temperatura motora
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: nedelja, 1. nov. 2015. u 11:57h
temperatura motora
Pozdrav svima, ja sam Nebojsa iz Bojevaca kod Surcina. Vozim Forda eskorta 1996,1.8,16 ventila, zetec. Novi sam clan pa tek se upoznajem sa radom foruma.A takodje imam problem. Zamenio sa davac temperature sto pokazuje tem. u kolima, pa mi temperatura kad je radna bude imedju pola i crvenog. Da li je to ok, ili,davac nije bas dobar, posto moj je bio sa plavim kucistem za dzek a sada je crni. Hvala unapred
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4947
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
Re: temperatura motora
za zetec motor sve je normalno dok je u normal polju 

-
- Poruka: 4
- Član foruma od: nedelja, 1. nov. 2015. u 11:57h
Hvala na informaciji.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Bitno je da pali ventilator i da ne kuva ili ne izbacuje vodu.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
- Poruka: 47
- Član foruma od: nedelja, 8. nov. 2015. u 17:39h
Da ne otvaram temu, imam pitanje vezano za radnu temperaturu. Zamijenio sam termostat i radi ovako:
Ugrije se, tj. dođe kazaljka temperature malo iznad sredine "NORMAL" polja, nakon toga opadne na prvu četvrtinu istog. Sad mi se dešava da nakon par kilometara još više opadne, kazaljka bude ispod polja "NORMAL" i tako stoji, i ponekad malo poraste, taman da uđe u "NORMAL". Kolega na drugoj temi je spominjao da kazaljka treba biti na sredini.
Ugrije se, tj. dođe kazaljka temperature malo iznad sredine "NORMAL" polja, nakon toga opadne na prvu četvrtinu istog. Sad mi se dešava da nakon par kilometara još više opadne, kazaljka bude ispod polja "NORMAL" i tako stoji, i ponekad malo poraste, taman da uđe u "NORMAL". Kolega na drugoj temi je spominjao da kazaljka treba biti na sredini.
- mbole
- Poruka: 15005
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
-
Ford mondeo '93. 1.6 16v, ne znam koji je tačno motor, benzinac je. Termostat sam kupio za 15 KM, jer mi prethodni nije radio, pa sam kupio prvi na koji sam naletio. "prošao sam jeftino" 

- mbole
Po iskustvima svih na forumu, samo originalni nisu pravili probleme. Ne znam za konkretan model al za moj auto je orig. bio reda 12 eur sto i nije neka razlika. Najskuplje je kad placas dvaput 
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Djak pesak 

-

Vozio sam auto nekih 15-17 km i prvo je pokazivao temperaturu označeno srvenom crticom, dok se nije otvorio termostat, onda je temperatura spala na mjesto označeno žutom strelicom da bi na kraju spala kao što pokazuje kazaljka. Poslije pomalo oscilirala da bi se na kraju zacementirala tu gdje stoji sad.
- cortina.vr
- Poruka: 160
- Član foruma od: četvrtak, 13. avg. 2009. u 20:40h
Možda zeza termo-davač. Jel imaš dobro grejanje kad tako padne kazaljka?
-
Ne znam šta bih ti rekao, jer grijanje koristim samo da odmaglim stakla. Čini mi se da nije grijanje baš najbolje, ali vozim većinom kratke relacije pa kontam da nije zbog toga.
Poslednja izmena: FM III, na dan ponedeljak, 7. dec. 2015. u 15:02h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Nema razloga da citiraš poruku pre tvoje jer se smatra da odgovaraš na nju, koristi opciju Brzi odgovor ili Odgovori a ne Citiraj
Razlog: Nema razloga da citiraš poruku pre tvoje jer se smatra da odgovaraš na nju, koristi opciju Brzi odgovor ili Odgovori a ne Citiraj
-
Gdje se nalazi termo davač, jel to isto što i termo prekidač?
- darkisa
- Poruka: 140
- Član foruma od: subota, 5. dec. 2015. u 20:33h
kada stoji u mestu i kada ga buces uz brdo on nesmije da predje polovinu sto je u tvom slucaju ok,a sada ti pada malo kazaljka moras da racunas da je sad hladno vreme i da ima jako strujanje vazduha,kod mene je isto tako ja nemam problema.
- mbole
Imas imas, samo ne znas da ih imas 
Ta kazaljka sme da padne koliko za svoju debljinu. Sve preko toga nije normalno, i motor je u nepovoljnom rezimu to jest vozis ko da ti se auto jos nije ugrejao.

Ta kazaljka sme da padne koliko za svoju debljinu. Sve preko toga nije normalno, i motor je u nepovoljnom rezimu to jest vozis ko da ti se auto jos nije ugrejao.
Djak pesak 

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Zavisi od auta do auta, na novim vozilima početak skale nije 0 stepeni već 40-50, i kazaljka nema faktički neograničen broj položaja, već npr desetak sa skokovima od po par mm.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- mbole
Koliko znam kazaljka ni na fici nije 0 stepeni na nultom podeoku.
A na 50 se motor "smrzo". I na 80, a kamoli na 50.
A na 50 se motor "smrzo". I na 80, a kamoli na 50.
Djak pesak 

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Za Fiću ne znam, ali na bilion drugih vozila jeste.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
-
DA, prvenstveno što mi sad kad je hladno potroši boga-oca, kako me ovaj termostat zeza.mbole piše:Imas imas, samo ne znas da ih imas
-
Da se javiom, riješio sam problem sa temperaturom. Bila je u pitanju žica sa termoprekidača ili termodavača, gubila je kontakt i pokazivala netačne podatke o temperaturi. Hvala svima na pomoći, posebno cortina.vr.