mirno radi,ljulja samo kad je zagrejan na leru,a na 1000 o/m radi mirno... da ti ne radi klip i na tih 1000 om bi osetio nedostatak 1 klipa...
Nemas u blizini nekog sa ozbiljnom dijagnostikom za Forda,da baci pogled?
Jedini problem na malo duze staze ti moze praviti pokvarena dizna koja "piski" dizel tj ne rasprsuje jer time taj dizel spira ulje za zidova cilindra tj cilindar ima umanjeno podmazivanje=vece habanje i zagrevanje cilindra i klipa...
Ali opet i to bi primetio gubitkom snage,beli dim na auspuhu...
Ako imas i te simptome onda je stvarno moguc ozboljniji problem sa diznama
Rekao si da ti motor kad je hladan mirno radi,ljulja samo kad je zagrejan na leru,a na 1000 o/m radi mirno... da ti ne radi klip i na tih 1000 om bi osetio nedostatak 1 klipa...
Nemas u blizini nekog sa ozbiljnom dijagnostikom za Forda,da baci pogled?
... i tako merim vakuum kompresiju motora ...
-
On samo cima kad pustom gas, na leru, cim malo dodam gasa osjetim kao da "zategne" motor i on stoji miran i normalno radi. Vjerovatno je glupo ali imam osjecaj kao da mu neka remenica popustila pa kad je u leru cuje se na desnoj strani motora, kad sjedim za volanom, nesto kao "cvrcanje" gume po metalu, ono ko neka remenica ne znam kako bi objasnio.
Uglavnom sad sam nasuo onu tecnost pa cu da vidim reakciju nakon potrosenog rezervoara
Je li se mogu te dizne provjeriti kompjuterski da se ne skidaju?
Uglavnom sad sam nasuo onu tecnost pa cu da vidim reakciju nakon potrosenog rezervoara

Je li se mogu te dizne provjeriti kompjuterski da se ne skidaju?
- DukeLander
Moze se cuti nosac motora, i kaisevi... mada ako ti tako trese motor verovatno je nosac... nagadjamo u prazno ovako preko tastature...
Dijagnostika bi trebala da vidi ako imas neki problem na diznama... ako dobro znam,ne drzi me za rec...
Dijagnostika bi trebala da vidi ako imas neki problem na diznama... ako dobro znam,ne drzi me za rec...
-
Ma probacu nac nekog sa dijagnostikom koju zna koristit, jbg kad sad svaka supa ima neku dijagnostiku a cisto sumnjam da se bas i razumije kako to radi.
Ili cu na kraju nac Dragomira kao i Dule
Ili cu na kraju nac Dragomira kao i Dule

- mbole
Nekako se bojim da dok ga ne nadjes, usput ce da ti pokvare i ono sto valja (ko sto su vec, al si imao srece pa se "povadio").
Nije Bg tako daleko ko sto izgleda na prvi pogled, a kazu i da mu je nocni zivot najjaci u Evropi

Nije Bg tako daleko ko sto izgleda na prvi pogled, a kazu i da mu je nocni zivot najjaci u Evropi

Djak pesak 

-
Pozzz, nisam se dugo javio u vezi svog forda, posto mi je pao u drugi plan zbog prinove u porodici 
Sipao sam sve aditive i liqui i stp, nije pomoglo. Otisao covjeku koji radi siemens dizne, kad je pogledao rece da ce napravit da radi ko benzinac, al eto sad trenutno nemam vremena da odvezem jedan dan na popravak, uvjek mi trebaju.
Ako neko zna koliko se krecu nove sofersajbne za ovog mog focusa, puce mi jutros na ovoj smrzli, samo linija preko nje. Nudi mi covjek novu, kaze da imaju grijaci i senzor, sa ugradnjom za nekih 230KM, jel to OK?

Sipao sam sve aditive i liqui i stp, nije pomoglo. Otisao covjeku koji radi siemens dizne, kad je pogledao rece da ce napravit da radi ko benzinac, al eto sad trenutno nemam vremena da odvezem jedan dan na popravak, uvjek mi trebaju.
Ako neko zna koliko se krecu nove sofersajbne za ovog mog focusa, puce mi jutros na ovoj smrzli, samo linija preko nje. Nudi mi covjek novu, kaze da imaju grijaci i senzor, sa ugradnjom za nekih 230KM, jel to OK?
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8319
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Ako nemaš sistem koji pali sveta i brisače, kao i instalaciju za grejanje šoferke onda nije OK. Uzmi običnu šajbu bez toga biće još jeftinije
.

Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
- DukeLander
Cek,pukla od mraza? ili je bila naceta,ili je menjana ili je lupan auto