Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo mk3 skripi kad se stisne kvacilo pomoc

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

-StEv@-
Poruka: 69
Član foruma od: četvrtak, 13. mar. 2014. u 22:13h

Mondeo mk3 skripi kad se stisne kvacilo pomoc

Poruka od -StEv@- » četvrtak, 24. dec. 2015. u 19:28h

Pozdrav ljudi, znaci ovo je zadnja nada nemam vise volje. U pitanju je mondeo mk3 2.0tddi jos letos je na autu pocelo da mi skripi nesto kad se stisne kvacilo, u pocetku je bilo da skripi samo kad krece, a kasnije i kad drzim stisnuto kvacilo. Znaci auto nije lupao nista, nije se tresao ili nesto slicno. 15 majstora poslusalo, svi rekli druk lezaj, nakon nekog vremena primetio sam i da kvacilo nece da se vrati do kraja znaci vrati ga negde do pola, i ostane nekih 15-20mm nece da vrati, I resim juce da to zavrsim. Posto imam drugara msm razume se u mehaniku on mi je skidao menjac tako da nisam nista ruke placao. Skinuo je menjac druk je bio fabricki znaci fordov metalni neki. Koji bio bukvalno u raspadu kad se zavrti sisti lezaj bas bas, urla. Na korpi su bila polomljena 2 pipka neka, a lamela nije bila losa, onako mogla je jos da tera. E sad plivajuci je imao lufta ali ne toliko da kazem da je u raspadu, znaci vrdao je levo desno do nekih 10mm, cak pomalo i onako sa strane kad ga klatim na jednu pa na drugu stranu je ima lufta. Pogledam na netu neke sto su kupili nove plivajuce pa imali lufta i snimili to, vidim da i nov mora da ima lufta i odlucim da ne menjam njega, posto sam mislio da on jos moze da tera zato sto mi nije davao znake da je otisao nesto da lupa i tako to. Narucim lukov set korpu, lamelu i druk lezaj, i drugar to namesti sve spakuje upalimo auto on ponovo pisti isti, bukvalno kao da nista nismo dirali. Ali je lepo lamela legla znaci hvata odma krece ko iz topa, vraca kvacilo do kraja, ali to pisti i dalje kad se stisne. E sad molim neke malo bolje strucnjake da procitaju ovo ja vise nemam volje da se zezam, da li bih trebao da promenim i plivajuci, nzm dal se na njemu ne cuje da pisti mozda kaci ploca od plocu, nisam pametan vise, bio sam ubedjen da je druk, medjutim nije. I sad se bojim da kupim i plivajuci posto uopste nije mala para(a i finansijski nzm dal cu moci) i sad nzm ako stavim nov plivajuci i ako se opet bude culo da pisti jedino da se ubijem? Sta vi mislite sta moze da bude, znaci lepo odvaja, sve je novo ne verujem da je druk nov vec sjeban, Inace ceo set je LUK pa cak i ta plivajuci je LUK.

Molim za pomoc! Hvala unapred svima... :( :( :( :(
Poslednja izmena: -StEv@-, na dan četvrtak, 24. dec. 2015. u 20:56h. Ukupno izmenjeno 1 put.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: Mondeo mk3 skripi kad se stisne kvacilo

Poruka od milan_gt » četvrtak, 24. dec. 2015. u 19:53h

Pojacaj muziku

-StEv@-

Re: Mondeo mk3 skripi kad se stisne kvacilo

Poruka od -StEv@- » četvrtak, 24. dec. 2015. u 20:02h

Ma nije mi do zajebancije, pojacam ja nju, e ali auto kad krene znaci nista ide samo klizi samo kad stanem na tipa semafor, on pisti i kad krenem nista posle toga.
E sad nesto razmisljam ja sam amater, ali ako plivajuci zamajac ima aksijalni luft, i kad se stisne kvacilo valjda se tad lamela odvoji od njega i onda ona tada verovatno zbog tog lufta vrda i onda verovatno kaci metal od metal, i onda kad ponovo pustas kvacilo lamela prilazi plivajucem koji se mrda levo desno, sad da se ne zezne nova lamela? Jbg ko bi rekao da je on, svi rekli druk i druk jeste bio los, ali ispade isto sve, samo sto sam lepo krece odvaja sve. Nzm dal nije nesto u menjacu mada mi kazu da bi onda non stop krljalo nesto, a ne kad stiskam i pustam kvacilo

Ford_III
Poruka: 1007
Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h

Re: Mondeo mk3 skripi kad se stisne kvacilo pomoc

Poruka od Ford_III » petak, 25. dec. 2015. u 01:14h

Jesi li proverio nivo maximuma ulja u kocnicama?Ako nije dopuni posudu.
Ako ne odvezes kod nekog majstora i pitas njega.
Ako kaze i misli da je zbog zamajca trazi mu garanciju da ako u slucaju zamene novog ponovo pocne da pisti da ti vrati pare ako neko tako prihvati onda je ok.
A ono sto ti se nije vracalo kvacilo do kraja to je bio druk lezaj u pitanju.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.

-StEv@-

Poruka od -StEv@- » petak, 25. dec. 2015. u 07:20h

Ma ima ulja proverio sam. Ma ko da prihvati to. Nece niko to hteti. Ma sad je sve super lepo vata odvaja, ma sve samo sto to skripi. Sad nzm jedino plivajuci nisam menjao, ne verujem da je nesto drugo posto je sve novo. Jel sad da uzmem nov plivajuci i da ga zamenim i ako opet bude pistalo, ja onda nzm ata ima drugo nisam vise pametan :( :(

Ford_III

Poruka od Ford_III » petak, 25. dec. 2015. u 07:32h

Ne znam mislio sam da je do ulja.Mozda niste lepo stavii delove mozda je neki deo u menjacu polomljen.
Mozda menjac nije original pa su ga nekako nabudzili.
Moze svasta da bude.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

-StEv@-

Poruka od -StEv@- » petak, 25. dec. 2015. u 08:32h

Ma kako nije original. Ma nije nista budzeno, kod mene je tri godine, i evo sad poceo da pisti. Pa ako je polomljen neki deo verovatno bi krljao non stop, a ovo je samo kad se stisne kad razdvoji

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » petak, 25. dec. 2015. u 08:59h

Jedan od pokazatelja lošeg zamajca je menjanje zvuka, na leru sa i bez pritisnutog kvačila.
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

-StEv@-

Poruka od -StEv@- » petak, 25. dec. 2015. u 09:51h

Pa da vam kazem sad se setih juce nije skripalo nego kao da nesto melje unutra. Danas opet skripi ne verujem da je ovaj nov set vec sjeban nisam presao 100km sa njim jos :(

-StEv@-

Poruka od -StEv@- » petak, 25. dec. 2015. u 20:58h

Evo ljudi evo i snimak ako moze da pomogne

[youtube][/youtube]

Molim vas poslusajte, znaci nov druk, nova lamela, nova korpa. Isto ovako je se culo i pre nego sto je ovo zamenjeno. Dal moze ovaj zvuk da emituje zamajac? :( :( :(

Mosha
Poruka: 272
Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
Kontakt:

Poruka od Mosha » subota, 26. dec. 2015. u 00:50h

Da nije negde malo popustio cilindar kvacila pa pisti vazduh kada stisnes papucicu? Tesko da moze zamajac da se tako cuje.

-StEv@-

Poruka od -StEv@- » subota, 26. dec. 2015. u 07:31h

Pa to me kopka. Sta da kupujem nov zamajac i da opet pisti tacno da se ubijem.
Jos necije misljenje? :( :(

mbole
Poruka: 15005
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 26. dec. 2015. u 11:59h

Ovaj zvuk isuvise lici na metal o metal.
Da ima toliko vazduha u cilindru, kvacilo ti uopste ne bi radilo. A i vazduh ne moze ovako da pisti.
Nemam neku ideju sta bi tacno moglo da bude, ali bojim se da ti sleduje jos jedno skidanje menjaca.
Djak pesak :)

Neša
VIP
Poruka: 5056
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » subota, 26. dec. 2015. u 12:08h

E pa napravio si gresku sto kad si sve skidao nisi i plivajuci zamenio jer druk strada kad plivajuci nije dobar,uzajmis se lepo od najblizih i najrodjenijih i ne radis dupli posao...
To je moje laicko misljenje mozda i gresim. Meni je tako pistalo 3 meseca pre nego sto je zamajac nacisto dobio luft
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

-StEv@-

Poruka od -StEv@- » subota, 26. dec. 2015. u 13:01h

Neso jel ti se isto ovako culo? Molim te kazi mi da znam ako jeste da onda uzmem i njega i da zamenim i ako se i onda bude culo e onda stvarno nzm. Sta mislite dal je plivajuci msm sta bi drugo bilo?

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4947
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » subota, 26. dec. 2015. u 17:07h

vidim da ti Bg nije daleko ja bih otisao do RSD da pogledaju...
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

Ford_III

Poruka od Ford_III » subota, 26. dec. 2015. u 18:11h

Po zvuku ovo nije skripanje vec struganje. Sto nikako nije dobro ko zna sta struze sigurno nije nesto dobro postavljeno ili je nesto pokidano slomljeno. Mozemo samo da nagadjamo dok se to ne skine i vidi neko strucan.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

-StEv@-

Poruka od -StEv@- » subota, 26. dec. 2015. u 21:06h

Pa kazem vam ovako je se culo isto ama bas isto i pre nego sto sam ovo zamenio. Dobro ja se nadam da je plivajuci da njega zamenim da nije nesto totalno trece...

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » subota, 26. dec. 2015. u 22:10h

Off... nemoj da se ljutiš, ali ti si valjda prvi čovek na forumu koji se raduje promeni PZ, pa makar i po principu "da me ne strefi nešto gore". :prodato:
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

-StEv@-

Poruka od -StEv@- » subota, 26. dec. 2015. u 22:22h

Ma ne to mi sledi kad tad, ja sam mso da ne moram posto ne lupa, ali ovo me strasno nervira zato molim boga daj da je on da nije nesto sasvim trece. Da nije nesto u menjacu mada cisto sumnjam nista se ne cuje u voznji

mbole
Poruka: 15005
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » nedelja, 27. dec. 2015. u 00:03h

U trenutku kad stisnes kvacilo, ti odvojis menjac od motora, odnosno u menjacu se vise nista ne okrece. Kad je kvacilo pusteno, okrece se puno toga (ulazno vratilo, zupcanici na izlaznom vratilu...)
Tako da bi ako je nesto u menjacu, skripalo i pistalo kada je kvacilo pusteno a ne kada je stisnuto.
Djak pesak :)

Neša
VIP
Poruka: 5056
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » nedelja, 27. dec. 2015. u 10:49h

Ma ovo skripi druk lezaj opet,trebalo je sve u kompletu da se zameni. Na mondea mk3 se tesko prepoznaje los zamajac jer niti lupa niti trese pri gasenju,nista,meni kad je skroz otiso cuo se na leru i nista drugo osim toga kvacilo radilo savrseno.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

Ford_III

Poruka od Ford_III » nedelja, 27. dec. 2015. u 10:53h

Pa onda mu ne ostaje nista drugo osim da ga skine da pogleda opet druk lezaj da vidi u kakvom je stanju.
Ako ne promeni i taj zamajac i miran si.
Dok se ne otvori i da se pogleda nista.Jer naravno kao i svi mi bi voleli da ustedimo i da sredimo svoj auto ali mislim da niko do sada nije imao ovakav problem.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

-StEv@-

Poruka od -StEv@- » nedelja, 27. dec. 2015. u 10:57h

Pa ne moguce mi da je druk otisao za nepunih 70km voznje. Tako se isto culo i kad ga je upalio prvi put nakon zamene ovog seta. Ne verujem da je mogao odma kako ga je upalio odma da se sjebe

Ford_III

Poruka od Ford_III » nedelja, 27. dec. 2015. u 12:26h

Pa prvo si rekao ovo:
-StEv@- piše:Pa da vam kazem sad se setih juce nije skripalo nego kao da nesto melje unutra. Danas opet skripi ne verujem da je ovaj nov set vec sjeban nisam presao 100km sa njim jos :(
a sad ovo:
-StEv@- piše:Tako se isto culo i kad ga je upalio prvi put nakon zamene ovog seta. Ne verujem da je mogao odma kako ga je upalio odma da se sjebe
Eto ti samog odgovora ako nije skripio mada po meni to nije skripanje vec struganje moguce da ga je ponovo samleo i malo ostetio.A 70 km nije bas ni malo.
Ako ti je taj priatelj vec skidao i zamenio zamoli ga ponovo i da vidis na cemu si.
Slikaj sve unutra pa ubaci slike mozda ce neko nesto da provali ako ti ne budes uspeo.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“