Prvi problemcic. Ventil turbine se cuje da klikce i bruji. Zamenjen je polovnim koji se neko vreme nije cuo, pa i on poblesavio.
Bio sam i u RSD ford servisu, bio je neki mlad momak koji je cackao oko toga, nesto je nabudzio pa zamenio mesta
onom od EGR i ovom od turbine, pa se opet nije culo neko vreme, zatim stara prica.
Drugi problem je cudno pistanje, zvizdanje koje se cuje na oko 2200 obrtaja najjace, a cuje se na kratko pri davanju gasa.
Nista strasno ali iritantno. Zadnji lonac je prso, da li je moguce da mi se njegovo zvizdanje prividja napred kao da je pod haubom?
Treca stvar, ne znam da li je povezano sa ovim gore, je da gas ima zadrsku kad se stisne kvacilo pri saltanju,
tj digne za zeru obrtaje pa tek onda krene da ih spusta.
Cetvrto, usled proveravanja busnih creva, itd, snimio sam rad aktuatora egr ventila. Da li je ovo na snimku normalan rad?
Usput se cuje i kliktanje ventila. (zanemarite selnu sto seta po crevu i sto nije stegnuto u trenutku snimanja)
Auto je focus mk1 1.8 tdci. Sve ovo ne utice ni malo da voznju, auto ide kako treba.
Zelja mi je da prosirim svoje znanje, pa su sve sugestije i komentari dobro dosli.
Budite blagi prema mom neznanju...
Hvala

[youtube][/youtube]