Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Jel neko registrovao patent nekad

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Jel neko registrovao patent nekad

Poruka od darko darko » sreda, 13. jan. 2010. u 12:03h

interesuje me kako da registrujem patent i za inostranstvo kako je to u praksi i koliko ce da kosta to sve .

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Re: Jel neko regisrovao patent nekad

Poruka od Dragomir » sreda, 13. jan. 2010. u 20:32h

Nisam siguran ali mislim da postoji ustanova za registraciju patenata pokusaj da malo trazis na internetu
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

darko darko

Poruka od darko darko » sreda, 13. jan. 2010. u 23:03h

Znam zakon se promenio na moju korist ima yupat zavod za patente ali po nekim pricama je malo drugacije u praksi duze se ceka treba ti advokat za zastitu patenta u inistranstvu a niko nezna koliko to sve KOSTA pitam se ako je to neko radio da mi malo priblizi. Sigurno postoje zackoljice u predstavljanju nekad nepriznaju jer je obasnjenje patenta nepotpuno a i sta sve naplacuju .

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » četvrtak, 14. jan. 2010. u 16:10h

Šta si patentirao? :)
Meni je profesorica iz nacrtne uvjek govorila da patentiram kad uradim crtez na samo meni poznat način. lol
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » četvrtak, 14. jan. 2010. u 16:33h

ako nisi siguran u to sto si napravio i ako si siguran u sebe da ces na tome napraviti dosta para onda se hvataj u kostac u suprotnom skuplja dara nego mera ,svake godine doplacujes ,a kad popizdis i ostanes bez para oni prodaju tovj patent drugom.Iz licnog iskustva,plus sad su svasta izmenjali i povecali te tarife i kad patentiras ovde ,oni iskopiraju i patentiraju u inostranstvu(Briselu ) i onda mozes da se slikas ,jer u toj varijnati mozes da prodajes svoju robu u Srbiji ,Bosni i Bugarskoj ;)
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

darko darko

Re: Jel neko registrovao patent nekad

Poruka od darko darko » subota, 16. jan. 2010. u 13:25h

Cena prjave patenta je 5000din sta ce mi zasita u Srbiji. Znaci advokat pare i ako imam srece da ga prihvate bice exstra, a ako mi neko ukrade patent tokom predaje to bi bilo exstra mislim da sam ja bas takve srece da nesto krene po zlu bilo bi mi gore nego da nisam ni pokusavao. Sad kazu da su nesto promenili kad registrujes kod nas vazi i u drugim zemljama ako je to tacno mada treba i to da platis .
Poslednja izmena: darko darko, na dan subota, 16. jan. 2010. u 14:28h. Ukupno izmenjeno 2 puta.

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Re: Jel neko registrovao patent nekad

Poruka od ace1 » subota, 16. jan. 2010. u 14:11h

ako si ubedjen da ces da na tome napravish pare onda super ,a ovako samo ces da izgubis zivce,nerve i pare,a to sta ces ti da vozis ispod haube to samo ti znas i podelis sa svojim prijateljima i medjusobno se ispomazete oko ugradnje istih ,u gradu ima raznih vozila koja na prvi pogled izgledaju bezveze a imaju neke svoje specificnosti ;)
U zemlji Srbiji ,ko malo strci ili osta bez glave il ga proglasise budalom,sto se tvog pitanja tice
Nek ti je sa srecom sta god da odlucis
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“