Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4945
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
mene su skoro prvi put u VA zaustavili za skoro god dana,procaskali i kao e zameni sijalicu ujutru...'ocu 'fala 

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
@Sharp & Dule
Zaboravljate da postoji nesto sto se zove prilagodjavanje brzine kretanja uslovima puta. Uslovi puta su: klizav kolovoz, smanjena vidljivost i postojanje pesackog prelaza. Da sam sa 49 kmh prosao preko pesackog, mogao je i da me zaustavi da me kazni zbog toga sto nisam prilagodio brzinu kretanja uslovima puta, s obzirom da mu zakon to dozvoljava i da zakon ne poznaje ABS, ESP ili efikasne gume po kisi, sto omogucava bezbednije iznenadno zaustavljanje. S obzirom da je moguce, a zakonom i predvidjeno i dozvoljeno, da pesak iz vedra neba padne na pesacki, ti si duzan da predvidis odnosno da se kreces tako da mozes bezbedno da se zaustavis, bez gazenja pesaka, proklizavanja ili naglog kocenja zbog cega te moze udariti onaj iza. Zakon te gleda kao referentno vozilo Zastavu 101 sa dijagonalnim gumama 135, i ako pandur slobodnom procenom proceni da takvo vozilo ne moze da se bezbedno zaustavi u uslovima pod kojima si se ti kretao, ima odresene ruke da te kazni. Isto kao sto po snegu pri normalnom skretanju proklizas i udaris i drugo npr. parkirano vozilo, ako si tehnicki ispravan i skretanje uradio propisno, kriv si sto se nisi prilagodio pa taman da si vozio i 2 kmh.
Zaboravljate da postoji nesto sto se zove prilagodjavanje brzine kretanja uslovima puta. Uslovi puta su: klizav kolovoz, smanjena vidljivost i postojanje pesackog prelaza. Da sam sa 49 kmh prosao preko pesackog, mogao je i da me zaustavi da me kazni zbog toga sto nisam prilagodio brzinu kretanja uslovima puta, s obzirom da mu zakon to dozvoljava i da zakon ne poznaje ABS, ESP ili efikasne gume po kisi, sto omogucava bezbednije iznenadno zaustavljanje. S obzirom da je moguce, a zakonom i predvidjeno i dozvoljeno, da pesak iz vedra neba padne na pesacki, ti si duzan da predvidis odnosno da se kreces tako da mozes bezbedno da se zaustavis, bez gazenja pesaka, proklizavanja ili naglog kocenja zbog cega te moze udariti onaj iza. Zakon te gleda kao referentno vozilo Zastavu 101 sa dijagonalnim gumama 135, i ako pandur slobodnom procenom proceni da takvo vozilo ne moze da se bezbedno zaustavi u uslovima pod kojima si se ti kretao, ima odresene ruke da te kazni. Isto kao sto po snegu pri normalnom skretanju proklizas i udaris i drugo npr. parkirano vozilo, ako si tehnicki ispravan i skretanje uradio propisno, kriv si sto se nisi prilagodio pa taman da si vozio i 2 kmh.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- novi81
- Poruka: 661
- Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h
Može samo slobodno da ti procjeni dužinu k.... :-D Ako ja procjenim da mogu da vozim osamdeset po pola metra snijega i ne poginem u procesu, znači da sam dobro procijenio!?
A "uslovi puta" je sve što radiš dok ne napraviš neki rusvaj.
Kako samo mrzim taj izraz "uslovi puta". Pokrivaju sa tim sve od pola metra snijega na kolovozu, kratera do visine komplet točka, blato od traktora i kubike vode koja leži na cesti.
Jedini pravi način da prilagodite vožnju uslovima na našim putevima je da sjedite u kući >:)
Talk softly, tread carefully and carry a big gun.
A "uslovi puta" je sve što radiš dok ne napraviš neki rusvaj.
Kako samo mrzim taj izraz "uslovi puta". Pokrivaju sa tim sve od pola metra snijega na kolovozu, kratera do visine komplet točka, blato od traktora i kubike vode koja leži na cesti.
Jedini pravi način da prilagodite vožnju uslovima na našim putevima je da sjedite u kući >:)
Talk softly, tread carefully and carry a big gun.
Poslednja izmena: novi81, na dan petak, 11. mar. 2016. u 22:37h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- YOmax
- Poruka: 647
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2014. u 13:39h
Ovo je definicija! Bravo!novi81 piše:Jedini pravi način da prilagodite vožnju uslovima našim putevima je da sjedite u kući >:)

Ford C-max 1.6 16v mk1 2007 restyle
Ford Focus 2.0 tdci mk2 2006
ex Ford C-max 1.8 tdci mk1 2007 restyle
ex Fiesta Zetec S mk7 2009
Ford Focus 2.0 tdci mk2 2006
ex Ford C-max 1.8 tdci mk1 2007 restyle
ex Fiesta Zetec S mk7 2009
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Pre jedno petnaestak godina, dok sam prelazio ulicu na obeleženom pešačkom prelazu, naišao je čovek u Yugu ne znam koliko brzo ali očigledno više nego dovoljno, pešački je bio iza blage krivine i na nizbrdici, padala je kiša. Spasilo me je to što je imao nejednaku silu kočenja verovatno i okrenuo se za 90 stepeni dok je kočio da me ne udari. Ja stao ukopan, a on se zaustavio svojim H stubom bočno pola metra od mene. Tako da, manite se toga "ja sam dobar vozač i mnogo dobro procenjujem, nisam izgunuo u procesu", treba biti obziran i human i gledati uvek sa druge strane. Večeras me u pretposlednjoj generaciji E klase karavan čovek obilazi u totalno nepreglednoj krivini na levo, smrzao sam se koliko mi nije dobro kad sam u pola krivine ukapirao da me neko obilazi i to brzinom tipa 60 dok se ja krećem 50. Auto ispred mene je isto tako obišao u sledećoj full nepreglednoj krivini na desno.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- Ford_III
- Poruka: 1007
- Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h
Na pesackom prelazu uvek vozim 20 km/h da bih mogao da se zaustavim.
I dobro gledam da li ce pesak nagaziti na ulici i sici sa trotorara ili ne.
Ako samo ceka onda nastavljam da vozim ako zakoraci onda se zaustavljam.
Mislim da bi bilo jos bolje kada bi pesacki prelaz obojili nekom zutom fluroscentnoj bojom da bi bilo jos uocljivije u mraku.
I dobro gledam da li ce pesak nagaziti na ulici i sici sa trotorara ili ne.
Ako samo ceka onda nastavljam da vozim ako zakoraci onda se zaustavljam.
Mislim da bi bilo jos bolje kada bi pesacki prelaz obojili nekom zutom fluroscentnoj bojom da bi bilo jos uocljivije u mraku.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Bilo bi za pocetak dobro da su ofarbani, a ne da ih farbaju bojom koja se izlize za manje od mesec dana pa se samo nazire da je bio pesacki.
Fiesta!!
- Sharpshooter
- Poruka: 5120
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
Da sam ja uvek vozio po propisima, ne bi bio živ do sada. 
Pa pogledajte samo na Ibarskoj na koliko mesta je dozvoljeno preticanje u nekakvim blagim krivinama, a apsolutno ništa se ne vidi.
Zato što su pre 5-10 godina određivali gde će biti isprekidana, sa te strane nije bilo nikakvog rastinja i sve se do jaja videlo.
Sada je tu izrasla džungla, pa ne možeš da vidiš ni 30 metara ispred.
Čak ni sa ST-om ne usuđujem da pretičem na takvim mestima.
Ne kažem da ne gledam znakove uopšte, ali to je više kao neka preporuka u mojoj knjizi, dok iskustvo, procena i poznavanje puta, kod mene odlučuju kako i gde može da se vozi.

Pa pogledajte samo na Ibarskoj na koliko mesta je dozvoljeno preticanje u nekakvim blagim krivinama, a apsolutno ništa se ne vidi.
Zato što su pre 5-10 godina određivali gde će biti isprekidana, sa te strane nije bilo nikakvog rastinja i sve se do jaja videlo.
Sada je tu izrasla džungla, pa ne možeš da vidiš ni 30 metara ispred.
Čak ni sa ST-om ne usuđujem da pretičem na takvim mestima.
Ne kažem da ne gledam znakove uopšte, ali to je više kao neka preporuka u mojoj knjizi, dok iskustvo, procena i poznavanje puta, kod mene odlučuju kako i gde može da se vozi.
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Ne znam čime farbaju pješačke u Beogradu, ali ovde u Novom Sadu su farbali nekom bojom koja je bila ekstra klizava.
Kada padne malo kišice, to je klizavo kao led, kada nagaziš nogom kližeš se kao po ledu. Autobus kada kreće sa semafora i nagazi na pješački počne da šlajfuje.
Čini mi se da su sada zamjenili farbu, pa nije tako klizava.
Meni isto desilo u Doboju, isto tako neka klizava boja. Krenuo sam sa semafora, ispred mene je bio auto koji čim je prešao raskrsnicu i pješački skreće na parking, koji je 7-8 m poslje pješačkog. Ja nisam išao ne više od 30-40. Onaj ispred je kočio naglo i bez žmigavca, počeo sam da kočim prije pješačkog, bila je neka kišica, ali dok je bio asfalt koči super, kada sam naišao na pješački, kao da sam naišao na led. Sreća pa je ostalo još nekih metar poslje pješačkog do auta ispred mene, stao sam mu bukvalno na 10 m od branika.
I to žbunje što je izraslo pored puta, to se treba posjeći, jer vjerovatno u projektu stoji da tu nema žbunja i zato je dozvoljeno preticanje. A to je druga stvar što se pud ne održava.
Toliko o njihovoj bezbjednosti u saobraćaju i da je brzina glavni uzrok svega. Brzina može da utiče, u nekim slučajevima jeste glavni krivac, ali i u velikom slučaju nezgoda, uzročnik je drugi, samo što se njima lakše vaditi na brzinu kao uzročnik.
Eto slučaj sa tom bojom, da sam išao i 10 na sat, a da je onaj svojim zadnjim točkovima bio na pješačkom, ja bi se zakucao u njega. Tu ne možeš nikako reći da je brzina krivac. Nego njegovo skretanje bez žmigavca i prokleta boja.
Kada padne malo kišice, to je klizavo kao led, kada nagaziš nogom kližeš se kao po ledu. Autobus kada kreće sa semafora i nagazi na pješački počne da šlajfuje.
Čini mi se da su sada zamjenili farbu, pa nije tako klizava.
Meni isto desilo u Doboju, isto tako neka klizava boja. Krenuo sam sa semafora, ispred mene je bio auto koji čim je prešao raskrsnicu i pješački skreće na parking, koji je 7-8 m poslje pješačkog. Ja nisam išao ne više od 30-40. Onaj ispred je kočio naglo i bez žmigavca, počeo sam da kočim prije pješačkog, bila je neka kišica, ali dok je bio asfalt koči super, kada sam naišao na pješački, kao da sam naišao na led. Sreća pa je ostalo još nekih metar poslje pješačkog do auta ispred mene, stao sam mu bukvalno na 10 m od branika.
I to žbunje što je izraslo pored puta, to se treba posjeći, jer vjerovatno u projektu stoji da tu nema žbunja i zato je dozvoljeno preticanje. A to je druga stvar što se pud ne održava.
Toliko o njihovoj bezbjednosti u saobraćaju i da je brzina glavni uzrok svega. Brzina može da utiče, u nekim slučajevima jeste glavni krivac, ali i u velikom slučaju nezgoda, uzročnik je drugi, samo što se njima lakše vaditi na brzinu kao uzročnik.
Eto slučaj sa tom bojom, da sam išao i 10 na sat, a da je onaj svojim zadnjim točkovima bio na pješačkom, ja bi se zakucao u njega. Tu ne možeš nikako reći da je brzina krivac. Nego njegovo skretanje bez žmigavca i prokleta boja.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8315
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Mene toliko nerviraju noću oni posebno osvetljeni pešački prelazi, pogotovu onaj posle OMV pimpe na ibarskoj magistali kod autobuske stanice.
Ulica osvetljena i dodatno jako osvetljenje na putu da se vidi pešački prelaz, a iza tog osvetljenja sa strane crno ko u tunelu, pa kada se neko zaleti da mu bus ne pobegne i iskoči iz one rupe od mraka, koliko god da voziš polako veliko je iznenadjenje.
Put je već osvetljen i nema potrebe isticati samo pešački treba osvetliti to sa strane da se vidi kada neko prilazi pešačkom i da može da se reaguje na vreme.
Šarp po meni je velikim delom dobro obeležena Ibarska ali ko što kažeš i sam održavanje pored puta je katastrofa (čitaj nikako), pa je odavno i različita vožnja kada sve olista i kada opadne lišće. U prvom slučaju vidiš ko što ti kažeš 30m, a drugom ponegde i skoro ceo km. Ovde kada je žbunje u pitanju ima razlike i koje vozilo pretiče jer oni višlji imaju bolju preglednost.
Edit: druže Losose i u Beogradu je isti problem sa farbom, pa čak i sa trakama koje lepe po putu za obeležavanje.
Ulica osvetljena i dodatno jako osvetljenje na putu da se vidi pešački prelaz, a iza tog osvetljenja sa strane crno ko u tunelu, pa kada se neko zaleti da mu bus ne pobegne i iskoči iz one rupe od mraka, koliko god da voziš polako veliko je iznenadjenje.
Put je već osvetljen i nema potrebe isticati samo pešački treba osvetliti to sa strane da se vidi kada neko prilazi pešačkom i da može da se reaguje na vreme.
Šarp po meni je velikim delom dobro obeležena Ibarska ali ko što kažeš i sam održavanje pored puta je katastrofa (čitaj nikako), pa je odavno i različita vožnja kada sve olista i kada opadne lišće. U prvom slučaju vidiš ko što ti kažeš 30m, a drugom ponegde i skoro ceo km. Ovde kada je žbunje u pitanju ima razlike i koje vozilo pretiče jer oni višlji imaju bolju preglednost.
Edit: druže Losose i u Beogradu je isti problem sa farbom, pa čak i sa trakama koje lepe po putu za obeležavanje.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Pa Srdjane nece pare iz budzeta same da se potrose, potebno je smisljati nove i inovativne nacine osvetljavanja, da ne kazem trosenja para 

Fiesta!!
- FM III
- Vremenski policajac
Ma Dule samo da su okrenuli te sijalice ka prilazu, ništa drugo.
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- Ford_III
Najbolje je da se oko pesackog stave ono kao macje oko i problem resen.Eh sad oni ne popravljaju ulice a kamoli da stavljaju tako nesto na pesackim prelazima.A placamo poreze,i putarine i akcize kao da zivimo na zapadu.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- FM III
- Vremenski policajac
Kakve bre mačje oči kada ceo prelaz svetli ko Las Vegas.
Ti očito ne čitaš prethodne postove.
Problem je što se od pešačkog prelaza (koji šljašti) ne vidi 2 m sa strane.
Ti očito ne čitaš prethodne postove.
Problem je što se od pešačkog prelaza (koji šljašti) ne vidi 2 m sa strane.
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Eh, kod nas su u jednom selu, zbog velikog broja glasača našem gradonačelniku, postavili isto tako jako osvjetljenje. I to baš tako jako! Prvi put sam ga vidio kada sam išao busom za Doboj, sjedim u šaragama, spavam i budi me neke svjetlost. Mislio sam da sam se predstavio svevišnjem! Onako bunovan iz sna, gledam o čemu se radi.
Oni su stavili svjetleći znak iznad pješačkog, sa nekim ludačko jakim LED osvjetljenjem. Toliko svjetli, da kao što Srđan kaže, vidiš samo to, i ništa više okolo, čak i auto koji ti dolazi u susred ne vidiš najbolje.
Sada su to malo smanjili, ali je i dalje prilično jako.
Oni su stavili svjetleći znak iznad pješačkog, sa nekim ludačko jakim LED osvjetljenjem. Toliko svjetli, da kao što Srđan kaže, vidiš samo to, i ništa više okolo, čak i auto koji ti dolazi u susred ne vidiš najbolje.
Sada su to malo smanjili, ali je i dalje prilično jako.
Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Ford_III
FM III bas zbog tog svetla sam i mislio da ugase to svetlo i da ubace samo macje oko.
A mislim da bi i m bilo i jeftinije ne bi placali struju a verujem i da to macje oko manje i kostaju od reflektora.
Ajde kada nabiju led mozda je malo i drugacije a kada nabiju narandzasti reflektor ne vidis nista posle toga.
A mislim da bi i m bilo i jeftinije ne bi placali struju a verujem i da to macje oko manje i kostaju od reflektora.
Ajde kada nabiju led mozda je malo i drugacije a kada nabiju narandzasti reflektor ne vidis nista posle toga.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- mbole
- Poruka: 14994
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Skoro sam isao autoputem ka Nisu, i vidim da su jos po negde stavili one zelene "svetlobrane" kao na Gazeli.
Samo se nadam da je neko vodio racuna o polozaju sunca na izlasku i zalasku, a ne da ko na Gazeli izazivaju epilepticne napade (isao sam oko podne a vracao se po mraku, tako da nisam mogao da procenim).
Samo se nadam da je neko vodio racuna o polozaju sunca na izlasku i zalasku, a ne da ko na Gazeli izazivaju epilepticne napade (isao sam oko podne a vracao se po mraku, tako da nisam mogao da procenim).
Djak pesak 

- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Jeste, na gazeli popodne - predveče ko ide na NBGD treba da stavi masku za varenje 

/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /
- mbole
- Poruka: 14994
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
-
- Poruka: 1781
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h
- Sharpshooter
- Poruka: 5120
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
Osećam da je 50 ograničenje? 

2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
- nikola
- Poruka: 477
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h
A jel se sećaš te situacije da si ih sreo, tog 1.2.2016?
Jel postoji znak za ograničenje brzine? I ono što me zanima u ovakvim situacijama... ako postoji znak za ograničenje, a između tog znaka i radara postoji, na primer, raskrsnica i posle raskrsnice nema znaka kojim se definiše isto ograničenje, onda ograničenje ne bi trebalo da važi posle raskrsnice, jel tako? (na ovom snimku se takva situacija ne vidi, nego čisto pitam).
Nezavisno od doga, u poslednja 2 meseca sam 3 puta sreo radar na deonicama gde je ograničenje 40, a ja sam vozio 50-60... tako da sudeći po ovome, mogu uskoro i ja da očekujem čestitku/čestitke...
Jel postoji znak za ograničenje brzine? I ono što me zanima u ovakvim situacijama... ako postoji znak za ograničenje, a između tog znaka i radara postoji, na primer, raskrsnica i posle raskrsnice nema znaka kojim se definiše isto ograničenje, onda ograničenje ne bi trebalo da važi posle raskrsnice, jel tako? (na ovom snimku se takva situacija ne vidi, nego čisto pitam).
Nezavisno od doga, u poslednja 2 meseca sam 3 puta sreo radar na deonicama gde je ograničenje 40, a ja sam vozio 50-60... tako da sudeći po ovome, mogu uskoro i ja da očekujem čestitku/čestitke...

Poslednja izmena: nikola, na dan ponedeljak, 14. mar. 2016. u 17:05h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
55 km/h mu je bila prosečna brzina izmedju dve fotografije, samo mi je baš
da je distanca na prvoj fotografiji 700 metara...

Ako je u pitanju naseljeno mesto, onda ograničenje od 50 km/h važi svuda, dokle god ne naidješ na znak za prestanak naseljenog mesta.nikola piše:ako postoji znak za ograničenje, a između tog znaka i radara postoji, na primer, raskrsnica i posle raskrsnice nema znaka kojim se definiše isto ograničenje, onda ograničenje ne bi trebalo da važi posle raskrsnice, jel tako?
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- nikola
- Poruka: 477
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h
Za ograničenje 50 km/h je jasno. Nisam precizirao u pitanju, ali sam mislio da na druga ograničenja, npr 30 ili 40 km/h?
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Jutros na Bogosloviji stoji pandur na sred kružnog toka i fotografiše vozila koja dolaze iz Ruzveltove, verovatno nepropuštanje pešaka, pojas, telefon ,farovi...
Idem dalje ka Zrenjaninskom putu, odvajam se desno posle Pančevca, vidim dva velika znaka za ograničenje od 40, neki djavo mi ne dade mira i spustim na 40, kad ono radar na autobuskom stajalištu ispod železničkog nadvožnjaka, a niko oko mene ne ide ispod 50...
Idem dalje ka Zrenjaninskom putu, odvajam se desno posle Pančevca, vidim dva velika znaka za ograničenje od 40, neki djavo mi ne dade mira i spustim na 40, kad ono radar na autobuskom stajalištu ispod železničkog nadvožnjaka, a niko oko mene ne ide ispod 50...
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.