Poruka
od horvat » utorak, 1. dec. 2020. u 17:32h
Malo starija tema, ali da odgovorim, posto sam nedavno imao iskustvo. Znaci, nije legalno nista postavljati, zidati, betonirati na javnoj povrsini ispred svoje kuce. Bez obzira da li je u pitanju prolaz/ulaz i slicno. U stvari, moguce je ali uz dozvolu zavoda za urbanizam, koja se, kako mi kazu, veoma tesko dobija. Ako je u pitanju zelena povrsina, tu je dozvoljena sadnja zbunja, cveca, niskih tuja i slicno, ali vec sadnja drveca nije - tacnije, opet jeste, uz posebnu komunalnu dozvolu, jer se pazi da nije neka vrsta koja ce da izraste visoko, ometa kablove, izaziva alergijske reakcije i slicno.
Znakovi na kucama su dozvoljeni, ali kao sto je napisano iznad, nemaju oni nikakvu snagu, nego vise ovako psiholoski/informativno.
Parkiranje na zelenoj povrsini (bez obzira da li je ispred kapije ili ne) i parkiranje ispred prolaza/ulaza, bi pauk sluzba morala da regulise po pozivu, i rekose mi da je to jedini nacin odbrane i da ga treba koristiti. Verovatno koga jednom bude odneo pauk, nece vise stajati tamo.