Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

FORD Fiesta 1.2 b 2003.god - auto sam turira u leru

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
armstrong
Poruka: 4
Član foruma od: nedelja, 6. mar. 2016. u 19:33h

FORD Fiesta 1.2 b 2003.god - auto sam turira u leru

Poruka od armstrong » nedelja, 6. mar. 2016. u 22:55h

Kao sto naslov teme kaze, ovaj problem mi se desio tri puta do sada, u prethodnih par dana.. Naime, sta se desava.. Auto se sasvim normalno ponasa u voznji, ali se desi ponekad (ne stalno) da kad stanem negde na odredjeno vreme i izbacim u ler, auto sam pocne da turira i da se to krece u rasponu izmedju 1000 i 2000 obrtaja, a da pritom stiskanjem pedale gasa nema odgovora.. Pedalu mogu da stisnem do kraja, ali gasa nema..
To resavam tako sto ugasim auto i ponovnim paljenjem, sve normalno radi.
Posto se to desavalo, a u komsiluku imam mehanicara koji radi u Auto Cacku i ima dijagnostiku, pitao sam ga da nakacimo na moj auto i vidimo sta ce pisati.. On kaze da je verovatno neka greska u klapni gasa, ali da ce morati na poslu da se informise detaljnije.. Pokusali smo da to obrisemo, ali se onda pojavila greska (tj.nemogucnost da se to uradi)..
Do tada, saljem slike koje je dijagnostika prijavila, pa ako se nekome nesto slicno desilo, bilo bi od velike koristi da ovde postavi resenje koje je primenio..
Milos, unapred hvala svima..
Slike:
Slika
Slika

SCORPIO123
Poruka: 1028
Član foruma od: sreda, 11. nov. 2015. u 20:43h

Re: FORD Fiesta 1.2 b 2003.god - auto sam turira u leru

Poruka od SCORPIO123 » nedelja, 6. mar. 2016. u 23:24h

greske nemozes obrisati jer je stalno prisutna greska,,Permanent.. p2108 se odnosi na kvar compjutera motora a druga P2176 na elektronsku klapnu gasa a moguce je da je instalacija u problem.

armstrong

Poruka od armstrong » sreda, 9. mar. 2016. u 22:41h

Danas mi kaze komsija da je pricao o ovome sa kolegama sa posla i da mu je neko rekao da se mozda nakupila neka prljavstina, tj. garez na klapni gasa i da bi je mozda trebalo ocistiti i posle toga videti kako ce se ponasati

Ako bude najgori scenario, da li zna neko mozda kako bi se kretala cena te popravke.. Ja se, iskreno, slabo razumem u sve to, pa mozda pitam i neka laicka pitanja, ali nisam bas srecan sto mi se ovo desava, pa hocu da znam kako da se ponasam i postavim

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21583
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » sreda, 9. mar. 2016. u 22:57h

Vrlo moguće, probaj sa čišćenjem klapne.

Sent from my Mi 4i using Tapatalk
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

SCORPIO123
Poruka: 1028
Član foruma od: sreda, 11. nov. 2015. u 20:43h

Poruka od SCORPIO123 » sreda, 9. mar. 2016. u 23:21h

armstrong piše:Danas mi kaze komsija da je pricao o ovome sa kolegama sa posla i da mu je neko rekao da se mozda nakupila neka prljavstina, tj. garez na klapni gasa i da bi je mozda trebalo ocistiti i posle toga videti kako ce se ponasati

Ako bude najgori scenario, da li zna neko mozda kako bi se kretala cena te popravke.. Ja se, iskreno, slabo razumem u sve to, pa mozda pitam i neka laicka pitanja, ali nisam bas srecan sto mi se ovo desava, pa hocu da znam kako da se ponasam i postavim
Zivis u Cacku?

armstrong

Poruka od armstrong » sreda, 9. mar. 2016. u 23:39h

Ne, ne.. U Beogradu

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“