Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)
Moderator: ace1
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Re: Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)
Da Chrysler nije zapao u toliko velike finansijske probleme, verovatno bi oživeli Barracudu kao pravi odgovor Mustangu...
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 14161
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Planiraju da vrate Barracudu do 2018 godine ... mada kada se zna kako Marchionne obecava i odgadja planove (posebno sa Alfom) moze ustvari biti 2028 dok se to ne desi.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ziveli dugmici. Touchscreen nije za auto u pokretu gde ja moram da skrecem pogled ili nagadjam gde je ekran, umesto da osetim oblik dugmeta pod prstom. Uopste mi se ne svidja taj novi trend, mobilni telefon je zabranjen za koriscenje, ali je zato tablet velicine televizora dozvoljen (ciljam na konzolu u Tesli).
Fiesta!!
- PMilan
- Poruka: 726
- Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h
+1 za dugmice i komande na volanu
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 7047D using Tapatalk
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 7047D using Tapatalk
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Baš tako Dule, neke osnovne stvari koje se koriste često i treba da ostanu na dugme.
Mnogo lakše je napipati i naučiti napamet lokaciju dugmeta, nego na displeju.
Mnogo lakše je napipati i naučiti napamet lokaciju dugmeta, nego na displeju.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- mbole
- Poruka: 14968
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Dugmici su zakon.
Tuch je dobar samo zbog toga sto ima neograniceno mogucnosti, ali ga treba upotrebljavati iskljucivo za podesavanja koja se inace rade jednom i nikad vise, to jest kad je auto u mirovanju.
Tuch je dobar samo zbog toga sto ima neograniceno mogucnosti, ali ga treba upotrebljavati iskljucivo za podesavanja koja se inace rade jednom i nikad vise, to jest kad je auto u mirovanju.
Djak pesak 

- Talladega_500
- Yankee
Evo nesto za vas oldtajmere sto ste ljubitelji dugmica.

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- PMilan
- Poruka: 726
- Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h
I nista mu ne fali, svako dugme ima svoju funkciju. Podgrejes/ohladis sedista, pustis muziku i klimu i aktiviras sport plus mod :-D
- mbole
Tacno tako i treba (ipak porse zna da napravi auto). Sve funkcije koje upotrebljavas u voznji su na dugmicima. A na ekranu su "set and forget".
Djak pesak 

- Talladega_500
- Yankee
Svi ti dugmici su se mogli resiti sa jednim ovim ...

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
... koji kad crkne ostaneš bez svega, a da ne pričamo o tome što ne sterilišu svi prste pre nego što udju u auto i počnu da tipkaju sve unutra.
Uopšte ne kapiram tu poentu pravlenja idiotluka od vožnje, sve se manje razmišlja o samoj vožnji i saobraćaju, a sve više o drndanju kojekakvih gedžeta. Mislim šta sa tolikim displejem, dok voziš po navigaciji vršićeš istraživanje kartologije regiona, a usput gledati i preporuke i review usputnih turističkih mesta?
Ovo spada u kategoriju fenserisanja zarad primamljivanja, isto kao i pozlata na sve strane i blink-blink akviziti, taman da se nalože Cigani, Crnci i oni što su do juče jahali koze po pustinji,
Uopšte ne kapiram tu poentu pravlenja idiotluka od vožnje, sve se manje razmišlja o samoj vožnji i saobraćaju, a sve više o drndanju kojekakvih gedžeta. Mislim šta sa tolikim displejem, dok voziš po navigaciji vršićeš istraživanje kartologije regiona, a usput gledati i preporuke i review usputnih turističkih mesta?
Ovo spada u kategoriju fenserisanja zarad primamljivanja, isto kao i pozlata na sve strane i blink-blink akviziti, taman da se nalože Cigani, Crnci i oni što su do juče jahali koze po pustinji,
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- Talladega_500
- Yankee
Eh sad, po toj logici onda nebi trebali koristiti ni mobilne telefone ili kompjutere - i oni kad crknu ostajes bez svega. Sto danas niko vise ne koristi CD-ove za muziku? Sto se slusa muzika preko mobilnih telefona umesto CD playera? To je samo jedan primer, a ima ih gomila.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Mešaš babe i žabe, mešaš suštinu tehnologije sa funkcionalnošću i lakoćom upotrebe. Hoćeš da kažeš da je najbolje da sad svi pobacamo eksterne tastature i laptopove sa integrisanim tastaturama i kupimo PDA sa ogromnim touch ekranima jer je bolje manje nego više, mnogo je kume 100+ dugmića?
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- Talladega_500
- Yankee
Na vama je sta cete da uradite, ne kazem ja nikome da uradi nesto sta ne zeli. Ono sta hocu da kazem je da tehnologija napreduje i da je samo pitanje vremena kada ce touchscreen da zameni sve dugmice. Pomirite se sa time.
- dule0911
-
Touchscreen kao tehnologija nije los niti ga treba izbaciti iz auta, naprotiv. Medjutim ne treba sve da ide preko njega, pogotovo ne stvari koje se koriste u toku voznje. Tesli je verovatno bilo jeftinije i "ekskluzivnije" da auto ima jedan veliki ekran nego gomilu dugmica, plus danas vecina ljudi kupuje stvari na izgled/imidz. Pomiri se ti sa time. 

Fiesta!!
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Мислим да је Тесла стварно одличан показна вежба из технологије , али ставити оволики екран , много је профано .
Да су направили холограм који ти лебри око шоферке па да кажем вау , овако оволики екран је само одушак за "широке народне масе " оних који имају пара . Не иде са парама аутоматски и осећај за естетику и лепо .
Мени лично та технологија екрана осетљивих на додир и није нешто . То је технолошки еквивалент пинк гранд параде .
Да су направили холограм који ти лебри око шоферке па да кажем вау , овако оволики екран је само одушак за "широке народне масе " оних који имају пара . Не иде са парама аутоматски и осећај за естетику и лепо .
Мени лично та технологија екрана осетљивих на додир и није нешто . То је технолошки еквивалент пинк гранд параде .
- dule0911
-
To, head up display je odlicna stvar, svidja mi se kako je to reseno na nekim novijim BMW modelima. Manje skreces pogled sa puta i imas najosnovnije informacije lakse dostupne.
Fiesta!!
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Slažem se da tehnologija napreduje i da je samo pitanje vremena kada ćemo svi raditi 50 selfija dnevno jer će nam tehnologija koja je jeftina za proizvodnju zahvaljujući izrabljivanju drugih to omogućiti, ali stvarno ne vidim zašto bih toliko bio oduševljen time?
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Ne znam za vas ali ja vidim pesnicu u ovom touch-u u Tesli posle najosnovnije promene temperature recimo.
- mbole
- Talladega_500
- Yankee
Zar se oni silni dugmici na gornjoj slici od Porsche Cayenne svi (ili barem vecina) koriste u toku voznje?dule0911 piše:Medjutim ne treba sve da ide preko njega, pogotovo ne stvari koje se koriste u toku voznje.
- dule0911
-
Majstor si za izvlacenje stvari iz konteksta, svaka cast
Nadji gde sam napisao da se kod Cayenne-a sve to koristi u voznji, ili gde sam uopste u mom postu pomenuo Cayenne?

Nadji gde sam napisao da se kod Cayenne-a sve to koristi u voznji, ili gde sam uopste u mom postu pomenuo Cayenne?
Fiesta!!
- Talladega_500
- Yankee
Ja sam postavio sliku Cayennea i vidim da se niko nije bunio da zaista ima previse dugmica, pa sam pomislio da svi oni imaju svrhu u svakodnevnoj voznji.
Realno, sta se sve svakodnevno koristi tokom voznje? Zvuk i stanica na radio i klima/grejanje. Ima li jos sta?
Realno, sta se sve svakodnevno koristi tokom voznje? Zvuk i stanica na radio i klima/grejanje. Ima li jos sta?
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8306
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Koliko volim veliki touch screen, toliko volim i dugmiće.
Neke stvari jednostavno nisu za touch screen, naročito one koje ćeš koristiti u toku vožnje.
Jedino gdje ne volim dugmiće je za pojačavanje/stišavanje. Volim kada ima točkić, pa i bez gledanja ga zavrneš koliko ti treba.
Dugmići su bolji jer neki od njih imaju na sebi neki zarez, drugačiji oblik, pa ih možeš i napipati.
Naučiš njihov položaj, ne baš tačno, ali pogodiš rukom cent od njega i nađeš ga.
Nikada nećeš naučiti gdje se tačno ''dugmić'' na displeju.
Neka detaljna podešavanja koje ćeš štimati svek prestupne godine mogu da budu na displeju.
Ja i kada koristim komp, koristim mnogo tastaturu i prečice na istoj.
Npr. koristim AIMP3 player, ne pamtim kada sam klikno na play ili sledeću numeru, nego koristim hotkey. Jednostavno je lakše, ako sam u igrici ili radim nešto u nekom programu, hoću da prebacim na sledeću pjesmu, pritisnem alt gr+c i gotovo. Onako bi morao otvarati AIMP, pa traži mišem dugmić.
Veliki displej izgleda fancy i ima dosta prednosti, ali nije upotrebljiv toliko da zamjeni sve dugmiće, bar ne u autu.
Neke stvari jednostavno nisu za touch screen, naročito one koje ćeš koristiti u toku vožnje.
Jedino gdje ne volim dugmiće je za pojačavanje/stišavanje. Volim kada ima točkić, pa i bez gledanja ga zavrneš koliko ti treba.
Dugmići su bolji jer neki od njih imaju na sebi neki zarez, drugačiji oblik, pa ih možeš i napipati.
Naučiš njihov položaj, ne baš tačno, ali pogodiš rukom cent od njega i nađeš ga.
Nikada nećeš naučiti gdje se tačno ''dugmić'' na displeju.
Neka detaljna podešavanja koje ćeš štimati svek prestupne godine mogu da budu na displeju.
Ja i kada koristim komp, koristim mnogo tastaturu i prečice na istoj.
Npr. koristim AIMP3 player, ne pamtim kada sam klikno na play ili sledeću numeru, nego koristim hotkey. Jednostavno je lakše, ako sam u igrici ili radim nešto u nekom programu, hoću da prebacim na sledeću pjesmu, pritisnem alt gr+c i gotovo. Onako bi morao otvarati AIMP, pa traži mišem dugmić.
Veliki displej izgleda fancy i ima dosta prednosti, ali nije upotrebljiv toliko da zamjeni sve dugmiće, bar ne u autu.
Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni