Pozdrav drustvo.Od skora sma vlasnik Fokusa 1.6,2001 god.Moj problem je sledeci.
Jesenas sam zamenio antifriz u rashlednom sistemu i sve je bilo uredu neko vrem.Jednom u toku duze voznje van grada od 100km/h do 120km/h na nekih 3000-4000 obrtaja temperatura na skazaljci je otisla u crveno,stao sam pored puta,ventilator hladnjaka je bio upaljen,gornje crevo na hadnjaku je bilo vruce dok je donje bilo hladno,ponovo sam upalio auto i skazaljka je stajala na sredini.Kada sam stigao kuci,ostavio sam auto upaljen dok nije ukljucio ventilator,proverio sam creva oba su bila vruca(gornj i donje),sto znaci da termostat radi.Sledeci put,isto voznja van grada,mi se desilo isto to temperatura otisla u crveno,stim sto nisam gasio auto nego sam se zaustavio pored puta i temperatura se vratila na polovini pokazivaca,ventilator je takodje ukljucio,nastavio sam voznju i sve je bilo uredu.Posle toga mi se desilo sledece,ventilator hladnjaka je poceo da ukljucuje posle par kilometara grdske voznje(3-5 km),cim zavrsi poces on ga ugasi.Pustio sam auto ponovo da radi radi u mesto (hladan),i cim podigne temperaturu na stredinu pokazivaca on uljuci ventilator i cim odradi svoje on ga iskljuci,pri tom creva na hladnjaku jedva da su zagrejana.KAda je dostigao radnu temperaturu,i kada je zagrejao gornje crevo,hladnjak,donje crevo,ventilator je ponovo ukljucio i ohladio hladnjak.Na dijagnostici ne prijavljuje nikakvu gresku.
Hlala unaprd i pozdrav.
Temperatura i ventilator hladnjaka
Moderator: Dragomir
- djoleta
- Poruka: 22
- Član foruma od: nedelja, 18. okt. 2015. u 20:02h
- Kontakt:
- duratecHE
- Poruka: 4277
- Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
- Kontakt:
Re: Temperatura i ventilator hladnjaka
Da li je pravilno ozracen sistem posle zamene ant.,lici mi na nedovoljan protok rashladne tecnosti zbog vazdusnog cepa ili nekog drugog zagusenja.Sta se desava kada pustis grejanje u kabini?
Vodema pumpa- da li je skoro menjana i kakva?
Pocni prvo od ozracivanja sistema, isprati vizuelno creva ( da li negde ima deformiteta i naduvenosti), proveri prelivna creva i cep na boci- da li radi odusak.Nesto otezava cirkulaciju, ako je dobar nivo tecnosti.
Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока
Vodema pumpa- da li je skoro menjana i kakva?
Pocni prvo od ozracivanja sistema, isprati vizuelno creva ( da li negde ima deformiteta i naduvenosti), proveri prelivna creva i cep na boci- da li radi odusak.Nesto otezava cirkulaciju, ako je dobar nivo tecnosti.
https://www.youtube.com/watch?v=MvZn6SWP2H8
drift znaci Ken Block....
- djoleta
- Poruka: 22
- Član foruma od: nedelja, 18. okt. 2015. u 20:02h
- Kontakt:
Zaboravio sam da napisem da nisam imao tih problema pre zamene antifriza.Posle zamene antifriza,u kabini,u malom hladnjaku za grejanje,kada upalim auto cuje se kao da bucka voda,kao da se puni mali hladnjak.Grejanje u autu je dolicno kada se auto zagreje.Vodena pumpa nije menjana od kako sam ga uzeo,ali cim on otvara termostat i cirkulise voda kroz hladnjak onda je sigurno dobra.Sva creva su uredu,nisu deformisana,presavijena i kada se kompletan sistem zagreje ne duju se.Cep od posude je uredu i prelivna creva su dobra.Predpostavljam i ja da je negde cep u sistemu,cim bucka u malom hladnjaku.Posto nema nikakav cep,slavinicu za ozracivan,koj je postupak za ozracivanje sistema?Hvala i pozdrav.
- duratecHE
- Poruka: 4277
- Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
- Kontakt:
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... hp?t=17750
Drugi post po redu.
Drugi post po redu.
https://www.youtube.com/watch?v=MvZn6SWP2H8