Ford Mondeo 2.0 tdci zvekece
Moderator: Dragomir
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4947
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
Re: Ford Mondeo 2.0 tdci zvekece
CR aditiv ne moras svaki put mozes jednom na tipa 2000km a dizel lub ili dvotaktol mozes na svaki rezervoar...
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
CR aditiv sto rece kolega kada nadjem sipam, a trebalo bi na 2000 km. Ali u zadnje vrijeme kako aditiva cesto nestane sipam 2T na svaki rezervoar 0,5 do 1 litre.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- novi81
- Poruka: 661
- Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h
Ista procedura i ovdje :-D
Talk softly, tread carefully and carry a big gun.
-
- Poruka: 127
- Član foruma od: subota, 23. jan. 2016. u 21:20h
Sipao sam I Ja atf all ovaj put malo vise(pola litre na oko 12 l eurodizela)i posle par km se oseti razlika u radu...narocito na leru....al u voznji se jos uvek cuje ali manje....e sad se nadam da ce i to prestati nakon duzeg koriscenja atf.....samo me jos zanima dal na neki nacin moze da steti atf motoru?
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Eh druze oko toga se vode velike polemike i mnoge mudre masinske glave jednostavno misle da motorima ATF i 2T ne pomaze niti odmaze, ali definitivno pomaze vlasnicima dizel motora. Neki to zovu i placebo...kako god ja sam dosada potrosio bruku i ATF i 2T i evo ga radi i nakon 12 godina bez paljenja lampice grijaca....nadam se da makar jos toliko nece da s'upali...
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
- novi81
Također i ja. Ako nije ni pomoglo nije ni odmoglo. Obično sipam 2T i provjereno je bolje sagorevanje (mjereno na tehničkom prije i poslije sipanja 2t).
-
- Poruka: 479
- Član foruma od: četvrtak, 9. okt. 2014. u 14:52h
A koje marke dvoktatola sipate uglavnom? ili uvek razlicito? jel to sintetika ili polu?
- novi81
Mineralni, obični modričin. Nema potrebe i za čim boljim
- Djole Focus TDCI
- Poruka: 177
- Član foruma od: sreda, 16. maj 2012. u 15:54h
Od 2007. godine imam Focusa mk1, 2003 godiste tdci, na satu bilo 140000 i nesto km, sad ima 340000 km, nikad nista sipao nisam za dizne. Samo sipati gorivo na proverenim pumpama i izbegavati voznju na rezervi. Jos nikakvih problema sa diznama nisam imao.