Problem:
Prilikom jutarnjeg paljenja, auto odmah upali a motor radi neravnomerno, kao da 2 cilindra ne rade, trese trokira...
Ukoliko temperatura padne ispod 0, upali, trokira i ugusi se. Auto moram da palim 3-4 puta i sve tako trokira dok u jednom trenutku ne proradi najnormalnije.
Cim se auto malo zagreje, sve najnormalnije radi. Auto ugasim posle par kilometara voznje, i pali bez problema i bez trokiranja. Problem uvek nastaje kada
automobil odstoji par sati, ili preko noci.
Na dijagnostici ne postoji nijedan problem. Ostavio sam auto u Grandu i vratili su mi auto posle 2 dana sa izgovorom da ne mogu da rese problem. Uputili su me da idem u Bosch servis da se preispitaju dizne, pumpa visokog pritiska, regulator pritiska.
Auto ostavljen na Umci, gde nista nisu ustanovili. Navodno dizne su bile dobre na testu, da bi posle par dana rekli da su mozda ipak dizne. Navodno je uradjena zamena dihtunga na pumpi visokog pritiska i to je to.
Auto odvezen u drugi Bosch servis gde je ponovo uradjen test dizni i utvrdjeno je da ne prolaze test. Uradjena je reparacija dizni medjutim auto i dalje trese i gasi se prilikom prvog paljenja

Odlazim kod drugara, koji mi dodatno cisti EGR koji je bio malo zaprljan ali nakon te intervencije tvrdi da nije do EGR-a.
Menjam crevo dovodnog goriva i stavljamo nepovratni ventil da sprecim eventualni povrat goriva nakon duzeg stajanja. Prilikom te intervencije ulazi vazduh u sistem i imali smo problem da upalimo auto. Nakon duze muke izbacujemo vazduh, i sada auto pali ali dugo vergla pre paljenja. Interesanto je da jutros nije tresao prilikom paljenja vec je samo dugo verglao kao da nije imao goriva.
Da li neko zna o cemu se ovde radi i kako da resim ovaj za mene uzasan problem?
U prilogu saljem video da vidite kako je jutros upalio (pojacajte zvuk da cujete verglanje).
View My Video
Sta je do sada uradjeno:
Zamenjen akumulator
Promenjen filter nafte (pre par meseci)
Uradjena reparacija dizni
Ociscen EGR
Stavljen nepovratni ventil
Unapred hvala i posaljite mi neki odgovor na sta da se fokusiram u cilju resenja ovog problema.
Unapred hvala i zelim Vam SRECNU NOVU 2016 god.
...MpegTv....