Problem sa ključem
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 19
- Član foruma od: utorak, 5. jan. 2016. u 20:20h
Problem sa ključem
Zanima me da li je neko imao i riješio sljedeći problem sa ključem:
Kad dam kontakt, ključ dalje zablokira i neće da napravi onaj zadnji korak koji pokreće motor. Podmazao sa finim mašinskim uljem i probao sa novim rezervnim ključem, ali bez uspjeha. Auto uspije upaliti, nekad iz prve, ali nekad je potrebno i 10-15 puta okretati ili vaditi ključ.
Razmišljao sam da ugradim start dugme = http://www.ebay.de/itm/Universal-Car-En ... SwPhdVAQAK
Vozilo je S-Max 2007. godina.
Hvala unaprijed.
Kad dam kontakt, ključ dalje zablokira i neće da napravi onaj zadnji korak koji pokreće motor. Podmazao sa finim mašinskim uljem i probao sa novim rezervnim ključem, ali bez uspjeha. Auto uspije upaliti, nekad iz prve, ali nekad je potrebno i 10-15 puta okretati ili vaditi ključ.
Razmišljao sam da ugradim start dugme = http://www.ebay.de/itm/Universal-Car-En ... SwPhdVAQAK
Vozilo je S-Max 2007. godina.
Hvala unaprijed.
- mimiojo
- Poruka: 151
- Član foruma od: subota, 12. nov. 2011. u 11:43h
Re: Problem sa ključem
Verovatno ti je napukao deo na elekto delu kontakt brave pa nema dovoljno hoda da zavergla. Zameni elektro deo.I jos nesto taj deo je deo kontakt uloska i ne moras da menjas kljuceve.
Dva pravila:1.Ja sam uvek u pravu;2.Cak i kada nisam vazi prvo pravilo
-
Ne bih rekao da nema dovoljno hoda. Jednostavno se ključ ne može okrenuti do kraja. Kao da ga nešto blokira mehanički.
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
To je čovek i napisao, pretpostavka je da zbog neke mehaničke zavrzlame ključ ne može da napravi dovoljnu rotaciju, tj. nema dovoljan hod. U svakom slučaju ti ne gine rasturanje tog dela da vidiš šta se desilo, da ne bi došao sutra u situaciju da ne možeš ni kontakt da daš, ili da ti u sred vožnje auto izgubi kontakt. To start dugme može da bude neko rešenje, ako je zamena brave ili nekog njenog dela preskupa - ali može i samo da ti da lažnu sigurnost.
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
-
Samo da prijavim da je stvarno u pitanju bio elektro dio brave.
Hvala svima na pomoći.
Hvala svima na pomoći.