Prije 2 dana sam se vozio u svojoj Fiesti, nikakvih naznaka da će se desiti nešto čudno.. Stao na pješačkom da propustim pješake, da krenem dalje - auto ne prima gas nikako. Obzirom da sam po automatizmu već krenuo odvajati kvačilo i dodavati gas (koji se nije 'primio'), pustio sam kvačilo i auto se kretalo bez gasa na minimalnim obrtajima. Nisam mogao dodati gas bez obzira na pritisak papučice. Obzirom da se auto kretalo, prebacio sam u drugu brzinu i lagano pustio kvačilo, ali ista stvar - auto se kretalo polako u drugoj brzini na minimalnim obrtajima, papučica gasa nije imala efekta.
Pri tome, na kontrolnoj tabli je počela 'blinkati' lampica u obliku trokuta sa uzvičnikom unutra (žute boje), kako sam 'izguglao' to može značiti svašta - između ostalog indikator je prekida dotoka goriva. Obzirom da sam bio na cesti i nisam se baš mogao tu zaustaviti, a auto se kretalo bez gasa, nekako sam se uspio provozati narednih 100m do prvog isključenja. Tada mi je auto počelo primati gas, sve je bilo ok, osim što je još uvijek blinkala ta lampica.
Mislio sam da je logično da se ona ne može samo tako ugasiti u vožnji, pa sam se zaustavio, ugasio automobil i ponovo upalio, nakon čega je sve bilo ok - auto prima gas, sve je isto kao prije, lampica ne svijetli.
Da li je neko imao slična iskustva? Treba li mi ovo biti alarm za neki ozbiljan problem, ili je jednostavno (nadam se) u pitanju neka 'prljavština' ili voda u gorivu koja je u tom trenutku naletila u crijevo goriva i iz nekog razloga kratko prekinula dotok..
Da napomenem, rezervoar nije bio ni blizu dna (više od pola), u posljednjih najmanje mjesec dana nikad stanje u rezervoaru nije otišlo do 'rezerve'. Ne točim divlje gorivo lošeg kvaliteta (koliko je to moguće ispoštovati u BiH

Unaprijed hvala i izvinjavam se na dugom postu.

P.S. Filter goriva (i kompletan mali servis) rađen prije pola godine, odnosno prije 5000km. Ulje provjerio dan nakon toga, nešto iznad optimuma je.