Ford Fiesta
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 23
- Član foruma od: sreda, 12. avg. 2015. u 23:15h
Ford Fiesta
Zdravo svima,
Vozim ford fiestu.
Vozim ford fiestu.
Poslednja izmena: mkg, na dan nedelja, 4. sep. 2016. u 16:21h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- nikola_focus
- Poruka: 1498
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Re: Ford Fiesta 2008, problem sa klimom
Kompresor kod manuelne klime ne sme sam da se gasi kad je sve ispravno pa makar napolju bilo i 0 stepeni. Kod automatske mozda i moze kad dostigne zadatu temperaturu.. Ovo nije normalno ponasanje, jel su ti proverili da li negde curi sistem? Mozda nisu ubacili dovoljnu kolicinu gasa, ili negde curi posto ocigledno nisu bas strucni sudeci po razlozima koje su ti naveli.
Послато са GT-S7562
Послато са GT-S7562
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
-
Nikola, hvala ti na odgovoru.
Poslednja izmena: mkg, na dan nedelja, 4. sep. 2016. u 13:02h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- nikola_focus
- Poruka: 1498
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
U sustini, postoji senzor koji gasi kompresor kad je hladnije vreme, odnosno koji ne dozvoljava kompresoru da se uopste upali, ali tek na hladnih 0 stepeni, a ponekad i na -3.-4 (kao sto je slucaj kod mene i kod vecine Fordova). To ponasanje koje je kod tebe opterecuje kvacilo kompresora, pogotovo ako se pali i gasi na srednjem i visem broju obrtaja, zato je i preporuka da se klima pali i gasi na niskim obrtajima, najbolje na leru, barem su tako mene ucili.
Proveru curenja bi trebalo da je obavezna kao sto kazes, i trebalo bi je odraditi prilikom svakog punjenja jer je sistem zatvorenog tipa, i ne bi smeo da gubi gas u kratkom roku, sigurno ne u roku od nekoliko meseci. Moj savet, izbegavaj da koristis klimu dok se ne resi, pronadji jos neki servis koji je pouzdan, izlozi problem, potrazi savet pa ces da vidis sta dalje. Ako budes ponovo punio sistem, obavezno neka provere da li negde curi, bez toga nemoj da pristajes na punjenje. Meni ovo, onako laicki, deluje kao da ima mozda i vise gasa u sistemu nego sto bi trebalo, cini mi se da je neko pisao o slicnom problemu sa takvim simptomima 

Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
-
Klima dopunjena, sve je kako treba.
Poslednja izmena: mkg, na dan nedelja, 4. sep. 2016. u 16:22h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Vlada pop
- Poruka: 900
- Član foruma od: subota, 30. apr. 2016. u 00:26h
Punjena mi je klima na Focusu proslo leto,freon i ulje,masina vakumirala sistem i kaze da nigde ne pusta. Posle nekih mesec dana krenula zajeb..ja koja je i sad na snazi. Kada stojim u mestu,cak i na semaforu,kada vozim normalno (dva klinca u autu) pocne da duva mlako,isturiram par puta ona pocne da hladi i tako u krug. Sta moze tu da bude problem? Planiram da idem kod majstora ali da me ne baronisu tamo posto se ne razumem.
Focus 1.8 TDCi 74 kW 2004 karavan