Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
nikola
Poruka: 477
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od nikola » sreda, 27. jan. 2016. u 11:17h

Mislim da ovo ne funkcioniše, jer nakon potvrđivanja unetih podataka, web aplikacija bukvalno trenutno izbaci inforamciju da ne postoje podaci za dati kriterijum. Svaka pretraga podataka u bazi mora da traje (kraće ili duže), dok ovde momentalno izbaci pomenutu poruku (što će reći da bazu ni ne pretražuje, a čisto sumnjam da su aplikaciju i bazu postavili na neki od najbržih servera na svetu :D ).

Nezavisno od ovoga, aplikacija je urađena krajnje diletantski. Ne postoji logička kontrola unetih podataka (na primer, ukoliko pogrešiš pri unosu JMBG, da ti kaže da nije dobro unesen, jer ima manje cifara ili slično). Takođe, ovakva forma aplikacije je u suprotnosti sa zakaonom o zaštiti podataka o ličnosti. Svako ko zna nečiji JMBG (a ja recimo, sticajem okolnosti, znam JMBG-ove nekih drugara), može da dobije na uvid da li ima neke neplaćene kazne. S obzirom da na ovaj način informacijama ne pristupaju samo oni koji na to imaju pravo, već BUKVALNO SVI koji to žele, rad ove aplikacije nije u skladu sa zakonom. Ali ok, verujem da je ovo samo početak i da će ispraviti ove početničke grešeke, jer aplikacija stvarno jeste korisna.

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » sreda, 27. jan. 2016. u 18:43h

Ne radi. Imam neplacenu kaznu i ne izbacuje mi nista. Probao i cilirlicu i latinicu i sa ćč i bez.

Ford_III
Poruka: 1007
Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h

Poruka od Ford_III » četvrtak, 28. jan. 2016. u 00:13h

Proradece sigurno ali tek posle izbora
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.

Sharpshooter
Poruka: 5111
Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h

Poruka od Sharpshooter » subota, 30. jan. 2016. u 17:29h

Izađem malo da provozam ST-a posle chipovanja, pa rekoh aj do Mladenovca starim putem, a nazad autoputem.

U povratku naletim na presretača. :)
Crni Mitsubishi Lancer Evolution, zatamljen full.
Nisam mnogo išao kada su me uslikali, oko 164 kmh.

Rekoh, bogami dobar su vam auto spakovali za presretača. Svaka čast.
Kaže: Nije ni tvoj loš uopšte, ali naš ima kameru. ;)
Ispričali se lepo, ko šta vozi, motor, gume, kočnice (Jao vidi Brembo keramičke imate, kuku :))
Prilično fini i kulturni obojca, baš sam se prijatno iznenadio.

Epilog, priznaj kod sudije i ako nisi imao prekršaj u zadnje 2 godine (što mislim da nisam), platiš minimalnu kaznu od 6k i to je to.
Videćemo kako ću proći kada to dođe na red.
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » subota, 30. jan. 2016. u 19:08h

Da li u to imanje ili nemanje prekršaja računaju i mandatnu kaznu?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Sharpshooter

Poruka od Sharpshooter » subota, 30. jan. 2016. u 21:15h

Ok, evo šta me čeka:

Član 332
Novčanom kaznom u iznosu od 6.000 do 20.000 dinara kazniće se za prekršaj lice koje postupi suprotno
odredbama iz sledećih članova ovog zakona:

9) člana 44. i člana 45. stav 1. tač. 1), 2) i 3), vozač koji se van naselja kreće brzinom koja je od 41 km/h
do 60 km/h veća od dozvoljene,
11) člana 44. i člana 45. stav 1. tač. 1), 2) i 3) - 3 kaznena poena vozaču koji se kreće van naselja brzinom
koja je od 41 km/h do 60 km/h veća od dozvoljene,
7) člana 44. i člana 45. stav 1. tač. 1), 2) i 3) - u trajanju od najmanje 30 dana, vozaču koji se van naselja
kreće brzinom koja je od 41 km/h do 60 km/h veća od dozvoljene,

Kada sve saberemo: 6-20k din, 3 poena i 30 dana zabrana. ;)

Po ovome sve preko 71 kmh u naseljenom ode dozvola na metar dana:
5) člana 43. stav 1. i člana 45. stav 1. tač. 1), 2) i 3) - u trajanju od najmanje 30 dana ukoliko se u naselju
kreće brzinom koja je od 21 km/h do 50 km/h veća od dozvoljene,

A van naseljenog, 41 preko ograničenja:
7) člana 44. i člana 45. stav 1. tač. 1), 2) i 3) - u trajanju od najmanje 30 dana, vozaču koji se van naselja
kreće brzinom koja je od 41 km/h do 60 km/h veća od dozvoljene,
Ok, van naseljenog i nije tako strašno. Gde je 50, možeš do 90 kmh, a da zadržiš dozvolu. redbullw
Poslednja izmena: Sharpshooter, na dan subota, 30. jan. 2016. u 21:20h. Ukupno izmenjeno 1 put.

sasa_f1
Poruka: 9989
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » subota, 30. jan. 2016. u 21:19h

Pa dobro bre kako nisi znao da imaju evoluciju? Bar je to redak auto, kad ga vidim, prvo na njih pomislim.
Sharpshooter piše:Epilog, priznaj kod sudije i ako nisi imao prekršaj u zadnje 2 godine (što mislim da nisam), platiš minimalnu kaznu od 6k i to je to.
Videćemo kako ću proći kada to dođe na red.
Sto se ovoga tice, cale je imao slican slucaj pre 3 dana. Otisao potpisao to, bla bla... Kod sudije, sudija baci u kantu kaze ovo je protiv zakona ja ovo ne priznajem, iako neke moje kolege ovde priznaju. 7 hiljada kazna, 500 troskovi, 3 boda i 30 dana zabrana, i to samo zato sto nije imao ranije drugih prekrsaja.

Sharpshooter

Poruka od Sharpshooter » subota, 30. jan. 2016. u 21:24h

Ček, ček, trebalo je da prođe bez zabrane, a sudija mu ipak odrezao po zakonu?

Jbg, opusti se čovek na par sekundi, zvera u boost gauge i propustiš crni evo :)
Daj da napravimo spisak vozila koja koriste za presretače.
Da odštampam i zalepim preko ga suvozačkog dela table, pa da mi žena bude korisnija u vožnji. :D

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » subota, 30. jan. 2016. u 21:29h

mrgreen
Spoiler
Show
[youtube][/youtube]
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

sasa_f1

Poruka od sasa_f1 » subota, 30. jan. 2016. u 21:32h

Bas tako, trebalo je da bude 6 somica i 3-4 boda. I potpisao je to u odeljenju saobracajne policije Rakovica. Oni su to poslali sluzbeno u sud i kad je otisao tamo sacekala ga je ta prica. Cak je sudija i rekla evo i moje kolege (koje su sedele u istoj prostoriji) prihvataju to, ja ne prihvatam jer je protiv zakona.

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » subota, 30. jan. 2016. u 21:50h

Očigledno da nije dovoljno čipovan, čim su te stigli. :vid budale: hahahaha
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Sharpshooter

Poruka od Sharpshooter » subota, 30. jan. 2016. u 22:54h

Jbg, nabavili su dobru mašinu.
Onaj EVO X ima najmanje 300 konja i 4WD.

Ne bi baš pokušavao da mu pobegnem na autoputu :P

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » subota, 30. jan. 2016. u 23:15h

Ma zezam se, i onako nema svrhe bježati, snimljen si, a ima i rampa. :)
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

mbole
Poruka: 14993
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » nedelja, 31. jan. 2016. u 00:30h

sasa_f1 piše:...Cak je sudija i rekla evo i moje kolege (koje su sedele u istoj prostoriji) prihvataju to, ja ne prihvatam jer je protiv zakona.
Pa valjda ima pravo zalbe visem sudu.
Pored toga, gospoja bi mogla da popije ozbiljniju disciplinsku meru ako je zaista bacila u kantu bilo sta sto je optuzeni podneo sudu. Moze da nesto ne prihvati (i pri tom to neprihvatanje mora da obrazlozi u presudi), ali ne moze i ne sme da bilo koji dokument koji je bilo ko podneo, pocepa, baci...
Djak pesak :)

sasa_f1

Poruka od sasa_f1 » nedelja, 31. jan. 2016. u 10:44h

Dzabe da se zali kad mu po zakonu sleduje tih 30 dana zabrane. A da se nateze po sudovima da bi isterao inat, boli ga bas uvo.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 31. jan. 2016. u 11:07h

Ako počinilac prekršaja ne poriče isto, a pritom se žali na rešenje kojim je kažnjen minimalno, posle odbijene žalbe plaća još više zbog troškova zasedanja suda po njegovoj žalbi.
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

Sharpshooter

Poruka od Sharpshooter » nedelja, 31. jan. 2016. u 11:24h

Kada me ukebaju i ako sam zaista kriv, nema ljutnje. :)
S obzirom da me nisu sigurno 2 godine, opleli sa nekom kaznom, neću da kukam.

mbole

Poruka od mbole » nedelja, 31. jan. 2016. u 12:07h

Ne radi se o poricanju prekrsaja.
Radi se o proceduralnom problemu, odnosno o tome da sud (odnosno sudija) ne prihvata proceduru koja je predvidjena zakonom (nagodba).
Tacnije, radi se o pogresnoj primeni prava, posto je sporazum o priznanju prekrsaja predvidjen vazecim zakonom o prekrsajim, i sud je duzan da ga postuje.
Sud moze da resenjem odbaci sporazum o priznavanju krivice, ali ne moze da ga ignorise.

Žalba protiv rešenja o sporazumu o priznanju prekršaja

Protiv rešenja suda o odbijanju sporazuma o priznanju, žalbu u roku od osam dana od dana kada im je rešenje dostavljeno mogu izjaviti ovlašćeni podnosilac zahteva, okrivljeni i njegov branilac.

http://www.pravniportal.com/sporazum-o- ... prekrsaja/

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 31. jan. 2016. u 13:39h

Kad si već linkovao, trebalo je da barem pročitaš šta piše u tom linku.
A piše svašta nešto:

"U sporazumu o priznanju ovlašćeni podnosilac zahteva i okrivljeni se mogu saglasiti o izricanju okrivljenom kazne koja, po pravilu, ne može biti ispod zakonskog minimuma za prekršaj koji se okrivljenom stavlja na teret."

"O sporazumu o priznanju odlučuje sud, koji sporazum rešenjem može odbaciti, usvojiti ili odbiti.
Sud će sporazum o priznanju odbaciti ako je podnet nakon donošenja prvostepene odluke. Protiv rešenja o odbacivanju sporazuma o priznanju žalba nije dozvoljena.
Sud o sporazumu o priznanju odlučuje na ročištu na koje se pozivaju ovlašćeni podnosilac zahteva, okrivljeni i branilac, a o ročištu se obaveštavaju oštećeni i njegov punomoćnik.
Sud će rešenjem odbaciti sporazum o priznanju ako na ročište ne dođe uredno pozvani okrivljeni i ne opravda svoje odsustvo. Protiv rešenja o odbacivanju sporazuma o priznanju žalba nije dozvoljena. Ročište iz stava 3. ovog člana se može održati i bez prisustva uredno pozvanog ovlašćenog podnosioca zahteva."

Što znači da oni mogu fiktivno da održe ročište o sporazumu, a i da u samo rešenje o kažnjavanju upišu da sud prethodno odbacuje sprorazum, a na šta okrivljeni nema pravo žalbe. Takodje znači i da, ako već i bez sporazuma donose rešenje o zakonski minimalno predvidjenoj kazni, tu nema mesta sporazumu i taj se automatski odbacuje.
Šta je sudija mislila kada je rekla da njene kolege rade protivzakonito? Pa na to da kažnjavaju ispod zakonskog minimuma.
Ford weist den Weg.

mbole

Poruka od mbole » nedelja, 31. jan. 2016. u 16:27h

Naravno da sam procitao, ali citiras clan u kome je za specificne stvari predvidjeno da nema zalbe.

Ne moze da se odrzi fikttivno rociste, posto: "ako na ročište ne dođe uredno pozvani okrivljeni i ne opravda svoje odsustvo".
Jedini koji moze da ne prisustvuje i da ne bude pozvan je "ovlasceni podnosilac zahteva" u ovom slucaju MUP.

Ja sam citirao opsti slucaj zalbe, koji nema veze sa rokovima, neodazivanjem...

Brkas redosled operacija.
Sporazum se podnosi sudu i sud o njemu odlucuje PRE donosenja presude (posle ne moze), tako da kazna jos nije ni izrecena, pa ne moze biti ni minimalna ni bilo koja. Sta je namera sudije, ni na koji nacin ne sme da utice na propisanu zakonsku proceduru.

Takodje "po pravilu" u pravnoj terminologiji ne znaci "tako mora". Vec samo da bi to trebalo da bude najcesci slucaj, ali da su odstupanja dozvoljena.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 31. jan. 2016. u 19:40h

Očigledno je da neke stvari mogu, a poprilično sam siguran da sudija ne rizikuje svoju poziciju i potencijalne disciplinske kazne nekoliko (desetina) puta dnevno tako odbijajući sporazum. Isto kao i što na oglasnoj tabli suda istaknu rešenje i time smatraju da je onaj spomenuti u rešenju obavešten, bez obzira da li je to na neki način njegovim prisustvom ili potpisom zagarantovano.
S obzirom da se sve u životu radi sa nekim ciljem i nekom poentom, vraćamo se na početak - zašto uopšte razmišljati o žalbi ako je kazna minimalna? Odgovori "dosadno mi je" ili "hoću da napakostim sudiji" baš i ne bi spali u domen... normalnih.
Ford weist den Weg.

mbole

Poruka od mbole » ponedeljak, 1. feb. 2016. u 00:36h

Zato sto je recimo sporazumom bila dogovorena manja od minimalne.
Inace zaista nema smisla.

Nije problem u tome da sudija odbije sporazum. Na to ima pravo i to spada u normalnu proceduru.
Problem je u nacinu na koji to radi.

Sudija koji baci u kantu bilo sta sto je stranka podnela, ne zasluzuje da se na tom mestu nalazi ni sekunde.
Sudija moze i mora da donese resenje kojim bilo prihvata bilo odbija sporazum. Da li ce okrivljeni da se na to zali, njegova je stvar, ali nikako ne sme da mu uskrati pravo na to.
A nakupilo se prilicno nepismenih i bahatih sudija u svim mogucim "reformama", "tranzicijama" i ostalim "veselim" stvarima koje nam se desavaju zadnjih 25 i kusur godina..

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 1. feb. 2016. u 12:25h

Tvoje tumačenje fraze "po pravilu" nije uvek tako i može biti dodatno definisano. Pitaj bilo kog pravnika da li može da odstupi od nečega što je "po pravilu" ako mu zakon ne daje ikakvo pravo na opravdanje odstupanja. Pa ni u ovom konkretnom slučaju, zakon ne predvidja kada se može postupiti od ovog pravila.
Ford weist den Weg.

mbole

Poruka od mbole » ponedeljak, 1. feb. 2016. u 13:36h

Upravo to i jeste smisao "po pravilu" fraze.
Ona sluzi za "posebne slucajeve", odnosno izuzetke koje nije moguce predvideti zakonom, i na taj nacin se ostavlja sloboda sudiji da odluci i drugacije.

Inace uopste ne bi imalo smisla da se upotrebi.
Kad bi izbacio tu frazu iz gore pomenutog clana, on postaje jednoznacan i apsolutno definisan. Ali tada ne dozvoljava odstupanje u bilo kom slucaju.

Kada odstupanja od nekog slucaja treba da budu strogo definisana tada se i definisu, al ne frazom "po pravilu" vec npr..
to je tako i tako izuzev ako... ili izuzetno od clana xx u slucaju yy radi se to i to.
Imas takvih primera gomilu u svakom zakonu.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 1. feb. 2016. u 17:51h

Prosto prekoračenje brzine, bez ikakvih dodatnih elemenata, nije nikakav izuzetak koji nije predvidjen zakonom.
Ne vidim ništa nelegitimno u "nećemo ni da razmatramo sporazum pošto ćemo ti u svakom slučaju dati minimalnu kaznu". Sve vreme pričamo o ovom konkretnom slučaju. Neki drughi slučaj bi zahtevao razmatranje.
Ford weist den Weg.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“