Radna temperatura Mondeo
Moderator: Dragomir
- novi81
- Poruka: 661
- Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h
Re: Radna temperatura Mondeo
Da li ih je neko mijenjao? Da li su direktno u antifrizu? Kad ga izvrneš curi li antifriz?
Talk softly, tread carefully and carry a big gun.
- Dalmatinac
- Poruka: 1257
- Član foruma od: subota, 27. jul 2013. u 13:55h
- Kontakt:
Ne znam na kom su mestu, ali 99% da ce izaci nesto antifriza. Sigurno nije mnogo skupo, a iskreno sumnjam da su sva 3 ispravna. Sumnjam da je iko menjao do sada.
- novi81
Tačno ispod gumice balans stange. Kablovi prelaze preko gume. 

- Dalmatinac
- Kontakt:
- novi81
Vozačeve.
- Lucky
- Poruka: 1083
- Član foruma od: sreda, 3. dec. 2014. u 10:44h
to su grejaci slicni grejacu sa starijeg dizela, znaci ili radi ili neradi, sve sto ti treba za proveru je unimer ili jednostavno probna lampa 12v
- novi81
Jel neka razlika između ovih "mokrih " i standardnih za dizele?
Ja sam planirao da ih provjerim i zamjenim kod autoelektričara još odavno pa nikako.
Ja sam planirao da ih provjerim i zamjenim kod autoelektričara još odavno pa nikako.
- Dalmatinac
- Kontakt:
Bio sam danas u radnji auto delova gde nema sta nemaju. Pogledao mi je kroz komp, ti grejaci samo iz originala! Ne moze ni da se poruci!
- Reppa
- Poruka: 977
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
- Kontakt:
Ja do sada prodao dosta tih grejaca zajedno sa kucistem,nijednog neispravnog nisam nasao,uvek proverim ih pre slanja. 

http://www.polovniautomobili.com/reppa
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
A to moze da se ucerezi i na ove sto to nemaju vabricki?
- Dalmatinac
- Kontakt:
Pusti to, kad mislis menjac da mi ugradis?Reppa piše:Ja do sada prodao dosta tih grejaca zajedno sa kucistem,nijednog neispravnog nisam nasao,uvek proverim ih pre slanja.
@ Milane, bila bi fora da mogu redno da se stave 3 komada, pa cim upalis auto odma na radnoj temperaturi ki da imas Webasto

- Reppa
- Poruka: 977
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
- Kontakt:
Januar - Februar?
http://www.polovniautomobili.com/reppa
- Dalmatinac
- Kontakt:
Januar i to pocetak po mogucstvu
- mbole
- Poruka: 14976
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Verovatno, ali ima dosta toga: dva releja, grejaci, osiguraci, veza sa PCM-om...milan_gt piše:A to moze da se ucerezi i na ove sto to nemaju vabricki?
Djak pesak 

- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Jel se uljni termostat za mondeo mk3 dizel nalazi ispod usisne grane na pumpi vode,tj mora da se skida usisna grana?
I gde se ozracuje sistem kod mondea kad se menja antifriz?
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- popovicvl
- Poruka: 5658
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Jel normalno da je antifriz u ekspanzionom sudu hladan posle 50 km puta? Auto pokazuje normalnu temperaturu, greje, no bzv napipam sud, on hladan.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Tebi u ravnici je moguce
- mimiojo
- Poruka: 151
- Član foruma od: subota, 12. nov. 2011. u 11:43h
Nalazi se ispod usisne grane ali ona nemora da se skida.Sistem ozracujes na pumpi za vodu imas veliki sraf sa ravnom glavom.Popustis kad sipas antifriz pre nego sto upalis motor izacice vazduh kad pocne antifriz zavi sraf pali motor.Vozi dok ne nabije radnu, ugasi, doli u bocu koliko fali.Sutra proveri i doli po potrebi.Nesa piše:Jel se uljni termostat za mondeo mk3 dizel nalazi ispod usisne grane na pumpi vode,tj mora da se skida usisna grana?

Dva pravila:1.Ja sam uvek u pravu;2.Cak i kada nisam vazi prvo pravilo
- dzajko75
- Poruka: 188
- Član foruma od: nedelja, 5. jan. 2014. u 21:07h
Moram mali off.
Pre zamene detaljno prouciti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i nezeljenim reakcijama na intervenciju posavetujte se sa vasim majstorom ili se obratiti kolegi sa foruma!
Pre zamene detaljno prouciti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i nezeljenim reakcijama na intervenciju posavetujte se sa vasim majstorom ili se obratiti kolegi sa foruma!

Gde je direktorka?
Direktorka je na rucku trenutno.
Kad sidje sa tu rucku neka mi se javi...
Direktorka je na rucku trenutno.
Kad sidje sa tu rucku neka mi se javi...
-
- Poruka: 29
- Član foruma od: subota, 17. avg. 2013. u 17:07h
Zamenio kod Dragana termostat, uljni, kako ga zovu i sada greje super. Ne drzi stalnu radnu temperaturu, ali bas brzo pocinje da greje!!
- philipsu93
- Poruka: 76
- Član foruma od: subota, 26. dec. 2015. u 13:05h
Evo da i ja nesto kazem, imam na mondeu isti problem i dok nisam poceo ovo da citam, nisam znao da je to boljka. Cinjenica je da nesto nije dobro odradjeno i problem pocme da se manifestuje kad, tad. E sad, posto je nasim narodima u krvi da nesto prepravljamo i zajebemo fabriku, tako imam i ja jedan predlog. Da li je to pametno uraditi,ili ne, neka mi kaze neko malo kompetentniji. Recimo da uljni termostat nije ispravana i da propusta vodu bez ogranicenja. Sta bi bilo kada bi se crevo koje ide od filtera ulja ka vodenom hladnjaku, sa prve slike, premostilo ispred glavnog termostata na drugoj slici, a ulaz na hladnjaku zatvorio. Time bi se pojednostavio sistem i samo jedan termostat bi kontorlisao njegovu temperaturu, manja bi bila verovatnoca da nesto zataji i toplota bi ostajala u motorou do postizanja radne temperature.
Ja nemam informaciju na kojoj temperaturi otvara taj mali termostat, ako je nejgova temperatura niza nego kod glavnog, onda mozda ovo nije resenje i moze dovesti do prevelikog razredjivanja ulja i gubljenja uljnog pritiska.

Ja nemam informaciju na kojoj temperaturi otvara taj mali termostat, ako je nejgova temperatura niza nego kod glavnog, onda mozda ovo nije resenje i moze dovesti do prevelikog razredjivanja ulja i gubljenja uljnog pritiska.

- mbole
- novi81
Ja takođe mijenjao uljni termostat. Grijanje je i prije bilo extra i brzo ali je kazaljka hodala.Zamjena je rađena više preventivno jer je pokoja kap išla na njega. Stavljen originalni uljni, glavni termostat skinut i testiran.alexht40 piše:Zamenio kod Dragana termostat, uljni, kako ga zovu i sada greje super. Ne drzi stalnu radnu temperaturu, ali bas brzo pocinje da greje!!
Poslije zamjene stanje maltene isto i dalje "šeta" kazaljka tj pada malo pod malim gasom, samo možda za nijansu manje.
Gledajući po stranim forumima bukvalno ponašanje zavisi od auta do auta. Kod nekog hoda, kod nekog zakuca na pola.
U principu kod mene je na pola zimi samo ako vozim cirka preko 1500 obrtaja. Grijanje je uvijek extra nema razlike po položaju kazaljke.
Mislio sam da možda za svaki slučaj zamjenim i glavni ali sam odustao.
- philipsu93
- Poruka: 76
- Član foruma od: subota, 26. dec. 2015. u 13:05h
Pa daobro ta voda bi svakako isla do hladnjaka odma po otvaranju termostata, mislim da nebi trebalo da pravi problem sto se tog tice.mbole piše:A sta cemo kad dodje +35 stepeni?
- mbole
Stvar je u tome da ulje daleko brze "reaguje", to jest mnogo brze ukazuje na stvarnu temperaturu motora od vode.
Zato je taj termostat i postavljen.
Zato je taj termostat i postavljen.
Djak pesak