Kuda na letovanje?
- novi81
- Poruka: 661
- Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h
Re: Kuda na letovanje?
U principu treba da ti vrijedi pasoš bar tri mjeseca pri ulasku. Toliko valjda možeš da ostaneš u komadu u EU.
Sa druge strane koliko vidim na granici i ne gledaju. Išli smo u Sloveniju prije tri sedmice a prijatelju i prijateljici su pasoši isticali krajem januara. Ni Hrvati ni Slovenci nisu pravili nikakav problem.
Talk softly, tread carefully and carry a big gun.
Sa druge strane koliko vidim na granici i ne gledaju. Išli smo u Sloveniju prije tri sedmice a prijatelju i prijateljici su pasoši isticali krajem januara. Ni Hrvati ni Slovenci nisu pravili nikakav problem.
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
- Sharpshooter
- Poruka: 5109
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
Juče sam se vratio sa Kamene Gore za BG.
U životu nisam brže stigao nazad.
Pustinja na putu. Mislim da nisam obišao više od 60-70 vozila do BG sve zajedno.
Kamena Gora - BG 3.5h vožnje. Oko 300km ukupno i od toga jedno 10km po šumskom putiću gde možeš da voziš 20 max.
Do Čačka 2h i od Čačka do BG-a još 1,5h.
Pandura ni za lek. Ni jedna jedina patrola, pa s obzirom da smo krenuli tek oko 17h, duga svetla i pun gas.
Kada bi tako prazan put umeo da bude i leti
U životu nisam brže stigao nazad.

Pustinja na putu. Mislim da nisam obišao više od 60-70 vozila do BG sve zajedno.
Kamena Gora - BG 3.5h vožnje. Oko 300km ukupno i od toga jedno 10km po šumskom putiću gde možeš da voziš 20 max.
Do Čačka 2h i od Čačka do BG-a još 1,5h.
Pandura ni za lek. Ni jedna jedina patrola, pa s obzirom da smo krenuli tek oko 17h, duga svetla i pun gas.
Kada bi tako prazan put umeo da bude i leti

2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
- Ford_III
- Poruka: 1007
- Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h
Bio sam u Dubajiu ko jos nije bio toplo preporucujem da se ode tamo i da se vidi kakav je to grad.
Kao prvo najcistiji je grad na celom svetu.
Imaju sve najvece i najvislje na svetu od zgrada pa sve do trznih centara.
Trzni centar Dubai mall je najveci na svetu i samo setnja kroz njega nije ispod 4 sata a da ne pricamo ako se nesto kupuje pa trazi itd.
Ono sto nas vozace najvise interesuje su naravno auta.
Auta su kao sto i svi znamo najlukziniji na svetu.
Auto put kroz dubaji ima 6 traka.A u samom centru grada podzemne parking na 2 sprata.Znaci bukvalno koliki je centar Dubai-ja toliko su ispod parkinzi i naravno posto je muslimanska zemlja tu se nalazi i prostorija za klanjanje.
Ulaz za auta je na svakih jedno 300 m isto tako i za vozace koji su parkiarali na tim pakrinzima.
To je po nekoj mojoj logici napravljeno da se ne bi auta parkirali sa strane ili na trotoarima.Znaci toga nemate sanse da vidite isto tako i ako bi se neko parkirao ne bi moglo a da nije rizicno jer iako je to centar grada njima su ulice kao nemacki autoputevi sa 4 trake.
Znaci grad je ludilo.
Burj al kalifa je cudo.Toliko je velika zgrada da ako ste blizu zgrade ne mozete da je uhvatite u kadar celu.
Morate da odete jedno 400 metara dalje da bi mogli celu da je slikate.
Fontana je uvece prelepa sve je to na izlazu dubai trznog centra odnosno iza njega. koji je najveci na svetu.
Ja sam bio tamo 7 dana.I zaista mi nije zao ni svakog centa kojeg sam potrosio tamo.
Plaza je extra. Toliko cista voda i topla.Iako je bilo oko 23-24 stepena kupao sam se bez problema.
Na svakih 300 metara od plaze ima tusevi koji su besplatni i isprednjih je toalet.
Ima isto i wifi ali ponekad ne radi ili ne mozete da se povezete.Od tih tuseva naredni tus je na oko 400-500 metara i tako sledeci.Voda na tusevima je topla sigurno se greje preko solarne toplote.
Staza za bicikle i za trcanje je extra i duga koliko je i plaza mislim da ima oko 3 km ako ne i vise.
Na metrou mozete da se vozite ali bez kartice za metro nece da vas puste.
Uradjeno je na principu kao na tajlandu. E sad ko je od kog ukrao nemam pojma.Procedura je da se cekiras karticom pri ulazu koji pokazuje koliko imas novca na kartici.Udjes dole na metro i cekas voz.Kada se provozas izlazis i prilikom izlaska sa stanice cekiras se karticom i on te propusti i tada ti skine novac.Mislim ako imate manje od 7 njihovog dirhama nece vas pustiti da udjete na stanicu prilikom cekiranja.Onda morate da napunite karticu.
Voznja i nije toliko skupa sve zavisi od relacije ako imas duzu relaciju npr 10 stanice placas skoro isto kao kada bi se vozio samo 3 stanice.
Hrana je ok sa cenama ako se hranite napolju ali hoteli znaju da budu skupi.
Indijaca ima previse oko 80% stanovnista mislim da su oni isto kao i u abu dabiju.
Evo slika pa sami procenite.

Burj Khalifa zgrada

Dubai Mall

Ovo je park koje se nalazi tu kod zgrade

Podzemni parkinzi u centru grada

Svi smo culi za ovaj hotel naime hotel koji je izgorelo u novogodisnjj noci ali samo jedna strana, druga je ostala neostecena steta toliko prelep hotel.

Ovo je druga strana hotela ta strana je citava.Cuo sam da je bio veoma luksuzan hotel a kako i ne bi bio kada pogled je u centru.

Burj Al Arab najluksuzniji hotel u Dubaiju
Plaza Jumeriah Beach
Tusevi

Setaliste

Panorama iz aviona

Auto Put

I ono najvaznije za nas

Sve u svemu prelep dozivljaj to mora da se vidi ne moze bas da se opise.
Kao prvo najcistiji je grad na celom svetu.
Imaju sve najvece i najvislje na svetu od zgrada pa sve do trznih centara.
Trzni centar Dubai mall je najveci na svetu i samo setnja kroz njega nije ispod 4 sata a da ne pricamo ako se nesto kupuje pa trazi itd.
Ono sto nas vozace najvise interesuje su naravno auta.
Auta su kao sto i svi znamo najlukziniji na svetu.
Auto put kroz dubaji ima 6 traka.A u samom centru grada podzemne parking na 2 sprata.Znaci bukvalno koliki je centar Dubai-ja toliko su ispod parkinzi i naravno posto je muslimanska zemlja tu se nalazi i prostorija za klanjanje.
Ulaz za auta je na svakih jedno 300 m isto tako i za vozace koji su parkiarali na tim pakrinzima.
To je po nekoj mojoj logici napravljeno da se ne bi auta parkirali sa strane ili na trotoarima.Znaci toga nemate sanse da vidite isto tako i ako bi se neko parkirao ne bi moglo a da nije rizicno jer iako je to centar grada njima su ulice kao nemacki autoputevi sa 4 trake.
Znaci grad je ludilo.
Burj al kalifa je cudo.Toliko je velika zgrada da ako ste blizu zgrade ne mozete da je uhvatite u kadar celu.
Morate da odete jedno 400 metara dalje da bi mogli celu da je slikate.
Fontana je uvece prelepa sve je to na izlazu dubai trznog centra odnosno iza njega. koji je najveci na svetu.
Ja sam bio tamo 7 dana.I zaista mi nije zao ni svakog centa kojeg sam potrosio tamo.
Plaza je extra. Toliko cista voda i topla.Iako je bilo oko 23-24 stepena kupao sam se bez problema.
Na svakih 300 metara od plaze ima tusevi koji su besplatni i isprednjih je toalet.
Ima isto i wifi ali ponekad ne radi ili ne mozete da se povezete.Od tih tuseva naredni tus je na oko 400-500 metara i tako sledeci.Voda na tusevima je topla sigurno se greje preko solarne toplote.
Staza za bicikle i za trcanje je extra i duga koliko je i plaza mislim da ima oko 3 km ako ne i vise.
Uradjeno je na principu kao na tajlandu. E sad ko je od kog ukrao nemam pojma.Procedura je da se cekiras karticom pri ulazu koji pokazuje koliko imas novca na kartici.Udjes dole na metro i cekas voz.Kada se provozas izlazis i prilikom izlaska sa stanice cekiras se karticom i on te propusti i tada ti skine novac.Mislim ako imate manje od 7 njihovog dirhama nece vas pustiti da udjete na stanicu prilikom cekiranja.Onda morate da napunite karticu.
Voznja i nije toliko skupa sve zavisi od relacije ako imas duzu relaciju npr 10 stanice placas skoro isto kao kada bi se vozio samo 3 stanice.
Hrana je ok sa cenama ako se hranite napolju ali hoteli znaju da budu skupi.
Indijaca ima previse oko 80% stanovnista mislim da su oni isto kao i u abu dabiju.
Evo slika pa sami procenite.

Burj Khalifa zgrada

Dubai Mall

Ovo je park koje se nalazi tu kod zgrade

Podzemni parkinzi u centru grada

Svi smo culi za ovaj hotel naime hotel koji je izgorelo u novogodisnjj noci ali samo jedna strana, druga je ostala neostecena steta toliko prelep hotel.

Ovo je druga strana hotela ta strana je citava.Cuo sam da je bio veoma luksuzan hotel a kako i ne bi bio kada pogled je u centru.

Burj Al Arab najluksuzniji hotel u Dubaiju
Plaza Jumeriah Beach
Tusevi

Setaliste

Panorama iz aviona

Auto Put

I ono najvaznije za nas

Sve u svemu prelep dozivljaj to mora da se vidi ne moze bas da se opise.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Drago mi je da si se lepo proveo 
Medjutim, meni je Dubai jedna od poslednjih destinacija koje bih zeleo da obidjem, uopste me ne privlaci. Pustinja i gomila betona u sred pustinje (znam, nije bas bilo koji grad, ali svejedno), niklo odjednom kao da je nesto eksplodiralo. Uvek sam pre za planinu i tome slicno, iako mi je zanimljivo glupiranje po pustinji, ali grad kao grad, ne znam, malo preteran za moj ukus

Medjutim, meni je Dubai jedna od poslednjih destinacija koje bih zeleo da obidjem, uopste me ne privlaci. Pustinja i gomila betona u sred pustinje (znam, nije bas bilo koji grad, ali svejedno), niklo odjednom kao da je nesto eksplodiralo. Uvek sam pre za planinu i tome slicno, iako mi je zanimljivo glupiranje po pustinji, ali grad kao grad, ne znam, malo preteran za moj ukus

Fiesta!!
- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
+1
Kojom brzinom je nastao, i postao to sto jeste kao grad, tom brzinom ce i da zamre.
Kojom brzinom je nastao, i postao to sto jeste kao grad, tom brzinom ce i da zamre.
- Rih
- Poruka: 269
- Član foruma od: nedelja, 6. nov. 2011. u 10:35h
Bio drugar pre 10ak dana, prvi utisak mu je da je skupo k'o otrov. A on živi u (preskupoj) Moskvi i ima love....
Peo se na 450m Kalife, oko 65e. Hteo je do vrha, ali to je još 100e. Izlet (vožnja) džipom u pustinju 50e (aj, to je već ok)
Taj auto-put kroz centar se plaća.
Šoping molovi ludilo, u SVAKOM su najpoznatiji svetski brendovi (u Moskvi ih nema svuda), cene otidaju.
Peo se na 450m Kalife, oko 65e. Hteo je do vrha, ali to je još 100e. Izlet (vožnja) džipom u pustinju 50e (aj, to je već ok)
Taj auto-put kroz centar se plaća.
Šoping molovi ludilo, u SVAKOM su najpoznatiji svetski brendovi (u Moskvi ih nema svuda), cene otidaju.
- Ford_III
Meni je bila zelja da odem i da pogledam a posto sam i ovako i onako morao da presedam na dubajiu i da cekam po nekoliko sati jer kao sto i svake godine putujem na tajlandu odlucio sam da ostanem u dubajiu i da uzivo posetim taj grad.
Neznam menj se taj grad svidja jedino sto ima previse indijaca. Slazem se da je tp grad za bogate ali isto tako ima i mnogo obicnih ljudi koji rade tamo. Da bi se naravno pogledalo sve i probalo u dubajiu treba mnogo kesa e sad ima i za svakog po nesto kako ko ima budzet tako i radi. Hoteli su od 30.€ pa na gore.
Sto se ulazak u zgradu tice 65 € je preko agencije ili preko posrednika hotela ili tako nesto. Ima u dubaiju mallu kancelarija koja ne placa provoziju i kosta 45 €. Ja nisam hteo da bacam pare samo da bi se popeo negde gde ne mozes da odem do samog vrha. A osim radnika niko i ne moze da ode na sam vrh. Jer je on zatvoren za posetioce. Iako sam do sada bio po najpopolarnijim mestima kada su u pitanju plaze dubai spada u prvih 5 plaza koje sam posetio po cistoci i lepoti. Naravno na prvom mesto su maldivi.On nijr toliko skup. Naravno ta egzoticna mesta je odmor oko 7 dana dovoljan. Tajland i filipini su isto prelepa mesta sa prelepim plazama a hoteli odnosno sobe mogu da se nadji po veoma povoljnom cenama.
Neznam menj se taj grad svidja jedino sto ima previse indijaca. Slazem se da je tp grad za bogate ali isto tako ima i mnogo obicnih ljudi koji rade tamo. Da bi se naravno pogledalo sve i probalo u dubajiu treba mnogo kesa e sad ima i za svakog po nesto kako ko ima budzet tako i radi. Hoteli su od 30.€ pa na gore.
Sto se ulazak u zgradu tice 65 € je preko agencije ili preko posrednika hotela ili tako nesto. Ima u dubaiju mallu kancelarija koja ne placa provoziju i kosta 45 €. Ja nisam hteo da bacam pare samo da bi se popeo negde gde ne mozes da odem do samog vrha. A osim radnika niko i ne moze da ode na sam vrh. Jer je on zatvoren za posetioce. Iako sam do sada bio po najpopolarnijim mestima kada su u pitanju plaze dubai spada u prvih 5 plaza koje sam posetio po cistoci i lepoti. Naravno na prvom mesto su maldivi.On nijr toliko skup. Naravno ta egzoticna mesta je odmor oko 7 dana dovoljan. Tajland i filipini su isto prelepa mesta sa prelepim plazama a hoteli odnosno sobe mogu da se nadji po veoma povoljnom cenama.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
kazi lepo idem da ebem na tajland 

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21535
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Filipini rođo.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- mbole
- Poruka: 14947
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
I jedni i drugi od SingapuraFord_III piše:...
Uradjeno je na principu kao na tajlandu. E sad ko je od kog ukrao nemam pojma....

Milance... nije Tajland samo Pataja

Puket je recimo bas mesto za porodicne odmore. Doduse skuplji je od Pataje.
Djak pesak 

- novi81
- Poruka: 661
- Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h
Lele pa i na odmoru da moram time da se bavim ;-) Pa kad misliš da se odmarašmilan_gt piše:kazi lepo idem da ebem na tajland
- Ford_III
Hahaha ma kakvo jebanje na tajlandu. Mislim to radi oni koji namaju sanse da jebu nesto u evropi pa idu na tajlandu. Mislim sa drugaricama i dodje aex bar devojke nikako. Ja jeste da idem na pattaji ali ne zbog seksa vec zbog bisniza jer planiram za koju godinu da otvorim ovde biznis pa tako i da se preselim. Pa tako upoznajem tajland. Pattaya jeste grad sex turizma ali phuket za odmor i nema seksa?? Ma daj pa ta 2 grada su najpoznatiji po seksu. Nema gore od njih. E sad zavisi kako ko sta trazi ima za svakog po nesto. Ja obozavam pattayu jer kao prvo prelep je grad i sve je blizu i sto je najvaznije samo 120 km udaljen od bangkoka. To ki ke najvaznije. Phuket mi se ne svidja jer je mnogo daleko a i nema nista na njemu. Ako se ide autobusom ima da vam otpadnu jaja. Samo avionom solucija a ne moze da bude lep kao pattaya. Ako je bas za porodicno i mirno mesto onda je to hua hin. Samo sto moram da priznam ako nema devojaka onda je nekako dosadno. Mislim za nas muskarce ne moras ti da odes i da jebes ali zato mozes da gledas.ima lepih devojaka prostitutka ali ima i ruznih. Pattaya jeste skupa ali je ok npr za nas srpski budzet. Ali ako hoces da pazaris suvenire odecu naocare itd onda se pazari u bangkoku. U bangkoku je cak 3 puta sve jeftinije i hrana naravmo. Ali bangkok jenogo topao grad odnosno mnogo velika vlaznost vazduha. Tako da se bukvalno kupate dok setate gradom a lose je to sto nema gde da se kupa covek jer nema more. E sad ne bih da pisem o tajlandu jer sam vec dosta pisao prosle godine u isto vreme na ovoj temi. Tako da ako nekog zanima moze i da vidi. Naravno ako nekog nesto zanima moze da pita.
Sto se tice singapura moguce da su pokrali od njega ideju. E sad ne svidja mi se u dubajui sto mora da se uzme kartica bez kartice nista dok u bangkoku se placa novcem.
A singapur je lep grad bas mi se ponovo ide( i juce mi se islo isto, iako nikad nisam bio)
sala na stranu cuo sam da je prelep grad ali da je zato najskupljiji grad na svetu. Cak i od dubajua i njujorka. Znam da dosta kineza tajlandjana idu tamo da cuvaju decu. Singapur ti je kao nemacka za nas mada je nrmacka za nju maslji kasalj. Jedino sto je dobro za nas je to sto nam ne treba viza za singapur.
A sto se filipina tice jeste lepo mesto ali da bi stigli na najlepsu plazu i mesto na svetu bora bora ostrvo morate da idete ili avionom pa opet brodom ili sve brodom koje traje od manile glavnog grada oko 3-4 dana i kosta oko 80€ sto nije jeftinijo. Mada su mnogi pametni ljudi i ljubazniji od tajlandjana.mogu da prekopiraju i da naprave sve sto vide. Ima mnogo dzeparosa pa treba d se cuva covek. A za biznis nikako jer takav mu je polozaj iragani oluje zemljotresi su cesti tako da cak i ako je posetite rizikujete da vas uhvati neki uragan
Sto se tice singapura moguce da su pokrali od njega ideju. E sad ne svidja mi se u dubajui sto mora da se uzme kartica bez kartice nista dok u bangkoku se placa novcem.
A singapur je lep grad bas mi se ponovo ide( i juce mi se islo isto, iako nikad nisam bio)

A sto se filipina tice jeste lepo mesto ali da bi stigli na najlepsu plazu i mesto na svetu bora bora ostrvo morate da idete ili avionom pa opet brodom ili sve brodom koje traje od manile glavnog grada oko 3-4 dana i kosta oko 80€ sto nije jeftinijo. Mada su mnogi pametni ljudi i ljubazniji od tajlandjana.mogu da prekopiraju i da naprave sve sto vide. Ima mnogo dzeparosa pa treba d se cuva covek. A za biznis nikako jer takav mu je polozaj iragani oluje zemljotresi su cesti tako da cak i ako je posetite rizikujete da vas uhvati neki uragan
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- mbole
- Poruka: 14947
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Nisam bio odavno u Singapuru, al nije bio nesto uzasno skup.
U krajnjoj liniji, ne bi smo otuda donosili dzidza midze da je bio preskup.
Naravno, ne pomisljaj da krenes u soping na Orchad road
Sto se kartice tice, pazaris je na ulazu u metro. Automat. Ti njemu pare, on tebi karticu...
Opet i na Puketu sam bio zadnji put pre 15-tak godina. Ko zna sta se promenilo od tada.
U krajnjoj liniji, ne bi smo otuda donosili dzidza midze da je bio preskup.
Naravno, ne pomisljaj da krenes u soping na Orchad road

Sto se kartice tice, pazaris je na ulazu u metro. Automat. Ti njemu pare, on tebi karticu...
Opet i na Puketu sam bio zadnji put pre 15-tak godina. Ko zna sta se promenilo od tada.
Djak pesak 

- Ford_III
Ok onda cu morati da posetim i singapur jednog dana. Veruj mi tajland se isto brzo grad i sigurno se mnogi promenio za 15 godina. Naravno ona je top destinacija bio sam preprosle godine ali ako kao sto kazes nije bio pre 15 godina danas sigurno jeste. Ici cu za 2 nedelje ponovo na nesto kratko
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- pancerFF
- Poruka: 1076
- Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h
Jel imao neko iskustva sa Siviri letovalistem, 90km od Soluna?
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.
- Ford_III
Reka kvai grad kanchanaburi tajland
Sigurno ste svi gledali ovaj film
a zanimljivo je da film nije sniman na tom mestu vec u mjanmaru oko 300 km dalje.
Pa eto da postavim slike bio sam pre neki dan.Mesto je prelepo pa presudite sami.
Moze da se ide vozom kosta 300 dinara od bangkoka u jednom pravcu ali mislim da je ova cena samo za strance odnosno turiste tajlanjdani mislim da placaju normalnu cenu (jer ako se gleda udaljenost trebalo bi da kosta oko 90 dinara) mada i 300 dinara nije skupo ili moze da se ide i klimatizovanim kombicima cena 450 dinara)
Sve u svemu nije skupo a lepo mesto.
Ovo je ispred zeleznicke stanice

Ovo ispred muzeja inace prava lokomotiva koja je koriscena na toj pruzi ulaz u muzeju je samo 120 dinara a moze da se vidi svasta ostaci oruzja,sablje,slemova,novca,makete,auta,

Maketa kako su radeli

Auto koji su koristili

Novac (pravi)

sa ovim camcem su japanski nacisti bezali kada su izgubili rat

Most

Sve u svemu prelep dozivljaj dok sam prelazio prugu zvizdao sam poznatu melodiju koju su i vojnici zvizdali kada su marsirali.
U muzeju ima jos svasta nego da ne kacim sve slike ali ima isto i kostur nekog vojnika u celosti,pa odeca japanskog generala, itd zaista vredi pogledati a cena ulaza od 120 dinara je smesna u odnosu sta sve ima unutra.Kako stvari tako i slika.
Prugom vise ne ide normalan voz ali ide voz za turiste koji ide dalje od pruge i vodi vas izmedju reke i planina
.Ja nisam na zalost isao jer tog dana nije isao voz.
[youtube][/youtube]
Cena za turiste je 900 dinara.
Muzej se nalazi odmah pored mosta na nekih 300 m udaljenosti.
Nazalost zbog nedovoljno vremena nisam posetio hram gde monasi cuvaju tigrove mozete se igrati sa tigrovima i maziti ih ali morate potpisati izjavu da ako se nesto desi sami snosite odgovornost inace je 28 km udaljen mosta i ide se taksijem koji vas vodi tamo i vraca za cenu od 1800 dinara.A mozete naravno iznajmiti i biciklu,skuter.
Hram je nastao tako sto su monasi nasli male bebe tigrova i onda su ih cuvali od malena i tako se razmnozavali.Tako da su tigrovi rasli uz njih i takoreci nisu divlji i ne napadaju ali naravno i oni sami kazu to je divlja zivotinja i nikada nismo sigurni kada ce se njihovo prirpodno culo probuditi zato morate sami da snosite odgovornist ali do sada nikada nikog nisu napali naravno ne smete praviti nagle pokrete.
Na mostu mozete iznajmiti camac da bi se vozili ispod mosta.
Sve u svemu vredi svake pare.
Sigurno ste svi gledali ovaj film
a zanimljivo je da film nije sniman na tom mestu vec u mjanmaru oko 300 km dalje.
Pa eto da postavim slike bio sam pre neki dan.Mesto je prelepo pa presudite sami.
Moze da se ide vozom kosta 300 dinara od bangkoka u jednom pravcu ali mislim da je ova cena samo za strance odnosno turiste tajlanjdani mislim da placaju normalnu cenu (jer ako se gleda udaljenost trebalo bi da kosta oko 90 dinara) mada i 300 dinara nije skupo ili moze da se ide i klimatizovanim kombicima cena 450 dinara)
Sve u svemu nije skupo a lepo mesto.
Ovo je ispred zeleznicke stanice

Ovo ispred muzeja inace prava lokomotiva koja je koriscena na toj pruzi ulaz u muzeju je samo 120 dinara a moze da se vidi svasta ostaci oruzja,sablje,slemova,novca,makete,auta,

Maketa kako su radeli

Auto koji su koristili

Novac (pravi)

sa ovim camcem su japanski nacisti bezali kada su izgubili rat

Most

Sve u svemu prelep dozivljaj dok sam prelazio prugu zvizdao sam poznatu melodiju koju su i vojnici zvizdali kada su marsirali.
U muzeju ima jos svasta nego da ne kacim sve slike ali ima isto i kostur nekog vojnika u celosti,pa odeca japanskog generala, itd zaista vredi pogledati a cena ulaza od 120 dinara je smesna u odnosu sta sve ima unutra.Kako stvari tako i slika.
Prugom vise ne ide normalan voz ali ide voz za turiste koji ide dalje od pruge i vodi vas izmedju reke i planina
.Ja nisam na zalost isao jer tog dana nije isao voz.
[youtube][/youtube]
Cena za turiste je 900 dinara.
Muzej se nalazi odmah pored mosta na nekih 300 m udaljenosti.
Nazalost zbog nedovoljno vremena nisam posetio hram gde monasi cuvaju tigrove mozete se igrati sa tigrovima i maziti ih ali morate potpisati izjavu da ako se nesto desi sami snosite odgovornost inace je 28 km udaljen mosta i ide se taksijem koji vas vodi tamo i vraca za cenu od 1800 dinara.A mozete naravno iznajmiti i biciklu,skuter.
Hram je nastao tako sto su monasi nasli male bebe tigrova i onda su ih cuvali od malena i tako se razmnozavali.Tako da su tigrovi rasli uz njih i takoreci nisu divlji i ne napadaju ali naravno i oni sami kazu to je divlja zivotinja i nikada nismo sigurni kada ce se njihovo prirpodno culo probuditi zato morate sami da snosite odgovornist ali do sada nikada nikog nisu napali naravno ne smete praviti nagle pokrete.
Na mostu mozete iznajmiti camac da bi se vozili ispod mosta.
Sve u svemu vredi svake pare.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Nisu velike te cijene, ali treba iz Srbije doći do tamo.
Put košta!
Put košta!

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Ford_III
Pa put i nije toliko skup. Ja sam platio povratnu kartu od beograda do bangkoka 550 € i to samo mesec dana pre leta. Ako se kupi ranije onda je jos jeftinije. Iz frankfurta je jos jeftinija karta oko 400€ i treba viza koja traje maksimalno 60 dana vadi se u zagrebu ili budimpesti i kosta 35€. Kada pogledas da npr povratna karta do nemacke kosta oko 200 € onda za bangkok nije ni skupo u odnosu na daljinu.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8304
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Što bi rekla stara poslovica: "U Solunu dinar somun, a do Soluna sto somuna"
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
- Ford_III
Pa dobro naravno nikada ne moze biti cena koju planiras da potrosis. Samo mene ove azijske zemlje toliko privlace imaju zaista dosta za pogledati. Kina je isto prelepo mesto. Prelepa kultura i istorija. Naravno ima i srbija sta da prikaze na zalost slabo je reklamirana u svetu.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Nije letovanje
već čuvena dilema zelenog kartona u Bosni - traže li ga? Baš mi se ne daje dva soma za jedan dan, iako sam svestan rizika zbog osiguranja.

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- dax92
-
- Poruka: 7621
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Ja sam zaboravio na zeleni karton, pa sam krenuo preko Bosne pre 2 godine.. dosao sam do prelaza i okrenuo se.. 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- YOmax
- Poruka: 647
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2014. u 13:39h
Ja pre par meseci proputovao dobar komad evrope, I bez razmisljanja, onako skroz naivno, krenuo na prelaz na Savi kod Gradiske... "Gdje si po'so?!"
Treba, to je najbitniji dokument...moze bez pasosa, al bez malog zelenog jok!

Treba, to je najbitniji dokument...moze bez pasosa, al bez malog zelenog jok!
Ford C-max 1.6 16v mk1 2007 restyle
Ford Focus 2.0 tdci mk2 2006
ex Ford C-max 1.8 tdci mk1 2007 restyle
ex Fiesta Zetec S mk7 2009
Ford Focus 2.0 tdci mk2 2006
ex Ford C-max 1.8 tdci mk1 2007 restyle
ex Fiesta Zetec S mk7 2009
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Upravo tako. Ja zaboravio da ga izvadim kad sam krenuo na Vlasic kad je bio skup, i izgubio na granici 1h dok sam sacekao sluzbenika da dodje da kupim osiguranje za 7 dana koje me kostalo kao zeleni karton za godinu dana 

Fiesta!!