Moндео МК3 - Пропадање педале кочнице
- dejan_BL
- Poruka: 292
- Član foruma od: ponedeljak, 26. maj 2014. u 12:17h
Moндео МК3 - Пропадање педале кочнице
Дешава ми се понекад да док кочим педала кочнице ми благо пропадне за који центиметар и чује се звук стругања метала, па се за секунду - две врати у нормалан положај и док се враћа поново се чује исти звук стругања.
Када се то деси неријетко ми се упали и лампица АБС-а, са којим сам имао раније проблема (запрљани конектори).
Мислио сам ауто возити у сервис ових дана, па ме прије мајстора занима ваше мишљење, до чега то може бити?
Када се то деси неријетко ми се упали и лампица АБС-а, са којим сам имао раније проблема (запрљани конектори).
Мислио сам ауто возити у сервис ових дана, па ме прије мајстора занима ваше мишљење, до чега то може бити?
Ford Mondeo MKIII TDCi 2.0 96kw (2011- ...)
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Re: Moндео МК3 - Пропадање педале кочнице
Kad propada pedala verovatno je glavni kočioni cilindar loš ali ako struže to je i do pločica jer su sigurno došle do kraja, pogledaj nivo ulja u čantri jer možda ga i nema pa se odražava na cilindar.
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /
- mbole
- Poruka: 14983
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Nakrivo potrosene polocice ili nakvalitetne (neprecizne dimenzije) i/ili debelo ujedeni diskovi, ili neki problem sa kljestima, pa kad se plocica namesti kako ne treba, onda prvo dohvati recimo ivicom ti osetis da je pedala stigla do kraja, ali onda plocica krene da zauzima ispravan polozaj pa pedala jos malo propadne.
Djak pesak 

- dule0911
-
- Poruka: 13649
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
A hoce da se ponasa tako i kad se pali ABS
Ako si tada blago kocio, onda verovatno nije to, ali na primer na Focusu mk2.5 mi se desavalo da se cuje kao da se kocnice raspadaju kada pali ABS/ESP (slicno se i na pedali ponasa), a kocnice bile ispravne.

Fiesta!!
- dejan_BL
@dule0911: Није АБС, другачије је. Углавном се дешава када благо кочим па онда нагло и јаче кренем да кочим, тада долази до тог пропадања, мада неријетко и само на благо кочење.
Не знам да ли је до плочица јер нису ни 20 хиљада километара у употреби, али свакако ћу их провјерити.
Не знам да ли је до плочица јер нису ни 20 хиљада километара у употреби, али свакако ћу их провјерити.
- dejan_BL
Ријешен проблем, промјењени задњи лежајеви.
Отац је возио ауто у сервис па не знам тачно шта му је мајстор рекао због чега се то дешавало, али битно је да је проблем нестао
Отац је возио ауто у сервис па не знам тачно шта му је мајстор рекао због чега се то дешавало, али битно је да је проблем нестао