Pumpa ili nesto drugo?
Moderator: Dragomir
- Focus
- Poruka: 668
- Član foruma od: petak, 6. nov. 2015. u 23:10h
Pumpa ili nesto drugo?
Od skoro mi se desava da auto nece da upali iz prve, tako je pocelo, potom se to sve cesce desavalo, dok na auto putu nije poceo da se gusi, kao da ima knedle, iso je i do 140, ali periodicno kao da se zagrcne pa nastavi na brzinama od 80 pa na gore. To ne bi ni primetio da nisam hteo da ga izduvam malo na benzinu, na plinu rad odlicno. Naravno ovaj problem je jos izrazeniji uzbrdo.
Zatim je pocelo da se desava da kad upali sastavi par sekundi pa se ugasi, kad hocu da mu dodam gas ne prima i ugasi se, ovo sad pricam za rad na leru.
Pumpa se cuje to jest zuji kad se da kontakt, ali kao da je to zujanje od skora manje jasno ili ja tripujem, rezervoar je gotovo uvek bar do pola pun benzina.
Moze li neko da mi kaze kako se na ovim sekvent sistemima prebacuje da auto pali direktno na plin ako je to uopste moguce? Kad pritisnem na ono dugmence za plin samo prebaci na benzin i voznju i paljenje.
Ovo pitam dok ne budem u mogucnosti da odem kod majstora i vidim sta je, jel se bojim da u jednom trenutku uopste nece hteti da upali na benzin.
I na kraju u cemu moze da bude problem, pumpa, dizne, ili nesto trece?
Hvala na odgovorima, trebaju mi hitno posto sam na putu.
Zatim je pocelo da se desava da kad upali sastavi par sekundi pa se ugasi, kad hocu da mu dodam gas ne prima i ugasi se, ovo sad pricam za rad na leru.
Pumpa se cuje to jest zuji kad se da kontakt, ali kao da je to zujanje od skora manje jasno ili ja tripujem, rezervoar je gotovo uvek bar do pola pun benzina.
Moze li neko da mi kaze kako se na ovim sekvent sistemima prebacuje da auto pali direktno na plin ako je to uopste moguce? Kad pritisnem na ono dugmence za plin samo prebaci na benzin i voznju i paljenje.
Ovo pitam dok ne budem u mogucnosti da odem kod majstora i vidim sta je, jel se bojim da u jednom trenutku uopste nece hteti da upali na benzin.
I na kraju u cemu moze da bude problem, pumpa, dizne, ili nesto trece?
Hvala na odgovorima, trebaju mi hitno posto sam na putu.
Ford Focus 2002 god. 1.6 benzin-plin
- Reppa
- Poruka: 977
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
- Kontakt:
Re: Bumpa ili nesto drugo?
regulator pritiska,filter goriva,ako ima protokomer....
Mozes paliti direktno na plin,drzis dugme na prekidacu za plin,verglas i upali na plin
Mozes paliti direktno na plin,drzis dugme na prekidacu za plin,verglas i upali na plin
http://www.polovniautomobili.com/reppa
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
- Focus
Re: Pumpa ili nesto drugo?
Pretpostavljam da ima, kako to moze da se utvrdi sa sigurnoscu, hoce li dijagnostika da pokaze?
Hvala puno bar da mogu da ga upalim na plin ako ne bude hteo na benzin, pa cu videti sta je kad budem imao vremena.
Hvala puno bar da mogu da ga upalim na plin ako ne bude hteo na benzin, pa cu videti sta je kad budem imao vremena.
- Focus
Pomagajte, nisam uspeo da nadjem ni jednog majstora danas, subota popodne...a ono paljenje na plin ne ide kako je repa objasnio, landirenzo je u pitanju?
Jedan majstor koji ga je na brzinu pogledao rece da je pumpa otisla 90 posto, to sto se cuje dobija struju samo, ali ne radi.
I rece mi da na landirencu ne moze da se zaobidje paljenje na benzin, vec da je taj sistem tako namesten da na odredjenim obrtajima ili na odredjenoj temperaturi sam prebacuje na plin. Posto auto sad nikako nece da upali na benzin to jest gasi se nakon deset sekundi, jedva iz ne znam kog pokusaja uspem turiranjem da mu nabijem obrtaje i prebacim na plin posle radi na plinu ko sat.
Koliko kapiram ovo crkavanje pumpe, ako je to definitivno, se desava jel ona vrti i greje se bez veze dok auto radi na plinu? Ako je tako ne isplati se ni voziti na plin kad svako malo moras da menjas pumpu, ili mozda moze da se ugradi neki relej koji ce pumpu po prelasku na plin da ugasi i tako je sacuva od prebrzog crkavanja?
Inace koliko kosta ta pumpa, plus ugradnja?
Jedan majstor koji ga je na brzinu pogledao rece da je pumpa otisla 90 posto, to sto se cuje dobija struju samo, ali ne radi.
I rece mi da na landirencu ne moze da se zaobidje paljenje na benzin, vec da je taj sistem tako namesten da na odredjenim obrtajima ili na odredjenoj temperaturi sam prebacuje na plin. Posto auto sad nikako nece da upali na benzin to jest gasi se nakon deset sekundi, jedva iz ne znam kog pokusaja uspem turiranjem da mu nabijem obrtaje i prebacim na plin posle radi na plinu ko sat.
Koliko kapiram ovo crkavanje pumpe, ako je to definitivno, se desava jel ona vrti i greje se bez veze dok auto radi na plinu? Ako je tako ne isplati se ni voziti na plin kad svako malo moras da menjas pumpu, ili mozda moze da se ugradi neki relej koji ce pumpu po prelasku na plin da ugasi i tako je sacuva od prebrzog crkavanja?
Inace koliko kosta ta pumpa, plus ugradnja?
- Lucky
- Poruka: 1083
- Član foruma od: sreda, 3. dec. 2014. u 10:44h
menjas samo umetak pumpe, 40-ak evra
- Focus
Ok, nadam se da je samo to. Jel to original ili neka zamenska kineska?
Zna li neko da mi odgovori ovo za paljenje na plin?
Zna li neko da mi odgovori ovo za paljenje na plin?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21563
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
naravno kinez.
Zamenom samo uloška pumpe potencijalno nisi rešio problem ako je napukla posuda a i ako nije napukla posuda te kinez pumpe su uglavnom kratkog veka.
Gašenjem pumpe sa relejom u slučaju nestanka plina imaćeš bag u vidu gubitka gasa na sekundu do dve dok pumpa proradi i nabije pritisak u sistem. (jako jako jako nezgodno ako ti se nešto desi sa plinom u toku nekog obilaženja)
Paljenje na plin na landirenzo uređaju... nemam pojma, gore pomenuta sekvenca paljenja na plin ti je za AC Stag uređaj.
Ja imam plin od 2011. godine i dalje je u autu original pumpa... gorivo nikad ispod 15 litara ti je ključ trajnosti pumpe za gorivo.
Zamenom samo uloška pumpe potencijalno nisi rešio problem ako je napukla posuda a i ako nije napukla posuda te kinez pumpe su uglavnom kratkog veka.
Gašenjem pumpe sa relejom u slučaju nestanka plina imaćeš bag u vidu gubitka gasa na sekundu do dve dok pumpa proradi i nabije pritisak u sistem. (jako jako jako nezgodno ako ti se nešto desi sa plinom u toku nekog obilaženja)
Paljenje na plin na landirenzo uređaju... nemam pojma, gore pomenuta sekvenca paljenja na plin ti je za AC Stag uređaj.
Ja imam plin od 2011. godine i dalje je u autu original pumpa... gorivo nikad ispod 15 litara ti je ključ trajnosti pumpe za gorivo.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- mbole
- Poruka: 14968
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
A i potpuno je nebitno sto pumpa sve vreme radi. Radila bi i da vozis na benzin, tj. da plina uopste nema. Ta razlika u pritisku koja nastane zato sto su dizne ubrizgale par miligrama goriva je tako zanemarljiva u odnosu na brdo litara koje ta pumpa izgura u minutu da samo nepismenima mogu da prodaju price o relejima koji gase pumpu.
Cak obrnuto, pumpa ce pre da vrisne ako ne radi.
Kod karburatorskih sistema je vec sasvim druga prica.
Cak obrnuto, pumpa ce pre da vrisne ako ne radi.
Kod karburatorskih sistema je vec sasvim druga prica.
Djak pesak 

- Focus
Markedjani, goriva uvek ima pola rezervoara pisao sam gore...mozda i nije pumpa moracu na dijagnostiku...
Mbole nisam to znao, zasto je onda gasiti uopste...
Ako je ta od 40e kineska koliko kostaju originali, ima li vise vrsta i cena?
Molim vas ako neko zna samo da mi kaze kako da palim na plin, landirenzo sistem?
Mbole nisam to znao, zasto je onda gasiti uopste...
Ako je ta od 40e kineska koliko kostaju originali, ima li vise vrsta i cena?
Molim vas ako neko zna samo da mi kaze kako da palim na plin, landirenzo sistem?
- Focus
Molim vas za pomoc, auto sada nikako nece da upali na benzin a ni na plin direktno, na plin sam uspeo da ga prebacim juce jedva dva puta i onda radi odlicno, cim se ugasi i treba ponovo da se upali opet isto, muka sa paljenjem na benzin.
Jedino upali na benzin digne obrtaje oko 1200 i tako radi par sekundi onda krene da pada i ugasi se.
Bojim se da mozda nije pumpa vec ko zna sta u kvaru, u stisci sam s vremenom, a pumpu moram da narucim pa da cekam da stigne nemam vremena da ga prvo oteram kod majstora ujutru pa da onda narucujem pumpu kad on sigurno potvrdi da je ona u kvaru.
Da li neko od vas na osnovu opisanog moze da pretpostavi sta je ?
Jedino upali na benzin digne obrtaje oko 1200 i tako radi par sekundi onda krene da pada i ugasi se.
Bojim se da mozda nije pumpa vec ko zna sta u kvaru, u stisci sam s vremenom, a pumpu moram da narucim pa da cekam da stigne nemam vremena da ga prvo oteram kod majstora ujutru pa da onda narucujem pumpu kad on sigurno potvrdi da je ona u kvaru.
Da li neko od vas na osnovu opisanog moze da pretpostavi sta je ?
- Focus
Resen problem, mozda nekom bude od koristi da se ne pati ko ja.
Nje bila pumpa.
Neverovatno, ali crevo fi 9, duzine dvadesetak cm, koje se nalazi kod pumpe i uronjeno je u rezervoar, je puklo u duzini od 3 cm i tu se gubio pritisak, rasipalo se gorivo, umesto da ide dovoljno u dizne.
Zbog toga nije hteo da upali, dobije pritisak od 1,5 bari, upali i odmah krene da pada pritisak i auto se nakon par sekundi ugasi.
Zamenom tog creva problem resen.
Pozeljno je da se stavi plasticno rebrasto, jel iz nekog razloga ovo fabricko gumeno propada brze, ja nisam imao gde da nadjem to rebrasto plasticno pa sam vratio gumeno pancir slicno originalu, 200din kosta.
Ceo zahvat kod majstora je kostao 20e, morao je da se skida rezervoar, kretenska konstrukcija na focusu, pumpi i tom crevu ne moze da se pristupi ispod sedista, zatvoreno je fabricki limom, de*il ko ga konstruisao tako.
Jos jedna stvar LANDIRENZO SISTEM NE MOZE DA PALI NA PLIN DIREKTNO, ne pokusavajte to!
Upropastio sam anlaser verglajuci i pokusavajuci, pa me je ta glupost, remont anlasera bez ikakve potrebe kostala jos 50e.
I na kraju da pohvalim nekog Gorana mislim da se tako zove covek iz MOND.rs za profesionalnost, postenje, usluznost i cene delova za ford.
Nadam se da ce svi koji naidju na ovakav problem da procitaju ovo i rese ga za 20ak e i ne muce se i nerviraju ko ja, dovoljno je jednom da pomognem...
Sto se mene tice tema moze da se zakljuca sad ali bi bilo korisno da se prebaci negde da bude vidljiva i od pomoci svima.
Nje bila pumpa.
Neverovatno, ali crevo fi 9, duzine dvadesetak cm, koje se nalazi kod pumpe i uronjeno je u rezervoar, je puklo u duzini od 3 cm i tu se gubio pritisak, rasipalo se gorivo, umesto da ide dovoljno u dizne.
Zbog toga nije hteo da upali, dobije pritisak od 1,5 bari, upali i odmah krene da pada pritisak i auto se nakon par sekundi ugasi.
Zamenom tog creva problem resen.
Pozeljno je da se stavi plasticno rebrasto, jel iz nekog razloga ovo fabricko gumeno propada brze, ja nisam imao gde da nadjem to rebrasto plasticno pa sam vratio gumeno pancir slicno originalu, 200din kosta.
Ceo zahvat kod majstora je kostao 20e, morao je da se skida rezervoar, kretenska konstrukcija na focusu, pumpi i tom crevu ne moze da se pristupi ispod sedista, zatvoreno je fabricki limom, de*il ko ga konstruisao tako.
Jos jedna stvar LANDIRENZO SISTEM NE MOZE DA PALI NA PLIN DIREKTNO, ne pokusavajte to!
Upropastio sam anlaser verglajuci i pokusavajuci, pa me je ta glupost, remont anlasera bez ikakve potrebe kostala jos 50e.
I na kraju da pohvalim nekog Gorana mislim da se tako zove covek iz MOND.rs za profesionalnost, postenje, usluznost i cene delova za ford.
Nadam se da ce svi koji naidju na ovakav problem da procitaju ovo i rese ga za 20ak e i ne muce se i nerviraju ko ja, dovoljno je jednom da pomognem...
Sto se mene tice tema moze da se zakljuca sad ali bi bilo korisno da se prebaci negde da bude vidljiva i od pomoci svima.
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Исте симтоме има и ја на колима , мењао две пумпе . Некада хоће да ради на бензин , некада неће . Само што код мене може да се пали директоно на плин , неограничени број пута , а и када је мотор врућ , директоно бризга плин , ни не покушава да упали на бензин . Хвала на посту , треба и ја да видим да ли је то код мене проблем или је нешто слично .
- Focus
Da je to problem primetio bi ti prilikom zamene pumpe, drugo kod mene nije hteo da upali nikako na benzin onog trenutka kad je prsla ta cev...kod tebe je nesto drugo verovatno....
- van
- VIP
Мени је цркла оригинална пумпа тако што је изгорео / кородирао конектор . Пумпа ради , али не може џек да се убоде у њу . Друга пумпа је била кинеска , и почела је после пар дана да прави ове исте симтоме . Замењена еј код Драгомира неком бољом , која је 1.5 годину радила без проблема , док нису почели да се јављају . Правила нема , ауто може да упали на бензин , поготову ако је напољу хладније , и највероватније да ће кренути да се гуши после 30ак секунди . Некада хоће да ради , и достигне температуру да се пребаци на плин . Некада загрејан ради на бензине . У нормалној вожњи ако хоће да ради на бензин иде нормално , при јачем гасу почиње да се гуши . Неки проблем са доводом горива јесте . Мотор увек ради углађено , тако да није до дизни , него је до притиска горива , ако га у неким тренутцима уопште има . На плин ради ок од хладног старта па на даље .
Пре неки дан ми се десило да ми ми је запишта да има мало плина на Бранковом мосту , и да хоће да се пребаци на бензин на коме није хтео у том тренутку да иде . На једите јаде сам се провукао кроз град , до Цвијићеве . Где ауто више није имао гаса , а одбијао је на бензин да ради . Отац ме је одшлеповао да 1 км до пумпе . Дефинитивно незгодан ситуација после које сам увео правило да се на 200 км допуњава плин , а не да видим да ли може да пређе 360 км по граду са једним резервоаром гаса
Пре неки дан ми се десило да ми ми је запишта да има мало плина на Бранковом мосту , и да хоће да се пребаци на бензин на коме није хтео у том тренутку да иде . На једите јаде сам се провукао кроз град , до Цвијићеве . Где ауто више није имао гаса , а одбијао је на бензин да ради . Отац ме је одшлеповао да 1 км до пумпе . Дефинитивно незгодан ситуација после које сам увео правило да се на 200 км допуњава плин , а не да видим да ли може да пређе 360 км по граду са једним резервоаром гаса
- Focus
Koju ti je pumpu ugradio Dragomir, koliko je kostala?
- van
- VIP
Нека коју препоручују у том ценовном рангу . Са рукама је било 7800 динара мислим . Пало ми је напамет да му исечем рупу у поду за вађење пумпе .
- Focus
To svi rade, mada i na dizalici se rezervoar lako skine, ali tako sto se nakrivi onaj prednji kraj rezervoara u kome je pumpa, malo se spusti rezervoar i pumpa izvadi...svejedno nije mi jasno i krajnje je debilno kao sto sam napisao gore da nisu ostavili otvor za pumpu ispod sedista, menjanje iste bi onda trajalo 15minuta i majstori bi manje naplacivali ruke.
Ta pumpa koju si ti kupio kosta oko 40ak eura, kineska kopija i ruke 20e taman toliko su ti naplatili, ali ocigledno da te pumpe ne traju dugo....
Ta pumpa koju si ti kupio kosta oko 40ak eura, kineska kopija i ruke 20e taman toliko su ti naplatili, ali ocigledno da te pumpe ne traju dugo....
- van
- VIP
Када премерим притисак у магистрали горива видећу шта је у питању.