Ford focus 2.0tdci kasni odziv na gasu
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 77
- Član foruma od: utorak, 19. feb. 2013. u 16:54h
Ford focus 2.0tdci kasni odziv na gasu
Pozdrav društvo, opet me muči neki problem. Primetio sam da auto slabije vuče u nekim situacijama dok ne prokine pa zalepi za sedište. Situacija je, npr. vozim trećom na nekih 2000 o/min, ako potopim gas do kraja, auto krene da povlači tek posle možda 2 sekunde zadrške, a ako postepeno dodajem gas tog problema nema, najviše to primećujem u početnim brzinama. Sem toga auto normalno ide, kad počne da povlači, to radi očekivanom snagom, ne davi se na visokim krstarećim brzinama, ali to zakašnjenje me buni. Prekjuče mi se prvi put upalio safe mode dok sam kretao prvom brzinom, potopio sam ga da vidim dal će da živne u prvoj i zapištao mi bord. Ugasio sam i upalio auto i nestao je safe mode i više se nije dešavalo. Da napomenem, dpf i egr ugašeni, turbina se ne čuje, potrošnja normalna, i čini mi se da u višim obrtajima nema zakasnele reakcije, tipa 2500 o/min i više. Zna li ko šta to može biti?
Poslednja izmena: aco.paun, na dan nedelja, 1. maj 2016. u 20:33h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21583
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Ford focus 2.0tdci kasni odziv na gasu
Ti beše i dalje imaš EGR ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Nemam, ugašen mehanički a potom i softerski od strane bokija. I da, čini mi se kad prokine (samo sam primetio u prvoj, možda je i u ostalima ali nisam primetio), kao da motor u trenutku prokidanja zazvekeće, inače motor normalno radi i zvuči, i u vožnji i na leru.
Poslednja izmena: aco.paun, na dan nedelja, 1. maj 2016. u 20:31h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21583
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
E onda ne bih znao 
prepuštam dalje ekspertima.

prepuštam dalje ekspertima.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Vlada pop
- Poruka: 900
- Član foruma od: subota, 30. apr. 2016. u 00:26h
Da nije neko crevce od vakuma,meni se desilo da umesto oko 1500 obrtaja pocne da vuce tek na oko 2100,200,pukla neka plasticna krivina od creva koje ide na neko drugo crevo. Mozda lupam....prvi mi je dizel pa se bas i ne razumem al kazem sta se meni desilo...
Focus 1.8 TDCi 74 kW 2004 karavan
-
Bem li ga, ne gine mu majstor. I meni se desilo pre u ovlašćenom servisu, pomešali creva od turbine, i auto punio tek preko 3000 o/min. Ja seo vidim ne ide auto kako treba, vratio se, kažem nešto nije u redu, radnik servisa kaže nemoguće, sigurno nije do njih, mora da je greška u samom autu, onda je naišao vlasnik i rešio to i posle se izvinjavali.