mondeo automatik???
Moderator: Dragomir
- limun86
- Poruka: 189
- Član foruma od: utorak, 15. dec. 2015. u 22:22h
mondeo automatik???
poz. planiram fokusa zamenuti za mondea..e sad sta mislite o mondeu automatik? i da li je istina da automatik nema plivajuci? nadam se da vas ima sa mondeom automat.
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Re: mondeo automatik???
koju generaciju i koji motor te zanima!
po meni bolji je automatik od manuelnog!
od 200 do 2004 imaju problema sa kocnicom koja je izbacena od 2004 pa na gore! Ok menjac , 5 brzina jatco, samo stanje i da se zameni unutrasnji filter i ulje nosmalno!
od 2007 pa na gore dura sift 6 brzina odlican, isto ima untra i spolja filtere, zameni se ulje, retko, retko koji ckne menjac, i ako crkne polovni su jeftiniji od plivajuceg zamajca!
od 2010 postoji i sa duplim kvacilom, koji ima plivajuci ali nje papreno skup, mislim moze se zameniti ako rikne, iskustva jos nemaju velika za njega jer je nesto novo, i po meni ne treba izbegavati! (prednost kod ovoga je potrosnja ista kao na manulenom, a uzivanje vece)
svi ovi nabrojani imaju opciju da ti saltujes, ali veruj mi sve ti je na papucici, samo bolje!
imas zamenu ulja, kod manuelnog plivajuci!
kod zadnjih genracija imas plivajuci i na automatiku!
Ja sam uvek za automatik i vise nikad manuelni, znaci nikad!
po meni bolji je automatik od manuelnog!
od 200 do 2004 imaju problema sa kocnicom koja je izbacena od 2004 pa na gore! Ok menjac , 5 brzina jatco, samo stanje i da se zameni unutrasnji filter i ulje nosmalno!
od 2007 pa na gore dura sift 6 brzina odlican, isto ima untra i spolja filtere, zameni se ulje, retko, retko koji ckne menjac, i ako crkne polovni su jeftiniji od plivajuceg zamajca!
od 2010 postoji i sa duplim kvacilom, koji ima plivajuci ali nje papreno skup, mislim moze se zameniti ako rikne, iskustva jos nemaju velika za njega jer je nesto novo, i po meni ne treba izbegavati! (prednost kod ovoga je potrosnja ista kao na manulenom, a uzivanje vece)
svi ovi nabrojani imaju opciju da ti saltujes, ali veruj mi sve ti je na papucici, samo bolje!
imas zamenu ulja, kod manuelnog plivajuci!
kod zadnjih genracija imas plivajuci i na automatiku!
Ja sam uvek za automatik i vise nikad manuelni, znaci nikad!
Poslednja izmena: darko darko, na dan utorak, 15. dec. 2015. u 23:24h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
- popovicvl
- Poruka: 5671
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Odlican je automatik, sam menja brzine.
- limun86
aha pa i cuo sam tako nesto da nemaju plivajuci. ja planiram uzeti 96kw 2005-6 god a nadjem mi je jedan u nemackoj automatik pa ne znam ni sam sta da radim. imam gore coveka koji bi video,provozao... al iskreno malo me plasi autom..
ne znam nista o njima,nikog da vec vozi nekog... pa eo reko da pitam ovde za misljenje
EDIT: znam,kamion sam terao godinama,muka na klizavom ali milina sto jes jes

EDIT: znam,kamion sam terao godinama,muka na klizavom ali milina sto jes jes

Poslednja izmena: BojanM, na dan sreda, 16. dec. 2015. u 08:49h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Ne piši poruku za porukom u kratkom periodu. Koristi opciju 'Uredi' ako želiš nešto da dodaš, ili citiraj više poruka iz spiska u dnu strane za odgovor.
Razlog: Ne piši poruku za porukom u kratkom periodu. Koristi opciju 'Uredi' ako želiš nešto da dodaš, ili citiraj više poruka iz spiska u dnu strane za odgovor.
- darko darko
nema sta, provers pumpu i dizne, proveris da menjac cima kada se ubaci u dd i rikverc, pogledas dali drzi na uzbrdici, i kako salta vruc i hladan! Ako ovo sve radi ostalo je estetika, motori su dobri, i koliko je presao i kako je odrzavan! nije lose i da se odvadi malo ulja, ako smrdi na ribu i crno je bezi od njega!
- limun86
evo vidis za ovu caku sa uljem i proveru nisam imao pojma. jbg meni su rekli automat se jako lako kvari a popravke su da se onesvestis... hvala darko
- darko darko
vise se kvari plivajuci ne brini, popravke jesu skupe, jeftinije je polovan menjac, ali nadji ispravan auto sa ispravljenim , sa odredjadjenim servisima, ili racunaj odmah da zamanis ulje i ne brini za ostao!
ne rvira me kod tog menjaca samo jedna stvar, mora da se skine da bi se zamenio unutrasnji filter, s obzirom da kupujes polovnjak njega je tesko ko menjao, znaci to ti je obaveza!
ne rvira me kod tog menjaca samo jedna stvar, mora da se skine da bi se zamenio unutrasnji filter, s obzirom da kupujes polovnjak njega je tesko ko menjao, znaci to ti je obaveza!